mandag 1. juli 2013

Vi skal bygge pergola - Del 6: NÅ er den ferdig!!! Se ETTER-bildene!

Del 1 av serien "Vi skal bygge pergola" finner du her: Del 1. Del 2 finner du: HER. Del 3: HER. Del 4 HER. -Og Del 5 HER

Jeg har omsider fått den nye PCen min opp å gå! -Jipppiiii!!! Den er LYNrask, ja så rask at det var en ren fryd å sette seg ned for å redigere bilder igjen etter ukesvis med datatrøbbel etterfulgt av full harddiskkrasj! ENDELIG kan jeg få lov til å vise dere bildene av den nye pergolaen vår slik den ble nå som den er ferdig! 


Ja heeelt ferdig er den nå, og som du ser har vi allerede "flyttet inn" i den også, -og både store og små hjemme hos oss er superfornøyde med vårt nye uterom!


Et privat lite takoverbygd hjørne av terrassen som dette skulle alle vi nordboere hatt! Her er det minst like koselig å være når det regner som når det er sol ute! Her leser vi, spiser vi og nyter morgenkaffen mens det stekes vafler eller omeletter og fuglene kvitrer om kapp med den dempede sommermusikken fra radioen! Ja her nytes late sommermorgener leeeenge kan du tro!


Uroene som henger fra taket klinger svakt, men vakker, i den milde sommervinden. De gir "det lille ekstra" til uterommet. Vakre og nesten litt hypnotiserende er de å se på også der de svaier forsiktig i takt med sommervinden. Etter solnedgang blir de som oftest stille, helt stille, ja akkurat som den milde solbrisen... En kurv med myke pledd i spreke farger i har fått plass under bordet, -varme og deilige om det skulle bli fristende å sitte ute litt ekstra lenge på lyse fine sommerkvelder.


Sofabenkene som vi et tidligere år snekret for å ha på frokostterrassen, står her fremdeles. Det samme er sofabordet og plantekassene vi snekret av gulvbordene fra den gamle lille terrassen vi rev for noen år siden. Det hvite skapet har stått i garasjen vår etter at det ble overflødig etter et oppussingsprosjekt for noen år siden, det tilhørte i sin tid mine oldeforeldre, jeg synes det gamle skapet ble både pent og praktisk her i enden av frokostterrassen. Skapet rommer kopper, eggeglass, tallerkener, et vaffeljern og et toastjern m.m.

Muggen, de små sukkerkrukkene og eggeglassene er noe jeg har hatt stående ubrukt i et skap i årevis. Mine foreldre hadde mye fra denne servise-serien da jeg var liten. Det er fra Figgjo og heter Turi Design/Granada. Ganske flott, ikke sant? Nå har det fått nytt liv her ute på terrassen! 


I sofakroken har man det fint blant alle putene enten man velger å ligge lettere henslengt her med en kopp te og en god bok, eller koser seg med et glass hvitvin mens man lytter til venninner som skravler om hageplaner, reiseplaner og "håpløse" vrangsovde sommerglade unger! ;))  

Her ser du forresten vinduslemmene vi lagde helt til slutt, de er hengslet i overkant og kan settes i "luftestilling" alle sammen ved hjelp av kastekrok. Fine å ha åpne slik at man kan se alle syrinene utenfor som blomstrer, og fine å kunne lukke når det en gang i blant regner vannrett! ;)


Her et oversiktbilde tatt fra sofahjørnet. Til venstre i bildet der du et "tau" stikke ut av veggen. Det er en ledning som er tredd, men ikke koblet. Vi skal ha elektrikeren hit i løpet av sommeren for å koble dette utelyset og noen flere utelys og stikkontakter på denne siden av huset. Da blir det også varmt og kaldt vann her i hjørnet til venstre, og et bittelite kjøleskap. Kokeplatene som du ser på bordet under vinduet bruker vi til omelettsteking og pannekaker. Joda, her fikk vi det jammensant supert! 


Min bestefars sykkel hang her på veggen i fjor også. Radioen, kaffe og frisk gressløk til omelettene står på en hylle under vinduet. 


Mange blomster må det være i et uterom! Det blir likesom ikke 100% sommer uten lyden av travle humler som suser forbi, blir det vel? Om få dager står også rosebuskene her på frokostterrassen i blomst, -gleder meg til det! ;)


Et skilt med teksten "Place de la sieste" (kjøpt i Frankrike) henger på veggen ved altandøren, synes det beskriver stemningen her ute ganske godt. Her ute bare later vi oss! Under pergolaen, eller like utenfor, for det er sol i andre enden av denne terrassen fra grytidlig om morgenen til sent på ettermiddagen. Mor i huset ligger ofte her og samler fregner, leser og hører på musikk i sommersolen! ;) (Det var aldeles for skarpt lys her under pergolaen da solen stod på, til å få tatt noen fornuftige bilder, jeg måtte derfor vente til solen nesten hadde forlatt terrassen). 

Håper solen vil skinne på både meg og deg i hele juli! Ha en fin start på den nye uken! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


18 kommentarer:

Marit sa...

Heisann! Det ble superfint! Har fulgt spent med i prosessen, da jeg selv skal lage en utestue :) Jeg hadde aldri kommet på å legge taket slik. Det skal jeg jammen se til om går an her hos meg også :)Tusen takk for fantastisk prosess, veiledning, inspirasjon og alt sammen! Nyt sommeren i uterommet ditt! Klem

minivilla sa...

Virkelig vakkert, jeg er sjelden misunnelig, men du verden dette så herligt ut!

sivknivklestativ sa...

Kjempe lekkert. Fine sommerlige farger, elsker de fine turi design koppene dine. Kos deg i sola.

Ymmeli sa...

Så flinke dere har vært! Makan! Her blir det nok mange timer både tidlig og seint. Ha en riktig fin sommer. Klem klem.

Signes sammensurium sa...

Hei!
Det ble bare kjempefint! Denne vil dere nok få mye glede av!
Sommerhilsen fra Signe.

Bare Beppe sa...

Så utrolig fint dere har gjort det! Inspirerende bilder for oss som snart skal begynne på utestuens innside :)

Himmelberget sa...

Hei !
Det vart berre heilt fantastisk flott :) Dette drøymer eg om her heime også. Men det var det med den lotto-premien me ventar på, då...
Alltid like kjekt å "stikke innom" deg <3
Strålande sommar vidare til deg og dine :)
Klem / Janne

Anonym sa...

Wow....så utrolig flott det ble:)
Nydelige farger og detaljer, kan tenke meg dette blir årets sommer rom:)
Klem Merete

Anonym sa...

Kjempeflott! Har fulgt bloggen din i flere år og jeg må si du har inspirert meg utrolig mange ganger til egne prosjekt i hus og hage. Tenker på å bygge tilsvarende pergola selv på terassen når nåværende paviljong sier takk for seg. Jeg lurer på om det trengs godkjenning fra naboen/kommunen når en skal bygge pergola på eksisterende terasse? Min pergola vi bli på ca 4,5 x 3,5 meter, og vil dekke bare en mindre del av terassen, på lik linje som den "løse"paviljongen nå. Hilsen Heidi

Fru Hansens Kreativiteter sa...

SÅÅÅÅÅ lekkert , hva dere får til !!!
Takk for beskrivelse !
Kos dere alle mann , klem

Ann sa...

Tuuusen takk for så mange koselige tilbakemeldinger! (o:=
Kjempegøy at du har fulgt prosessen Marit og masse lykke til med utestuen din!! :0) -Ja til deg også Beppe! :))
Hi, hi, jammen "den som venter på noe godt" o.s.v. Janne! ;)) (Men dette blir ikke så uoverkommelig dyrt dersom du bygger selv. Vårt pergolatak ble ca. 10.000,- ;)
Det tror jeg også Merete! :D (Vi har allerede omtrent flyttet dit! Før spiste vi frokost av og til ute på denne terrassen, nå spiser vi alle måltider unntatt middagen som inntas på den andre terrassen når været er OK! ;)
Å så koselig å høre Heidi! :)) Du finner litt info om dette i kommentarfeltet under Del 5. Masse lykke til med prosjektet! :0)
Igjen tusen takk til dere alle sammen, og ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann.

Anonym sa...

Kjære Ann. Du er så flink og til stor inspirasjon...Det ble kjempefint, gleder meg til å komme å ta ett lite glass - kanskje vi får det til i løpet av sommeren:-)Klem fra Hege

Ann sa...

Tusen takk snilleste Hege, det må vi vel få til, hørtes veldig koselig ut! ;)

Stor klem, A :0)

Anonym sa...

Kjempefint! Dere er råflinke ;)
Siden vi er litt "tusenkunstnere" selv,når ønskene og planene er større enn lommeboken så er det bare å brette opp ermene- og da er det utrolig hva man får til, også så tilfredsstillende som det er!

Takk for flott beskrivelse, men jeg lurte på et par ting. Blir det ikke veldig varmt og ikke minst sterkt lys midt på dagen med gjennomsiktig tak?

Fortsatt god sommer,
hilsner fra
Trine

Ann sa...

Tusen takk Trine! :o))
Nei fordi den bare har tre "vegger" og det heller ikke er tett mellom tak og "vegg", så er det jo god lufting her, man er jo mere ute enn inne. Derfor blir det aldri klamt her inne slik det blir i et drivhus uansett om sola står på hele dagen. Men det er lunt her, så det skal lite sol til for å få en god og fin innetemperatur her innunder på dager med delvis skyet oppholdsvær = en kjempefordel! ;)) Vi storkoser oss her i pergolaen også på dager med "vinglepettervær"! ;) -På slike dager satt vi aldri ute på terrassen før vi fikk pergolaen, men nå bryr vi oss ikke om litt duskregn i luften!
Jeg elsker sterkt dagslys, det kan nesten ikke bli for mye av det! ;) -Men ikke sol direkte i øynene. Hadde denne stått sørvendt ville det kanskje blitt for mye, fordi vi da hadde fått sollyset i øynene når vi sitter i sofakroken. Men vi sitter med ryggen mot sør og øst slik pergolaen er plassert, så vi får utnyttet sol/dagslyset maksimalt uten at vi blir blendet av det. -Også noe å tenke over når man skal bygge pergola på terrassen/i hagen! ;) Masse lykke til, og fortsatt god sommer til deg og dine! :0)

Stor klem, Ann.

Anonym sa...

Hei igjen
Tusen takk for at du tok deg tid til å svare :)

Ønsker deg en flott dag med SOL.

Varme hilsner fra
Trine

Frøken S sa...

Absolutt nydelig!

Ønsker deg en fin sommerdag
Frøken S

Ann sa...

Bare hyggelig om jeg kan være til hjelp, Trine! :))
Tusen takk Frøken S!

Ha en fortsatt fin sommer alle sammen! :0)

Stor klem, Ann.