søndag 13. januar 2013

Vitrineskapet på plass oppå kommoden + et veldig godt alternativ til nattbord på soverommet!

Jeg har aldri vist bilder fra soverommet vårt her på Glassveranda før, så jeg tenkte du nå skulle få bli med inn å se et hjørne av det iallefall, hi, hi, slik at du får se hva jeg skulle med det lille vitrineskapet jeg kjøpte i forrige uke! :))  Jeg har rett og slett bare plassert det oppå en høy kommode som stod her inne fra før! Inni skapet skal jeg ha diverse smykkeskrin og lignende småtteri som jeg hittil har tørket støv av ca. en gang i uken, og det var jeg i bunn og grunn ganske lei av! ;) Her i det lille vitrineskapet støver de ikke ned hver gang vi skifter sengetøy! Jeg har valgt å bare beholde skapet hvitt selv om kommoden er lyse grå. Jeg vil nemlig at det skal se ut som nøyaktig hva det er: Et enkelt og lekkert lite smykkeskrinskap med glassdører plassert oppå en kommode! ;)  


Jeg bare måtte ha med et nærbilde av dette vakre lille verset som vi et år fikk i julegave av barnehagen som ungene gikk i. De hadde laget avtrykk av en av mine kjære små sine fine myke babyhender, og skrevet på dette verset... jeg tror det fremdeles er noe av det kjæreste jeg eier!    Så til slutt skal du få se et veldig godt alternativ til nattbord på soverommet! Tror det nå er 6-7 år siden vi lagde denne interiørløsningen, og vi har aldri angret et sekund! Vi har rett og slett montert en hylle i samme høyde som sengen som går langs hele baksiden av sengen og godt utenfor på ene siden. På motsatt side, her hvor jeg står når dette bildet er tatt, så fortsetter hyllen helt til hjørnet av rommet hvor den er i vinkel og fortsetter godt og vel en meter langs veggen bak meg! Vi spekulerte veldig på hva vi skulle erstatte nattbordene med. Jeg syntes nattbordene var vanskelig i støvsuge under, det var dårlig plass oppå dem, det ble støv bak senga og det var kronglete i komme til å støvsuge også derunder, og i tillegg hadde jeg ikke lyst på sengegavl. Etter litt grubling kom jeg opp med denne løsningen som har 2 VELDIG store fordeler sammenlignet med vanlige nattbord:

1) Det gir stor overflate og god plass til lampe, bøker, vekkeklokke med mere!
2) Det er lett å tørke støv av hyllen både oppå og - ikke minst - på gulvet under! Her er det ingen nattbordben i veien, og fordi sengen står i en viss avstand fra veggen kan man enkelt støvsuge også bak sengen hver gang man vasker hus!

Praktisk, ikke sant! ;)) Ha en fin start på den nye uken! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


9 kommentarer:

hill`s interiørblogg sa...

Så bra det ble med vitrineskapet oppå kommoden... Har samme problem som deg med tørking av støv på smykkeskrin og div oppå min kommode på soverommet... Men det skal få være sånn en liten stund til for vårt rom blir ikke prioritert nå og dermed egner det seg ikke til å ta bilder av her heller ;O)...
Diktet er så nydelig.. har et sånt av min datter jeg også... Dessverre ikke av minsten.
Smart løsning med nattbord...
Klem fra Hill-Iren

imago collectico sa...

Det var kjempefint og praktisk:) Og ikke minst en god idè med et alternativ til nattbord! Nydelige bilder og ønsker deg fin dag! Klem fra Vibba!

Fossestua sa...

Så smart å plassere vitrineskapet oppå en kommode! BLe lekkert!

Super ide ang nattbord også. Du har helt rett i at det er ganske kronglete med vanlige nattbord. Tungvindt å støvsuge under/rundt, alt for liten plass oppå de......men, liker nå nattbord best alikevel jeg da, selv om løsningen dere har laget var kjempefin (og ikke minst praktisk).

Alt ser så delikat ut hos dere :).

Klem fra Lise

Ann sa...

Tusen takk for koselige tilbakemeldinger! :))
Har bare ett slikt vers jeg også, Hill-Iren, men da slipper jeg jo å lure på hvilket av dem som skulle fått plass i glasskapet, hi, hi!;)) Men har heldigvis gipsavstøpninger av hender og føtter på begge, tatt da de var 1,5 år gamle, -også noe av det kjæreste jeg har! ;))
Ja nattbord passer sikkert bedre inn i interiøret hjemme hos dere, Lise, i og med at resten av huset/møblene er i gammel nostalgisk herregårdsstil ;)

Ha en fin fortsatt fin mandag alle sammen! :0)

Stor klem, Ann.

Huset i Edels hage sa...

Kjempelurt med " vitrineloft" på kommoden!!! :) det ble lekkert! Og så herlig å slippe å tørke støv av slikt smått krimskrams ;) Nattbordsløsningen var veldig smart, har vært irritert mange ganger når jeg "stanger" i nattbordbein med støvsugern.. Og det verset, ja det er bare nydelig! Tåre-fremkallende rett og slett! :) Ønsker deg ei flott uke!! Klemmer, Edel

Anonym sa...


Hei, veldig kreativt!
Vi har samme skapene (petri-skap fra jysk)
Disse kjøpte vi 6 stk av, hvor vi ikke monterte noen av beina på, men lagde en ny sokkel til. Deretter satte vi to i bredden og stablet tre i høyden. Ble kjempestilig :-)

15:44 15. januar 2013

Marion sa...

Så fint det ble Ann :)

Eva sa...

Hej Glassveranda - jeg vil meget gerne have hjælp til oversættelse af første linie i verset med håndtrykkene. Det er et meget smukt og tankevækkende vers.
mvh Eva
eva@geleff.dk

Ann sa...

Takk for så koselige tilbakemeldinger!!♥

Er en knallgod idé å stable flere sammen/oppå hverandre slik, det ble sikkert helt supert!! :)) Vi har en rekke skap i huset vi har laget på den måten: bokskapet i trappeoppgangen, skoskapet i gangen, vitrineskapet i stuen, ja skjenker kan også sys sammen slik! ;) Blir helt supert, og ofte mye rimeligere enn å kjøpe ferdige møbler i digre og/eller utradisjonelle formater, så kan varmt anbefale dette for andre! :))

Eva, på engelsk blir starten på verset ca. slik: "Sometimes you get tired/sad/upset, because I'm so small. I make fingerprints all over, and I make you pretty tired..." ;))

Ha en fin helg alle sammen! :0)

Stor klem, Ann.