mandag 29. oktober 2012

Innred med industrielt og antikviteter, store speil, grått, tobakk- og cognacfargede daybeds, tekniske tegninger og store lamperStarter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at disse 10 nydelige bildene som du ser her i dette innlegget tilhører den amerikanske interiør- og møbelkjeden Restoration Hardware. (All 10 of these beautiful photos shown in this reportage belong to the American interior- and furniture company Restoration Hardware).

Kanskje er det min egen byggtekniske bakgrunn som gjør at jeg elsker dette rommet, jeg vet ikke, men jeg får umiddelbart lyst til å sette meg ned her og tegne skisser når jeg ser dette arbeidsrommet! -Akkurat den følelsen burde vi alle overveldes av når vi kommer inn i et arbeidsrom, ikke sant, enten det er kontoret på jobben, eller hjemmekontoret!Dette rommet er visuelt litt tungt, men jeg tror det primært skyldes at den ene sofaen er plassert foran peisen, jeg kan også styre min begeistring for den store lampen som henger over bordet, den stopper blikket og stjeler oppmerksomhet fra skisseveggen, men rommet  er likevel helt fantastisk! De gamle konstruksjonsskissene av lamper rammet inn i like bilderammer skaper på sin egen måte en geometrisk "tapet"! -En vegg fylt med mange spennende detaljer som man bare bort å ta en nærmere titt på når man kommer inn i rommet! 

Med en kunstvegg som dette trenger man ikke noe på de øvrige tre veggene i rommet! Blant annet på antikvitetsmarkedet på Cours Saleya i Nice (mandager) kan du finne skatter som dette, -eldgamle skisser av konstruksjoner, bygninger og mennesker, -fantastiske blikkfang i ethvert rom! Herlige også de store sofaene av tobakkfarget lær på små hjul av patinert messing!Jeg skrev om Restauration Hardware for snart tre år siden, og håpte den gang på at den fransk-industrielle stilen snart skulle finne veien inn i også norske hjem, noe den heldigvis i hvertfall delvis har gjort, for det er virkelig noe særegent og storslått over slike interiører! Det jeg skrev om Restoration Hardware den gang kan du lese: HER. Jeg er stadig innom Restoration Hardware for inspirasjon, noen ganger kommer de med interiørdesign av en slik art at man nesten mister pusten! Interiører med skikkelig... statement!  Dersom man malte et rom i gråfarger, hvitfarger eller bruntoner, hadde et gulv av ekte tre eller marmorstein, kunne plukke møbler og lamper hos Restoration Hardware og kombinere det med genuine antikviteter med ekte patina, brukskunst, gjenstander av klart glass og helst også et eller to flotte abstrakte - ekte - malerier i enorme formater, ja da har man oppskriften på et storslått interiørdesign som umulig kan bli feil! Jeg elsker Restoration Hardware! Mange av rommene de viser er av en slik størrelse av de ikke alltid ligner rommene vi vanligvis har i private hjem her i Skandinavia, men idéene, designet, grunnidéene, kan likevel enkelt overføres til norske hjem! Selv har jeg alltid vært veldig glad i monokrome gråfarger som her på dette bildet, men gjerne med noen spreke blågrønne Middelhavsfarger brukt som krydder i interiøret, -kanskje hadde en stor blå Hortensia eller et oliventre på benken ved siden av servanten blitt prikken over i´en her!    Denne daybeden hadde vært noe! Åh herlighet!.. Men det er nok en viss fare for at mor i huset da aldri hadde forlatt sofaen! ;) Tenk deg til å kunne ligge her henslengt i putene med bena opp, se litt på TV, lese en god bok, surfe litt på nettet eller bla i interiørmagasiner, kanskje ta en høneblund etter en travel dag? Joda, jeg skulle nok ha funnet meg riktig så godt tilrette her! ;) Restoration Hardware har nå tatt inn flere slike sofalignende daybeds i strørrelse XXXL i sitt sortiment, så det er nok bare et tidsspørsmål før vi finner dem i møbelforretninger også her hjemme i Norge.

Industrielle vitrineskap som disse, apotekerskap av metall, så jeg av også mange av i interiørbutikkene på den franske riviera i sommer. Utrolig vakre kan de være, og de står i flott kontrast til antikviteter dersom du er så heldig å ha arvet eldgamle møbler, trau og lignende etter f. eks. oldeforeldrene dine. 

Både disse vitrineskapene, og antikviteter, er spesielt flotte sammen med bruksgjenstander av klart glass. Industrielle vitrineskap/utstillingsskap er knalltøffe i klassiske, tidløse interiører i kombinasjon med klassiske møbler, ja de passer faktisk like godt inn i et tidløst interiør som i et funkisinteriør, og er du en av dem som har mange "shabby chic"-ting/møbler som du nå er litt lei av, så kan du gi interiøret et skikkelig løft vel å tilføye et apotekerskap og kanskje noen kjempestore, rammeløse, abstrakte malerier i spreke farger. Interiøret blir da med enkle grep helt nytt! (Noen hus er likevel som skapt for den rene gamle tidløse stilen, et apotekerskap kan da bli et spennende blikkfang på f. eks. et bad, og kanskje har du også noen gamle apotekerflasker du kan plassere på toppen av skapet til pynt?) 
Soverom er ofte praktisk, men litt kjedelig, innredet, men det viktigste med et soverom er tross alt følelsen av komfort, litt hverdagsluksus og ro synes jeg. "Mmmm..." tenkte jeg da jeg så dette, joda, her hadde jeg nok funnet roen. Det er også viktig at et soverom gir deg en skikkelig gladfølelse når du våkner om morgenen, er det ikke? Jeg likte følelsen i dette soverommet veldig godt. Renhet, letthet, mykt, lunt, hyggelig og harmonisk. En lang polstret benk i fotenden av sengen, et walk-in closet vegg-i-vegg, og soverommet hadde vært perfekt! ;) 
Speil er med å tilføre en ekstra dimensjon og volum, veldig ofte også ekstra lys, til et interiør! Speilet gir en følelse av åpenhet, passasje, utsyn, til et rom som kanskje ellers ville fremstått litt klaustrofobisk. Et rom åpnes rett og slett opp ved bruk av speil. Jeg synes dette var et godt eksempel på det. Tenk deg dette rommet med sorte bilder også der speilet henger... Man hadde da "møtt veggen" når man kom inn i rommet, men speilet gjør at designet fungerer. Det samme gjelder rom med vegger malt i mørke farger! Du kan gi et rom en flott og dramatisk effekt ved bruk av kraftige mørkebrune eller koksgrå farger, men tilføy et speil, gjerne et stort et fra gulv til tak, jeg lover det vil ha en nærmest magisk effekt på interiøret!   

Utrolig flotte disse store gulvlampene fra Restoration Hardware, de gjør hele rommet. Legg også merke til det herlige bordet. Heislift på hjul! ;)
Måtte smile da jeg så dette, for vi hadde nemlig TVen vår stående plassert i et staffeli i en periode for mange år siden vi også! :))) Mye kulere enn å henge den på veggen, ikke sant? Men skaff deg et stort og solid staffeli som dette da, for kombinasjonen TV i staffeli og unger i full fart fant vi fort ut ikke var helt heldig! ;) 

Helt herlig disse "dynete" liggestolene i cognac-farget lær! Sort, grått brunt og metall gir et flott, kontrastfylt og litt maskulint uttrykk på interiøret. Stilrent og lekkert synes jeg det var, litt jazzete, laidback og tøft! 

Mer inspirasjon fra Restoration Hardware, Inc. finner du på nettsidene deres, her: Restoration Hardware

Ha en fin kveld! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

7 kommentarer:

Huset i Edels hage sa...

Heihei! Kjempeflotte og inspirerende bilder du har funnet frem! Og herlig å lese og se for seg det du beskriver, du er knakende god til det!!! :) syntes det var kjempefin bruk av farger, kontraster, detaljer og spenningen og helhetsfølelsen alle disse elementene sammen skaper. - og takhøyden på bildene er jo bare fantastisk, utrolig hva det gjør med et rom og hele den estetiske opplevelsen! Takk for inspirasjonen, Ann! Ha en fin kveld,klemmer fra Edel

Anonym sa...

Her var det utrolig mange flott bilder og inspirasjon:)
Liker godt industristilen, men er ikke helt meg med så mye:)
Men å blande det inn i den landlige stilen elsker jeg:)
Det første bilde var jo bare herlig ungdoms rom:)
Klem Merete

Unknown sa...

Fy søren så mye lekkert, fikk lyst til å bytte ut alt av møbler.

Ha en fin kveld videre :)

klem fra Camilla

Ann sa...

Tuuusen takk for så koselige tilbakemeldinger! :)) Ja det er utrolig mye lekkert å se på Restoration Hardware sine nettsider! ;) Gøy med noen inspirasjonsbilder utenfra også her på bloggen innimellom, ofte er det også enklere å snakke om interiør generelt med slike bilder fordi spennvidden i bildene/interiørene blir så mye større enn når alle bildene kommer fra ett og samme hjem! ;)

Ha en fin uke alle sammen! :0)

Stor klem, Ann.

Ingunn sa...

Kjempefine og inspirerende bilder. Og herlig å lese og se for seg det du beskriver. Slik skal jeg prøve å få det i vårt nye hjem om noen få dager (overtar 15. nov.).

Eller i alle fall en liten bit av det...

Ha en fin uke flinke Ann

Ann sa...

Ja Restoration Hardware presenterer stadig nye flotte interiørdesign, -synes det er så mange gode idéer der til sammensetninger av ting og tang! ;)

15., oj da er det jo like før!! :))) Gleder meg VELDIG til du flytter inn! FOR en leilighet, kommer til å bli helt fantastisk flott hos dere Ingunn, og jeg gleder meg til å se flere bilder av herligheten etterhvert som dere kommer på plass! ;))

Ha en fortsatt fin uke, og masse lykke til med flyttingen! Sikkert litt slitsomt mens det står på, men i desember kan du endelig senke skuldrene mens du nyter utsikten utover byen og koser deg med å pynte til jul! ;) Gleder meg stort på dine vegne kjære Ingunn!

Stor klem, Ann.

ev@ sa...

Hei,

De har mye fine ting :)

Vil bare tipse om søkeordet "STEAMPUNK", som som har mange fellestrekk med denne stilen.

God fornøyelse!