søndag 26. august 2012

Dekorative kunstnerdukker, metallstreng, laserte strå, sifonflasker og staffeliDette er skjenken under det store buede vinduet i stuen vår. Som nevnt i gårdagens blogginnlegg hadde jeg selvsagt også i år med meg en del interiørnips i kofferten hjem fra Frankrike! ;))


Her ser du noe av det! :)) Et lekkert lite bord-staffeli og en kunstnerdukke/ kunstner wood-mannequin/ tredukke! Jeg har jo flere forskjellige slike, men måtte bare ha denne også! Synes de er så herlige! Har en annen vakker tredukkedetalj du skal få se en annen dag, -fra Charvin Paris - butikken i Nice! Butikken bugner over av spennende kunstnervarer som pensler, paletter, de vakreste kunstnerskrin, male- og palettkniver, børster, staffeli, malingstuber, lerreter, kunstnerdukkedetaljer (kroppsdeler) og annet spennende, og jeg rett og slett bare... ELSKER den butikken! :)) 

Et forseggjort staffeli var dette, med en vakker form og farge. Også slike har vi flere av hjemme hos oss, både store staffelier på gulvet og små som dette som holder malerier, gamle ærverdige bøker o.l. Min bestefar skrev bøker og var svært fasinert av bl. a. gamle skrifttyper og fonter. Jeg har en rekke eldgamle font-bøker etter bestefar, og dette er en av dem. Jeg har også en stående på skrivebordet jeg malte lyseblått i fjor høst, i skrivehjørnet mitt i stuen. (Du kan se det HER) 


Fugleburet er noen år gammelt, men måtte bare ta med et detaljbilde av det også når jeg først var i gang med fotoknipsingen! ;))

Sifonflasken fikk jeg i julegave av mannen min! :)) Har ønsker meg en slik i årevis, men de gamle koster en del og det har derfor aldri fristet å prøve å ta en med i kofferten på flyet, så han bestilte den fra en antikvitetshandler i Frankrike. Jeg kjøpte enda en sifonflaske nå da vi var på rivieraen, fant en med en helt herlig farge og font/preg på brocante-markedet på Cours Saleya i Nice nå da vi var der, -og til alt hell overlevde den også flyturen! Du skal selvsagt få se også den i løpet av uken! ;))

Tre, glass, strå og metall! -Mine favorittmaterialer! ;)) Noe nytt og noe gammelt. Det du ser i stettskålen til høyre er glassdråps fra Murano i Venezia, -et annet ferieminne fra noen år tilbake. 


Buntene med tykke grålaserte strå/kvister har vi hatt noen år nå, men jeg synes fremdeles de er så flotte! --Vakre i glassvaser og i kombinasjon med lamper, fuglebur og andre ting av metallstreng. Matt treverk står i flott kontrast til klart glass, nytt står i fin kontrast til/sammen med gammelt. Joda, jeg ble riktig så fornøyd med mitt nye høststilleben i stuen jeg! ;)) Gøy med litt fornyelse inne nå som vi går mot høst og mørkere kvelder.   

Ha en fin start på den nye uken i morgen! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

5 kommentarer:

Anonym sa...

Så utrolig mye flotte nips du hadde her:)
Nydelig sammen :) likte så godt det lille maleri med gamle bokstaver:)

Sov godt
Klem Merete

I en Sving sa...

Så masse herlige detaljer.

Jeg har en utfordring på gang inne på bloggen min så stikk gjerne innom og bli med :)

Sang Tao - Judith sa...

Ahhh...elsker alt! Flotte vinduer:)

Edel sa...

Heihei! Det var noen flotte saker du viste frem her!! Kjempeheldig du som har vært i Frankrike, Jeg har ikke vært der, - men vil så gjerne! Du har et flott hus med nydelig interiør og nydelige detaljer :) klem

Ann sa...

Tusen takk jenter, -ja for både det ene og den andre!!! ♥
Er veldig koselig i Frankrike, så håper du kommer deg dit du også en dag Edel, om ikke for å shoppe så for å oppleve bl. a. den herlige rivieraen :))

Ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann.