onsdag 11. juli 2012

Ny bilderamme-trend

Det er bra dere lesere passer på meg, hi, hi, og i dag ble jeg virkelig imponert! En dame jeg ikke kjenner sendte meg en veldig koselig mail på Facebook (Igjen tusen takk!) hvor hun fortalte at hun hadde lest hvert eneste blogginnlegg jeg har skrevet her på Glassveranda i tre år nå, og at hun var temmelig sikker på at det ene bildet jeg hadde lagt ut på Glassveranda sin Pinterest side aldri hadde vært laget et blogginnlegg om! Øhh...?! Jaha, tenkte jeg, det må jeg nesten sjekke.... -Og jammen hadde hun ikke rett! ;)) Av og til går det litt fort i svingene, og i februar da jeg skrev om oppussingen av stuen vår ble dette bildet laget klart, men tydeligvis aldri laget blogginnlegg om.

Men det du ser er en av bilderammene slik den ble etter at jeg bestemte meg for å male rammene i samme farge som veggene i stuen! De var for lenge siden gullfarget, deretter ble de elfenbenfarget med gullkant innerst, så ble de mellomgrå med gullkant innerst, mens jeg til slutt altså bestemte meg for å male over gullkanten, og rett og slett male hele rammen i samme farge som veggen! Jeg malte rammene i februar og siden har bilderammene i stuen vår hatt samme farge som veggene de henger på, og jeg likte denne nye looken svært godt! Det ga rammene et rolig, ryddig og rent uttrykk, og i tillegg forsterkes uttrykket på litografiene/kunsten i rammene nå som rammene ble anonyme: Rammene stjeler ikke oppmerksomhet fra bildene! -Og i tillegg så ble dette noe heeeelt nytt noe! -Godt for øyet det også! ;)) Kanskje kan rammer i samme farge som veggen de henger på bli en helt ny trend? Hvem vet, hvem vet, -man skal aldri si aldri ;)) Jeg synes i hverfall det ble knalltøft. 

I morgen kveld kommer bilder fra et nytt byggeprosjekt i hagen vår. Ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:5 kommentarer:

n i n a s hjem sa...

Bra det er noen som følger med, hehe :)

Fint var det i alle fall!

Klem

Ann sa...

Ja, ikke sant, hi, hi! ;)) Men litt bekymringsfullt når leserne har bedre oversikt over innholdet på bloggen enn jeg selv! :D
-Og takk, ble selv veldig fornøyd med resultatet! :o)

Ha en fin torsdag!

Stor klem, Ann.

Anonym sa...

Hei og tusen takk Ann for at du legger ut dette bildet! Jeg har selv en samling bilder som jeg ikke har hengt opp i nytt hus, da messingrammene ikke er min stil lengre.Sprayer du på malingen ? For dette vil jeg også prøve,og som du skriver: motivene kommer jo mye bedre frem.
Må tilføye at jeg elsker bloggen din, du er utrolig kreativ ,med en meget god smak. Beundrer den energi og iver du må ha for å lage alt det fine i hjemmet deres.

Sommerklem fra Marie (har ikke blogg selv,men sjekker din flere ganger i uka)

Ann sa...

Tusen, tusen takk for en veldig koselig tilbakemelding Marie! :)) Rammene mine er av tre og var malt i en matt gullfarge, så første gang jeg malte dem var det god heft mellom originalmalingen og ny farge. Første gang de ble malt spraylakkerte jeg dem med en blank elfenbensfarge. Da jeg så malte dem mellomgrå mange år senere brukte jeg en akrylmaling. Jeg brukte et sandpapir for å matte ned overflaten og malte den deretter med malekost med en matt akrylmaling. Den fargen de har nå fikk de også med pensel. Malingen jeg har brukt her er Lady vannmaling, vegg 10, farge Morgendis!

Er rammene dine i tre eller faktisk av metall? Er de av tre er det viktig at du matter rammene ned med et ikke for grovt sandpapir (pusser lett over dem) før du maler dem hvis de er veldig blanke. Er de av metall vil jeg anbefale deg å bruke rødsprit eller annen fettfjerner på de først og deretter spraylakkere dem for å sikre god heft. Er de av tre kan du bruke vann-, akryl eller oljemaling, og malekost.

Jeg valgte rammefarge i samme glanshetsgrad som veggen og synes det passet best inn hos oss, men det også være stilig med lakkerte rammer i samme farge som veggen, men med en noe blankere finish enn veggen! ;)

Vel, håper svaret er til hjelp, hvis ikke må du ikke nøle med å spørre igjen! ;))

God helg! :0)

Stor klem, Ann.

Anonym sa...

Hei og tusen takk for et bra svar Ann, dette er til stor hjelp ! Jeg har både tre- og metallrammer, men nå har jeg oppskrift til begge deler når jeg starter malingsprosessen :-)

Smart å velge annen glansgrad enn veggen ja.

Ha ei fin helg du også,klem fra Marie :-)