torsdag 28. juni 2012

Den nye frokost-paviljongen!

Ja plutselig har vi også fått en frokost-paviljong! -Men denne er ikke av trevirke som de andre små hagehusene våre, denne er en hvit tekstilpaviljongen på 3 x 4 meter med mørkegrått rammeverk, men absolutt heeelt super til sitt bruk likevel der den står i ene enden av frokostterrassen vår! Sofabenkene er nå malt turkise. Det er lagringsplass for madrasser og hageputene i disse (hvordan du kan bygge slike ser du: HER), men det er litt mye logistikk likevel forbundet med det å skulle pakke de ned hver kveld i tilfelle en regnskur skulle komme om natten, for så å pakke de ut igjen neste morgen, så derfor nå denne paviljongen. Nå kan det koselige frokosthjørnet på terrassen stå klart, -hele sommeren igjennom! VELDIG koselig synes vi det ble, både store og små hjemme hos oss! :))    

Helt til høyre på bildet her (øverst) ser du hvor bestefars sorte gamle sykkelen henger i forhold til sofakroken. Klaffebordet som vi bruker som anretningsbord for vaffelsteking står like nedenfor. De turkismalte trebaljene fylt med fiolette blomster ble flotte mot den hvitmalte veggen, og sammen med de nylig turkismalte benkene med alle putene i friske herlige sommerfarger. Farger gjør virkelig underverker for stemningen i uterommet, -og humøret! :0) Det mørke metallet og det rustikke bordet og plantekassene som vi lagde gjenbrukte gamle terrassebord i fjor sommer, gjør likevel sitt til at helheten ikke blir for sukkersøt. Under vaffelbordet står det lille kryssben-bordet vi lagde av en gammel margarinkasse sommeren for 3 år siden, -husker du det? Hvis ikke kan du se hvordan det er laget: HER

Rosebuskene vi kjøpte er nå plantet i de to største trekassene, i den minste kassen har vi plantet stemorsblomster. Den sorte lykten på bordet har en glass-sylinger i midten for kubbelys. Jeg løftet opp glassylinderen og kom da til for å kunne dekke lyktens bunn med vakre skjell og steiner, før jeg satte lysholderen tilbake igjen. Den fikk straks et mye snillere og sommerhyggeligere uttrykk enn da den hadde helsort bunn! ;) De store uroene/klokkespillene (øverste bilde) som henger i taket er av aluminium og heltre. De har en svak, dyp vakker klang i den milde sommervinden. Disse kjøpte jeg for sikkert 20 år siden, ganske dyre var de også, men de ble aldri hengt opp... Senere ble ungene født og hadde de på rommet sine da de var bittesmå, de siste årene har de bare ligget i boden og kjedet seg. (Uroene/klokkespillene altså, ikke ungene! ;))) Jeg har alltid hatt sansen for slike, så det var hyggelig å endelig kunne ta de i bruk! Her i frokost-paviljongen synes jeg de passet helt perfekt! Uroen med trekulene på lagde jeg selv av hyssing og ståltråd for et par dager siden. Det ble virkelig en uro med stor U altså! Den er i bevegelse hele tiden, også når det er vindstille! :))) 

Har du meldt deg på i Giveaway-trekningen? Hvis ikke håper jeg at du vil gjøre det nå. Info og påmelding: HER. Ha en fortsatt fin uke! :0)  

Stor klem, Ann.
Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


9 kommentarer:

Anonym sa...

Hei!

Wow..... dette var utrolig herlig:) kjempe flott med knall farger:)
Frokosten kommer nok til å smake her!
Fortsatt god kveld

Klem Merete

Muffins sa...

Fantastisk nydelige farger! Nyt sommerfrokostene :)

Fru Hansens Kreativiteter sa...

Helt utrolig flott !!
Herlige farger !1
Du får det til , hver gang :)
Kos deg med den nye frokost plassen din :)

klem

Lottemora sa...

For en stilig frokostkrok! Ønsker meg en slik krok jeg også, så nå er den faktisk under planlegging. Så smart med selvbygde benker da! Og bord av terassebord var jo også genialt! Må jage mannen min innom hit for å få ideer tror jeg

Ha en fin lørdag

Klem
Lottemora

Anonym sa...

Helt nydelig! Fantastiske farger.
Der må det være deilig å sitte en varm sommermorgen.

Klem, Pernille:)

Terese sa...

Herlig frokostkrok i nydelige farger. Hvor er stoff kjøpt???

Anonym sa...

Kjempe fint:) ka har du malt bordet med? Farge beis?:) Elise :)

Anonym sa...

Kan jeg spør hvor du har kjøpt blomster"pottene" i tre?

Ann sa...

Tusen takk for så mange koselige tilbakemeldinger! ♥ :))

Litt mer om denne terrassen kan du lese her:
http://glassveranda.blogspot.no/2011/07/gjr-det-selvdiy-frokosthjrne-pa.html
-Kopiér linken og lim den inn i nytt vindu, så kommer blogginnlegget opp ;)

Hvordan du kan bygge slike sofabenker kan du se her:
http://glassveranda.blogspot.no/2011/07/gjr-det-selvdiy-slik-bygger-du-et_19.html

Oppskrift på hvordan du bygger dette bordet finner du her:
http://glassveranda.blogspot.no/2011/07/gjr-det-selvdiy-gamle-gra-rustikke.html
Bordet er ikke beiset, det er laget av gamle værbitte terrassegulvbord! ;) (Bordplaten ble vasket med klorinvann før det ble tatt i bruk! ;))

Plantekassene har vi også snekret selv, også de (som bordet) er bygget av gamle gjenbrukte terrassegulvbord. Du kan se hvordan du kan bygge slike her:
http://glassveranda.blogspot.no/2011/07/gjr-det-selvdiy-ratffe-plantekasser-i.html

Alle putene kjøpte jeg på Kid i fjor sommer, jeg vet dessverre ikke om de har slike å selge fremdeles. De med striper - som du også ser her:
http://glassveranda.blogspot.no/2012/06/slitne-gamle-teakdrer-blir-nye-og-lekre.html
- er kjøpt på Europris nå i sommer.

Takk for besøket alle sammen! Ha en fortsatt fin uke! :0))

Stor klem, Ann.