fredag 20. april 2012

Klar for "Livet - Del 2", og skap sommerstemning med skjell!

Hos oss har vi hatt en i overkant merkelig, men veldig koselig, uke. Vi har fått avklart et par veldig viktige ting som vi har måttet avvente med/vente på i mange år, og det kjennes som om at jeg nå  - endelig - er klar for "Livet - Del 2"! :)) -Klar for å gå videre, for å virkelig leve, oppleve nye ting, tenke fremover! 

Jeg ble, som mange av dere vet, revmatiker for noen år siden, -en beskjed jeg tok veldig tungt, og har hatt problemer med å lære å leve med, det å innse at man plutselig har begrensninger. Ikke grenser man ønsker å sette selv, men når kroppen sier stopp så er det stopp, bom stopp, og det enten man er enig i det kroppen påstår eller ikke!...

Dette er jo ikke noe som kommer til å gå over, og det er nettopp det som er så fryktelig vanskelig å innse. Det er noe man hele tiden må ta hensyn til, planlegge ut ifra og lære å leve med. Jeg blir stadig flinkere til det. Angsten for å havne utenfor arbeidslivet har omsider også sluppet taket, jeg er den jeg er, sykdommen får jeg ikke gjort så mye mer med, men med daglig trening, riktig kost og medisiner kan den heldigvis med egeninnsats holdes i sjakk, men den vil ikke forsvinne. 

Nå handler det om fremtiden! Jeg er møkk lei av å fortelle og forklare hva som har skjedd med meg. Jeg vil ikke lenger forklare, eller snakke om, sykdom med venner og bekjente mer. Alt for mange dager og timer i livet mitt går med til kroniske smerter og smerteforebygging til at jeg har råd til å bruke de fine dagene mine, dager da jeg faktisk har overskudd til å treffe andre mennesker, til å forklare/snakke om sykdom! Alt er prøvd, jeg blir ikke frisk, jeg har innsett det, akseptert det! -Jeg trodde aldri jeg skulle komme dit noen gang, men nå er jeg der, og det kjennes herlig befriende!!! "Livet - Del 2" begynner NÅ! Det ligner ikke på "Livet - Del 1" i det hele tatt, men det betyr ikke at det trenger å bli feil av den grunn! Ja hvem vet, ved å innse, og ved å våge å se fremover igjen, blir det kanskje til og med bedre! :))

"Happiness always sneaks in a door you did not think was open!" ;) 

-Og nå skal jeg hente kassen med skjell i boden! Jeg skal fylle noen i en stettskål, noen skal legges rundt lys i en kasse og settes på spisestuebordet, og noen skal legges på dette fatet og settes ut på terrassen i år som i fjor! -Og etterpå skal jeg ut i solen å samle fregner igjen! :O) 

Skjell og sommer hører sammen, så vil du ha sommerstemning du også så vil jeg anbefale deg i gå en tur i fjæra i helgen for å samle skjell! Kanskje en liten skjell-utflukt? Med nistekurv og et pledd for å legge på svaberget. Vi skal gjøre det neste helg, og da skal vi også samle små drivved-biter som skal brukes til et lite DIY-prosjekt til uterommet, så drar du først på svaberg-piknik så ta gjerne med deg noen små drivved-biter hjem også. Du vet slike gråhvite værbitte greinbiter som ofte ligger blant skjell og tang mellom svabergene? De kan brukes til sååå mye vakkert! ;) (Kommer tilbake til dette DIY-prosjektet neste helg).     


Min Kjære har et lite snekkerprosjekt på gang denne helgen, ja to faktisk! :)) Jeg skal følge etter med kameraet, malekosten og en sjablong eller to. Jeg skal også lage trykk på en pute eller tre som du skal få se i løpet av helgen hvis alt går etter planen! ;) (Håndarbeid som passer også for damer og menn som ikke liker så godt å sy! ;)) 


Ha en riktig fin start på helgen! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:5 kommentarer:

Turid sa...

Høres ut som meget fornuftige tanker. Liker bloggen din veldig godt, den gir meg noe. Så takk for den :)
Ha ei finfin helg.
Tuaklem.

NOSTALGI I NR. 9 sa...

Det er noen flotte tanker fin instilling til livet du
deler med oss takk for det.
Skjell er definitivt sommer for meg også, jeg elsker
å finne skatter i fjæra og bruker dem overalt hjemme.
Herlig blogg du har, jeg er innom både titt og ofte :-)

Ønsker deg en flott helg, klem Anita

Bjørkli Søndre sa...

Kjenner meg igjen så godt! Er nok ikke kommet helt dit du har kommet ennå.. Men en dag...
Så klart det blir noen begrensninger når man holder på med oppussing, hage og forskjellige prosjekter, men det er jeg virkelig 'lever' og trives aller best.

Gjennom bloggingen føler jeg meg frisk og rask for da er fokuset på inspirerende ting.

Her er det sol og flott vær. Det klør i hendene etter å starte ute, men det blir nok ikke jeg som må ta raken fatt i år. i ettermiddag skal jeg pusle litt ute i bedene mine. Herlig! Det er avslapping for meg!

Ønsker deg en strålende fredag og helg! Elsker å kikke innom din inspirerende blogg!

Anonym sa...

Hei!
For noen flotte tanker du har og kjempe koselig at du deler med oss:) for noen herlige bilder og vakre skjell:)
Ha en fantastisk helg!

Klem Merete

Anonym sa...

Vet du hva, en av ti nordmenn er uføretrygdet så du er ikke alene.

Er man for syk til å arbeide så er det enda godt vi bor i verdens beste land, men jeg synes det skulle legges bedre tilrette for at man kan få jobbe noe.

Blir man "satt ut" av arbeidslivet i "ung" alder så faller man litt utenfor.

Omskolering, kortere arbeidsdager og forståelse for fravær hadde vært flott for mange "uføre", de fleste både kan og ønsker å jobbe det de kan.

Ønsker deg alt godt
Stina