lørdag 7. april 2012

Himmelsk påskekake med multer og appelsinfromasj

Er litt usikker på hvor mange varianter ostekake jeg har vist før her på Glassveranda, men ved høytider og bursdager baker jeg alltid ostekake, så det har blitt noen ostekaker de siste 10-15 årene, og mange varianter! ;)) Dette er påskevarianten! 

Lag 1 - bunnen16 stk. digestivekjeks, 1/2 dl sukker, 3 store ts kanel, 50 g smeltet smør. Smuldre først kjeksen oppi en bakebolle. Smelt smøret i en kasserolle. Ha deretter sukker, kanel og smeltet smør oppi bakebollen med kjekssmulene. Bland godt! (NB! Massen forblir tørr og porøs, ikke som en deig!). Let frem en kakeform med en diameter på ca. 25-26-27 cm. Ha kjeksmassen i formen og klem deretter kjeksmassen svakt mot bunnen. Stek kakeformen midt i ovnen i ca. 5-7 minutter på 200°C. Sett så kakeformen med bunnen i til avkjøling. 

Lag 2 - appensinfromasj: 2 pk. (små) Phiadelphiaost, 100 g sukker, 3 dl fløte, 2 pk. appelsingele, 4 dl vann. Kok opp vannet i vannkokeren. Ha det over i en stålbolle e.l. Hell begge gelepakkene i vannet. Rør. Avkjøl (la den ikke stivne!). Ha så 50 g sukker og Phiadelphiaosten i en egen bakebolle. Rør sammen lett med håndmikseren. Ha til slutt geleen i oste/sukkerblandingen. Let frem en til bakebolle: Pisk fløten sammen med 50 g sukker til den blir halvstiv. Bland til slutt fløtekremen og ostegeleblandingen i en og samme bakebolle. Rør til blandingen blir jevn, og hell i kakeformen. Sett kakeformen i kjøleskapet og la kaken stivne. Det vil ta 4-5 timer.  

Lag 3 - multefromasj: 2-3 ss sukker, 3 dl fløte, 1 dl multebærsyltetøy, 1 pk. appelsingele, 2 dl vann. Bland vann og gele som beskrevet ovenfor, og avkjøl en stund (la den ikke stivne!) Pisk fløte og sukker. Ha etterpå i geleen. Bland. Rør så inn multebærsyltetøyet. Når jevn blanding, hell over i kakeformen. Sett kakeformen i kjøleskapet og la kaken stivne. Det vil ta 4-5 timer. 

Lag 4 - gelelokk: 1 pk. appelsingele, 4 dl vann. Kok vann, bland i gelepulveret. Avkjøl. Ha på kaken. Sett i kjøleskapet. Når stivnet er kaken klar. Lag den gjerne dagen før den skal spises! ;) Hvis et mm tykt lag av lag 3 skulle "lette" og bli liggende oppå lag 4: Dryss på en tynt lag melis rett før servering! ;)) Du kan eliminere faren for at dette skjer helt, ved å helle på kun et par m.m. tykt lag 4 og vente til det tynne laget har stivnet, og deretter ha på resten (lag 4) her ovenfor, hvis du har tid til det! ;) Men det er bare en layout-ting, himmelsk god blir den uansett! 8)) Super som dessertkake etter påskemiddagen! ;) Ha en fortsatt fin påske! :0)  

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:4 kommentarer:

Vivishagerom sa...

Mmmm her var det ikke vanskelig å få vann i munnen!

Ønsker deg en fin påskeaften!

Klarafina sa...

Den ser virkelig himmelsk ut :)

Stines Hjem - Livet på landet sa...

Ojojoj, dette så virkelig godt ut!! Nam nam!!!

Ingunn sa...

Nå fikk jeg lyst på kake!!! Takk for oppskrift.

Og god helg!!!!

Klem Ingunn