torsdag 22. mars 2012

Slik maler du en wall-sticker på 1-2-3!

I dag har jeg malt en "wall-stickers". Denne danseren. Notene er kjøpte wall-stickers som jeg fant i en bokhandel i Frankrike sist sommer, mens denne danseren er malt rett på veggen med akrylmaling. Ungenes lekerom skal nå bli "ungdomsrom"... og etter ungenes eget ønske skal Teenage Turtles og My Little Pony skum-stickers m.m. (som har vært "kjempebarnslig" en goood stund nå ;)) ned fra veggene, og skal erstattes med... "ungdomsdekor"!... Ja, ja, takk og pris for at vi valgte nøytrale farger da vi lagde lekerommet, for nå er det kun litt nips på veggene og sånt skal til for å forvandle lekerommet til ungdomsrom. 

Her ser du også litt av trappen vi malte. Hvit ble den! ;) Du skal få se bedre bilder av trappen en annen dag, men her ser du at vi også har malt trappeoppgangen nå i stuefargen Morgendis. Jeg valgte å stanse fargen her ved trappens ende, litt innpå lekeromsveggen hvor veggene er malt med fargen Claro. Flere bilder av Ungdomsrommet (tidligere lekerommet ;)) kommer også en annen dag, i dag tenkte jeg du skulle få se at man helt fint kan male seg en wall-sticker! Datteren min danser, så valget falt på en ballerina, -en ganske stor ballerina. Dette gjorde jeg:


1) Jeg fant et bilde av en jazzdanser - en tenåring - på nettet. Jeg plasserte PCen i trappen og hentet et kritt og en blyant. (Kritt vises godt på den grå veggen, blyant på Claro-fargen). Jeg prøvde meg litt fram for å bestemme størrelsen på vegg-ballerinaen min, og deretter skisset jeg ballerinaen på veggen med blyant/kritt. 

2) Jeg brukte en tynn pensel til å grovmale ballerinaen på veggen, ikke helt inntil blyant/kritt-rammen. Da jeg så at den ble anatomisk OK (kan sikkert bestrides, hi, hi, men den ble grei nok! ;)) brukte jeg så en tynnere pensel til å tegne rammene tykt og tydelig. 

3) Til slutt fargela jeg hele ballerinaen heldekkende. Malingen jeg har brukt er en vegg-akrylmaling. Fargen er Koksgrå, ikke sort. Det er en matt farge. Du ser penselstrøkene på bildet nede til høyre mens malingen er våt, men de blir så å si helt borte når malingen har tørket.

Vel, datteren min ble helt henrykt, så da er jeg fornøyd! ;)) Eneste problemet var at sønnen min syntes en ballerina på veggen var litt i overkant jentete, så han har bestilte en malt gitar-"sticker" på andre veggen!! :O Men kan jeg male en gitar da :D Ai, ai... neste episode av "Ann gjør ting hun ikke kan" kommer sannsynligvis allerede i morgen! ;))

Ha en fortsatt fin kveld! :0) 

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

13 kommentarer:

Muffins sa...

Kjempe stilig! Så flink du er.

Ann sa...

Hi, hi, tuuusen takk du :))), -var litt usikker på om jeg skulle våge å vise denne, men fant ut at den kunne være et eksempel på at OK ofte er godt nok! ;))) Brukes mange mange penger på vegg-klistremerker i dette landet, -jeg er heeelt sikker på at mange kan male "stickers" helt fint selv på frihånd, -da får man noe unikt, og så kan man jo bruke "wall-stickers"-pengene på nye lamper, puter eller noe i stedet for! ;)))

Ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann.

vår lille verden sa...

Så utrolig stilig og modig gjort!:)
Gleder meg til og se gitaren..¨
klem
kathrin

Ann sa...

Tusen takk, -ja det gjør jammen jeg også! :D

Klem, klem, A :0)

Gabriella - La famiglia Moskvil sa...

Så flink du er!
Det går nok helt fint med gitaren også! ;)

Ingunn sa...

Så flott det ble. Nydelig koksgrå farge.

Ha en fin helg om noen timer :)

Klem Ingunn

Bjørkli Søndre sa...

Så flink du er. Jeg er heller dårlig på tegning, så det hadde blitt 'Hilde gjør ting hun ikke kan'!

Du har evnene til dette, så jeg gleder meg til å se gitaren. Det får ditt særpreg og barna blir storfornøyde. Og din største kritiker er nok deg selv. Hvertfall er det sånn for meg. :-)

.House of BO. sa...

For meg virka det som "Ann gjør ting hun kan"!
Det der vart rett og slett kjempefint, og eg er mektig imponert over at du skikka den opp for hand!

Det der kunne eg aldri klart sjølv...

Gleda meg til å sjå meir!

Ha ein flott dag!

Helsing Bente

Gabriella - La famiglia Moskvil sa...

Hei igjen!

Jeg var så "frekk" å nevne deg i et innlegg på bloggen min.
Men det er bare gode ord altså! ;)
Det har med dette innlegget å gjøre...

Ha en fin helg! :)

hobbyvimsa sa...

Herlig blogg,følger deg videre:)

Ha en fin helg!!

Klem Linda;)

Ann sa...

Tusen takk til dere alle! :))) -Og takk for tilliten (gitaren)! :D Men det ble storopprydding i rothuset som ble prioritert i dag i stedet for gitarmaling - og tro meg det trengtes! ;) - men dere skal få se gitaren også straks den har kommet på veggen! ;))

Takk Gabriella! ♥ Og ja, en overhead-projektor hadde vært helt suuuper å ha til slike ting!! Men er man innstilt på litt prøving og feiling med kritt på veggen før man tar fatt med malekosten så går det som oftes fint uten også! ;) Prøv, prøv, og synes du det likevel blir baaare tull så hør med noen om de har en overhead-projektor å låne deg! Flott tips Gabriella! ;)

Ha en fortsatt fin kveld! :0)

Stooor klem, Ann.

Ann sa...

Tuuusen takk Linda, og hjertelig velkommen som følger! ♥ :))

Stor klem, A :0)

Anonym sa...

For en kul ide.
Den må jeg låne :)

Takk.
Klem Silje