onsdag 22. februar 2012

Vi maler stuen!

Ja, du leste nok riktig! "Men hva i himmelens navn er i veien med fargen på stuen?!", undret Kjære. "Jo nå skal du se!", forklarte jeg ivrig og pekte ned i det nye  malingsspannet. "Stuen vår er visst lys-beige-nesten-rosa-ish!", sa jeg, "mens jeg nå har lyst til å male den i en klar og ren gråfarge!" Kjære tittet ned å malingsspannet og så enda mere forvirret ut enn før jeg begynte å forklare... 

Så jeg tok en klatt lyselysegrå maling (fargen Skumring) og malte på stueveggen vår (som har fargen Cappuccino) og deretter en klatt lysegrå maling (Morgendis) og malte nedenfor den igjen. Da malingsklattene på veggen var tørket ropte jeg fornøyd på Kjære for å vise han hvor vakker den nye fargen skulle bli! "Aha", sa Kjære, "-vi skal altså skifte farge fra hvit til hvit?"...Mannfolk! :S

Men etter at Kjære etterhvert innså at her var det visst ingen vei utenom, veggene skulle ikke lenger være "hvite", men "hvite"..., så ble vi enige om at fargen Skumring var for hvit, den ville gå nesten i ett med listverket også i kveldslys, så valget falt derfor på fargen Morgendis. (Begge disse gråfargene er for øvrig rene gråfarger. De inneholder verken snev av gult, rødt eller blått). Malingen vi brukte er Lady vegg 10 (matt), vannmaling. Det er en super maling vi vet er bra, og lett å jobbe med, så vi valgte den denne gangen også.

Å sette maskeringstape på alt listverk vil ta sin tid, men det gjør malejobben lettere og resultatet bedre, så da så. Alle skruer i veggene og bilder på tas ned, gardiner, gardinstenger og båndkrokene må også ned, alle lamper m.m. Skap må tømmes for å flyttes fram fra veggene, men det gjør ikke noe. Vi maskerer én vegg en dag, og maler den neste dag, maskerer så neste vegg på dag 3, maler den dagen etter, o.s.v., vi så går det så fint at! ;)) 

Jeg tror mange som gruer seg til å male rett og slett aldri kommer i gang fordi det ser så voldsomt ut når du tenker på alt som skal til før du kan sette i gang. Mitt tips er : Ikke tenk på "alt sammen". Ta ned gardiner, lamper m.m. på kun én vegg først. Tørk støv av listverk m.m. kun på denne ene veggen. Masker kun den ene veggen. Mal kun den veggen. Ta ned malingstapen og sett alt på plass igjen. Deretter gjør du det samme på neste vegg. Da begrenser du kaoset mens du holder på, og så sliter du deg heller ikke helt ut! ;) Det tar litt lengre tid på gjøre det på denne måten ja, men bedre at det tar en uke ekstra enn at det aldri blir om at du maler rommet? ;)    

Mer om maleprosjektet vårt i morgen. Ha en fin torsdag! :0)

Stor klem, Ann, 
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

 

8 kommentarer:

toves sammensurium sa...

Spennende Ann:)
Deilig med forandring...ikke så lenge siden jeg malte hovedsteder selv..i hvitt*lol*
Men den varvabsolutt ikke hvit fra før,så det var himmelsk å få det så lyst og lett:)
Jeg malte forresten med kalkmaling for å få en litt røffere overflate og er veldig fornøyd.
Gråfargen din ser lekker ut....så lys likevel selv om den er grå,nøytral og passer til alt:)))
Godt du fik overtalt mannen på fra hvitt-til-hvitt prosjektet;)
Toveklem:)

Joachim sa...

Skal snart til å male hjemme selv, og ikke dum idé å ta en vegg av gangen som du sier. Spesielt rom man oppholder seg mye i er tungvint å ha som en eneste stor "byggeplass" i flere dager...

Stein sa...

Jeg ser da forskjell på "hvitt" og "hvitt" ;-) For et halvt år siden skiftet jeg også farge på stue og soverom. Morgendis og Skumring faktisk. Joda, noen venner påstår faktisk de ikke kan se jeg har skiftet farge, men det viktigste er jo at jeg gjør det selv ;-) Regner med du har samme tankegang :-)

Bjørkli Søndre sa...

Når jeg starter med et nytt maleprosjekt, så husker jeg alltid på at sist jeg malte ble jeg ganske lei til slutt. Men som ved en fødsel er det glemt med en gang man er ferdig.Det er jo gleden over å se forandringen som gjør at man allikevel synes det er gøy.

Vi har lurt oss unna noen maleprosjekt med å bruke smart-panel. Titt gjerne innom å se! Fast leser av din blogg!

Unknown sa...

Haha typisk mannfolk ;D
Skal male her og,fra mørk rød (som var populær for mange år siden)til noe lyst,men får IKKE røre brystpanelingen med kosten!!
Kos deg med malinga :)

Tove `blogg verden sa...

Var stooor forskjell :D Gleder meg å se resultatet!
Klem Tove

Kjolesnekkern sa...

SMart tips å ta med seg, og fint blir det, er selv klar for mindre rosabeige:)

Ann sa...

Å tusen takk for alle de hyggelige tilbakemeldingene! :))
Stein, jo, akkurat det tenker jeg også! ;)
Kjenner meg generelt litt ferdig med fargen beige... nå skal sofaene trekkes om og det med en eneste gang! -Lys grå skal de bli! Ikke fullt så lyse som veggene, men nesten ;)

Ønsker dere alle sammen en riktig fin uke! :0)

Stor klem,
Ann.