lørdag 4. februar 2012

Lyse lette interiører med volum, lys og vårspreke farger!

Starter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at de 6 vakre bildene som du ser i dette innlegget tilhører det tyske interiørmagasinet Schöner Wohnen(All 6 of these beautiful photos shown in this reportage belong to the German interior design magazine Schöner Wohnen). 

Skarpt dagslys som fyller rommet! -Jeg kan i hvertfall ikke få nok av det! Mine favorittinteriører er helt klart slike klassiske, tidløse, lyse, lette interiører som svømmer i dagslys! Når det gjelder møbler og pyntegjenstander foretrekker jeg vanligvis en miks av moderne møbler og antikviteter, kunst, reiseminner og rammeløse abstrakte malerier i store formater for å gjøre interiøret mere personlig, men det må være lett og lyst, og interiøret må gjerne ha fargeklatter! 

-Knalltøft at ingen av møblene rundt dette bordet har samme form og farge! De er alle nye og kunne rommet kunne derfor lett risikere å få et kjedelig "kataloghjem"-preg hvis alle møblene hadde vært f. eks. hvite, mens det nå ble friskt og spennende! Oransje-rødlige farger skal det jo være i 2012 ifølge Pantone. Oransje er en farge jeg helst styrer unna må jeg bare innrømme, men slik fargen er brukt i dette rommet fungerer den, -for å si det mildt!! Brukt på rette måten er ikke oransje 1970 eller 1992 i det hele tatt! Jeg synes dette interiøret var knakende flott! Rommet formelig gnistrer av glede og vitalitet! 

-Legg merke til at også dette rommet har et tidløst, klassisk interiør med brede lister, en hvit engelsk peis, tregulv, stukkatur i taket etc., -det er kun møblene, tekstilene, nips og det enorme bildet på veggen som er hypermoderne! Kombinasjonen klassiske tidløse interiører med moderne møbler og kunst er uslåelig! -Rålekkert!Dette rommet er litt overfylt, men det fungerer likevel, ser du hvorfor? Tenk deg dette rommet uten den store vindusveggen...? Ja da hadde ihvertfall jeg fått klaustrofobi i dette rommet! Har du et loft uten vindu som synes trangt, trasig og innestengt, men med nok takhøyde til at det kanskje kunne brukes til noe, så se på muligheten for å bygge en ark i eksisterende tak, eller bygge et takopplett slik de har gjort her! Selv de mest håpløse rom kan bli helt fantastiske hvis de bare får inn nok dagslys! Jeg har sett det skje utallige ganger! ;))  Dersom jeg vinner i lotto en dag tror jeg jammen vi skulle bygd en ekstra etasje oppå den ene "vingen" på huset vårt (oppå 1. etasje) og der i takflaten som vender mot sør skulle vi hatt 7 stk. 3-4 meter høye Velux-vinduer! Da hadde jeg fått inn vanvittige mengder med dags- og sollys!!! 

-Ene enden av rommet skulle vært hobbyrom og den andre enden skulle vært trimrom for mor i huset! ;) Trene i ro og mak i gnistrende flott dagslys, nesten-ute, ja det hadde vært heeelt fantastisk! Jepp, jeg ser det klart og tydelig for meg! :O) ...Nei det blir nok med drømmen. Jeg klager på ingen måte på slik vi har det i dag altså! -Men jeg ser jo stadig nye muligheter i hus og hjem! ;))) Drømmer er dessuten viktige å ha nemlig, for uten drømmer blir det garantert ingenting! ;)  


Her var det ingen farger, men en nesten ubeskrivelig ro...

Herlig å våkne opp i et lyst, lett, rent og ryddig soverom fylt med hvitt dagslys!

Vi gjorde om soverommet vårt for noen få år siden. Det ble malt helt lyst og fikk en ryddig og ren Zen-stil. Det er mer eller mindre tomt, men det er så godt å våkne opp i et slikt soverom.

Zen-stilen representerer ro, harmoni og balanse, -meditasjon. 

Du kan ha Zen-stilen i alle slags soverom, enten du har et dådyr, en hvit madonna eller en Buddha på nattbordet ditt! ;) Skal et soverom bli 100% Zen skal du vel strengt tatt ikke ha verken nattbord eller dådyr/madonna/Buddha heller, fordi Zen-stilen handler om å kvitte seg med de ting i rommet som du ikke absolutt trenger å ha der. Jeg kan ha denne stilen på soverommet, men er nok alt for glad i vakre ting og bilder til å kunne ha Zen-stilen i hele huset! ;))

Veldig høyt på min ønskeliste nå om dagen står en slik en! -Og helst en med enda lengre "snute" enn denne slik at jeg kan sitte med bena utstrakt som når man sitter på tvers i en sofa! Tenk å kunne sitte foran peisen i stuen i et slik en å lese i bøker og interiørmagasiner i vinterhalvåret! -Og i det skarpe herlige dagslyset på denne tiden av året! Stol-drømmen er heldigvis litt mere realistisk på kort sikt enn den takvindu-drømmen min, så finner jeg en jeg liker til en overkommelig pris så kan det godt hende den får bli med hjem! ;)   

Flere inspirerende interiørbilder finner du her:  Schöner Wohnen. 

Du må gjerne fortelle litt om dine kortsiktige og mere langsiktige drømmer når det kommer til hus og interiør her nedenfor! Ha en fortsatt fin lørdagskveld! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.


Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

4 kommentarer:

Ingunn sa...

Så fine og inspirerende bilder du viser. Og ikke minst din tekst. Nå lengter jeg etter mer lys og vår. Kanskje jeg også drister meg til litt mer farger?

Ha en fin helg videre.

Ingunn

Johanna Stålros sa...

Så många snygga stilar det finns! Kramar

Unknown sa...

Velig fine bilder, med innspill av sterke farger. Ingen tvil om at farger påvirker oss ihvertfall :)

Fortsatt god helg.

Ann sa...

Takk for koselige kommentarer! :))
Ja farger gjør noe med oss, kanskje spesielt nå som det går mot vår! ;0)

Ha en fortsatt fin uke!

Stor klem, Ann.