lørdag 25. februar 2012

Gjør-det-selv/DIY: Gullfarget speil ble helt nytt med litt maling, før- og etterbilder

Jeg gleder meg veldig til hele stuen er ferdig malt i fargen Morgendis, det vil ta sin tid, men det blir, det blir! :)) Vi har også malt noen ting underveis, bl.a. dette speilet, -et høyt smalt speil som hang i "mellomgangen" vår før, -i en krok mellom kjøkkenet og entréen, men det har nå fått nytt liv og er hengt opp på stueveggen. 

Jeg tok et bilde av speilet før jeg malte det, men det gikk visst litt for fort i svingene for da jeg lastet bildene inn på PCen oppdaget jeg at bildet var "en smule" ute av fokus..., men, men... du ser likevel hvordan det var: Det hadde en typisk varm gullfarge. Jeg syntes speilet var kjempelekkert da vi kjøpte det en gang midt på 90-tallet, men etterhvert som fargene i hjemmet vårt har blitt lysere og lysere de siste 10 årene har dette speilet blitt tyngre og tyngre hvis du skjønner? ;) Men speilrammen er av heltre og etter tre strøk med maling kom virkelig alle de vakre detaljene til syne:         

Speil med gullfargede rammer, brunbeisede rammer og rammer av furu finnes i mange norske hjem, på veggen eller stuvet bort i boden, de selges også rimelig hos brukthandelen. Har du, eller finner du, et speil med en detaljrik ramme kan det bli virkelig vakkert hvis du maler det! Jeg ble ihvertfall veldig fornøyd med mitt "nye" speil! ;) Du skal selvsagt få se bilder av hele stuen når alt er ferdig.

Jeg ønsker deg og dine en riktig fin lørdagskveld! :0)

Stor klem, Ann, 
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

 

5 kommentarer:

Gabriella - La famiglia Moskvil sa...

Jeg har akkurat malt mitt speil som er ganske likt som ditt. Det var opprinnelig gullfarget, og har nå hatt en brunsort farge en stund. Jeg hadde en boks med sølv- lasur stående, så jeg "klinte" inn speilet med dette. Ventet litt og tørket av med en fille. Noen steder tørket jeg mer enn andre steder. Det ble veldig flott! :)
Ditt speil ble også veldig lekkert!

Ann sa...

Fillemalte skjenken og framskapet vårt på lignende måte, fungerte helt supert og overflaten fikk en virkelig spennende effekt! Sikker på speilet ditt ble nydelig! ;)) jeg var redd jeg skulle angre på at jeg malte speilet, men har ikke en celle i kroppen som angrer på det foreløpig i hvertfall! ;)) Godt med litt fornyelse! :))

Ha en fin ny uke, tenk at det nå bare er dager igjen til årets første vårmåned! :)) O store lykke! :0)

Stor klem, Ann.

Notre Maison sa...

SÅ utrolig lekkert! Kjempeflott altså...Jeg er veldig glad i "morgendis" som fare; vurderte den lenge her før jeg endte opp med "Kalkgrå". Jeg skal jammen se om ikke mamma har et speil liggende et sted;) Mine er allerede i sølv, men dette så veldig gøy ut; så jeg fikk lyst til å prøve! Flott blogg du har, legger meg som følger!

Unknown sa...

Hei :-)
Kjempefint speil! Kan du opplyse hvilken type maling du brukte - vann- eller oljemaling? Malte du med pensel eller kluter ?
Takker for evnt svar :-)

Legger til bloggen blant favoritter :-)

Hilsen Bente

Ann sa...

Hei! :)) -Og takk til dere begge to! ♥
Alle strøk er malt med malekost, jeg brukte vannmaling (vegg glans 10). Første strøk (fargen Koks) var heldekkende. 2. strøk (en mellomgrå ganske så lys gråfarge) malte jeg med veldig lette penselstrøk og en nesten-tørr kost og nærmest "børstet" et ikke-dekkende malingsstrøk på, hvis du skjønner. Da det laget var tørket skikkelig brukte jeg til slutt en enda tørrere malekost til å "børste" på highlights (fargen Skumring) hist og her (strøk 3) på speilets ytterkant og på mønsterdetaljer. Lykke til med maleprosjektet ditt Bente! :))

Ha en riktig fin helg! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.