søndag 29. januar 2012

Solen skinner, det spirer og gror, -det er full vår i stuen!


Nå har jeg fått full vår i stuen! Solen skinner, det spirer og gror i krukker, kurver og glassboller! 


Det skarpe herlige vårlyset formelig flommer inn gjennom vinduene! Den varmer ikke så mye enda vårsola, men lyset fra alle vinduene i stuen gjør at alle vårløkene m.m. som jeg har plantet nå skyter skikkelig fart!       


Grønne, friske, ivrige tulipanspisser stikker opp av den varme jorden! Du skal selvsagt få se bilder av dem etterhvert som de blomstrer også, men på denne tiden av året er det stor stas med alt grønt spirende - levende! - liv som stikker hodene med ny optimisme opp av jorden! -Det synes i hvertfall jeg! :))  


Grønne spirer minner meg om at det ikke er så lenge tid det er full vår igjen ute også! Det er en herlig årstid vi går i møte! 

Jeg kjenner at jeg stråler om kapp med de grønne spirene etter hvert som dagene blir lengere og lysere, og solen stadig klatrer høyere på himmelen!  


Åh tenk at det nå bare er noen få måneder til jeg igjen kan sitte i solveggen, føle solen varme min vinterfrosne kropp, se bjørketrærne igjen få museører, se epletrærne blomstre og høre travle humler som suser forbi, fugler som kvitrer av våroptimisme og unger som leker glade i hagen i joggesko! 


Mens jeg venter på at det skal bli vår ute i hagen skal jeg jammen kose meg med full vår inne! ;)


Ventetiden synes så mye kortere på denne måten, så en "vinterhage" i et hjørne av stuen kan varmt anbefales dersom du - som jeg - lengter etter vår og sommer på denne tiden av året!


Disse løkblomstene kommer til å være avblomstret i løpet av en måneds tid, men det gjør ingen verdens ting! Når den tid kommer er det jo snart påske og da er det tid for påskeliljer i krukker ute på terrassen! ;))


Jeg har faktisk litt problemer med å innse at det fremdeles kan komme snø, -og store mengder av den! Vi er jo bare i månedsskiftet januar/februar, og vi har enkelte år fått mengder av snø i mars!...      


Det er bare så fryktelig vanskelig å forestille seg dette, fordi vi hittil har hatt en så mild vinter med så lite snø! 


Når jeg ser ut på terrassen får jeg lyst til å bare løpe ut og koste vekk den lille snøen som er der ute og hente frem benker, spisebord, grillen m.m. fra vinterlagringsdvalen i boden! 


...Men innerst inne vet jeg jo at det enda er litt for tidlig å starte hagesesongen ute... ;)
Jeg har hatt en travel uke. Jeg har vært på et veldig inspirerende og lærerikt fotokurs, har ordnet istand til to bursdager etc. En koselig uke har det vært, men en grusom uke helsemessig... Jeg tåler tempo, støy og stress særdeles dårlig. Migrenene har stått i kø, og det ble rett og slett for mye å håndtere. Det gikk ut over bl. a. bloggingen. Jeg er veldig takknemlig for at dere holder ut med meg og stikker innom Glassveranda når jeg blogger likevel, -bloggingen er en viktig hobby for meg som gir mye glede og tar fokuset bort fra "au og huff" noen timer i det daglige, og dere skal vite at når jeg blir borte fra bloggen i dager i strekk så er det ikke fordi jeg ikke bryr meg om dere lesere, men fordi jeg fysisk er inne i en ekstra dårlig periode og rett og slett bare ikke strekker til... 
   

Jeg har en plan om å holde meg 100% unna alt stress og alle støykilder kommende uke i rent selvforsvar!! ;) Litt trening, uttøying, badstu, mye soving, full avslapping, blogging (må kanskje teste ut noe av det vi lærte på fotokurset! ;)) og besvaring av forsømt mail er det eneste som står på "programmet" mitt denne uken. Det er mye jeg gjerne skulle vært med på, men av og til må man bare innse at man tross alt ikke er frisk, -og si høyt og tydelig til seg selv, og omgivelsene, at nok er nok! -Jeg tror også helt friske mennesker kunne hatt godt av å gjøre det av og til! ;)    


Har du plantet noe? Plantet du løk ute i blomsterbedet i høst? Har du planer om å så sommerblomster-frø i potter til våren som kan plantes ut til sommeren? Kjøper du ferdige sommerblomster hos gartneriet om våren? Eller stiklinger? Eller foretrekker du busker, trær og flerårige planter? Er du fornøyd med hagen din? Har du planer om å utbedre den? Eller er hage for deg et ikke-tema?  


Jeg tenker på, planlegger og drømmer om sommer, hage og uterom døgnet rundt på denne tiden av året! :D Hvert år blir det plutselig vår, og da må vi jo ha planene klare! ;))


Ha en fin start på den nye uken! :0)

Klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

 

11 kommentarer:

Hyttehuset sa...

Herleg innlegg om vår og draumar. Eg kjenner for tida også på ei lengt etter våre, og denne våren har eg tenkt å gjere meir i hagen som har låge i dvale i to år. Før det var eg voldsomt hageentusiast, men så gjekk eg lei. Nå kjenner eg glede og forventning til eg kan starte. Frø til sommarblomster er kjøpte inn, ikkje så mykje, men litt. Og så skal ungane prøve seg på paprika. Me skal lage ei ny platting og elles kooose oss masse ute.

Eg tenkjer du ikkje skal ha dårleg samvit under noko omstende når du ikkje bloggar, dåp blir det ikkje kjekt. Me lesarar koser oss med innlegg, men blir sjølvsagt ikkje sure om det går ei tid mellom dei. KOs deg du, med dagane, hagen og draumane dine. Eg gler meg med deg!

Anonym sa...

Haha, du er enda mere "vårsjuk" enn meg <3, fantastisk det du skriver om solen;

Det skarpe herlige vårlyset formelig flommer inn gjennom vinduene! Den varmer ikke så mye enda vårsola, (!?)

en som kaller solstrålene en januardag for "vårsol" er skikkelig optimist :) DET liker jeg.

Vi får begge krysse fingrene for en mild, kort vinter

Masse varme hilsner
Sanne

Fossestua sa...

Så herlig med et vårlig innlegg :) Spirende skudd var et kjærkomment syn midt i kuldeperioden vi har nå. Litt småkaldt på Mo i Rana i dag med -17 grader, og enda litt friskere skulle det vel bli uti uka. Har heldigvis godt med ved, og dessuten så vi faktisk litt lys borti fjellene her i dag, så da jobber heldigvis sola med å jage vekk mørketia her nord :)

Har planer om å prøve å så noen sommerblomster, men enda er det alt for tidlig. Først i april kan man begynne å "verpe" her, siden man sjelden kan sette ut noen sommerplanter før et stykke uti juni når man er sikker på at nattefrosten er over. Elsker nordland, men sommerene skulle gjerne vært litt lengre ;)

Ønsker deg god bedring, og håper at kommende stress-frie uke vil gjøre deg godt :)

Klem fra Lise

mamma i nord sa...

Så hærlig med planter.
Jeg bare elsker Tulipaner, men her hos oss er det ikke så lett å få tak i løker.
Kanskje jeg må sjekke på nett.

Planene for hagen er mange, men er litt trist når det kan skje att vintrene er så harde att noe man har hatt lenge bukker under.
I tillegg har vi den kjipe jorda på plenen, så ikke mye som vil vokse der, men vi bøtter på med annen jord, så noe kommer seg heldigvis.

Ønsker deg en fin og rolig uke, uten de største plager.

Sivs hus sa...

Hei, Herlige bilder og inspirasjon til vår og blomster:-) God søndag! klem Siv:_)

Vivishagerom sa...

Nå angrer jeg veldig på at jeg ikke kjøpte flere løk i høst! Veldig inspirerende å lese innlegget ditt, og jammen skal jeg si at det spirer og gror hos deg! Blir spennende å se bilder av alle tulipanene som kommer! Veldig koselig blogg og jeg har lagt meg til som følger. Gleder meg til neste innlegg :)

HermineH sa...

Tusen takk for påminnelsen om at det snart er vår... jeg vi også lage vår i vinduskarmen:-)

Et ? - hvor har du fått tak i det fine skapet alle vårdrømmene dine er plassert på? Likte godt rammen rundt dørene:-)

Fjellbu sa...

akk,du Ann,du Ann:)Skal jammen si at du virkelig får det til:)Det er så inspirerende og flott å lese bloggen din,noe som har fått meg til å virkelig ville gjøre masse med både hus og hage her hos meg..
Du har gitt meg mange knallgode ideer som jeg gjerne vil sette til livs å "kopiere"om det er greit for deg?Som feks,jordbærland,sykkel i hagen,lysthus,diverse maleteknikker og for å ikke glemme DIY prosjektene dine:)Flotte:)
Jeg har en plen/jorde(ca 1mål) som står nesten som et ubrukt lerret for meg og som jeg har tenkt å gyve løs på i våres:)Målet er å lage flere bed med både trær,busker og blomster,lage hagedam,lage grusganger,kjøkkenhage og få satt opp et drivhus!Har begynt å skissere mm,så nå er det bare å vente på at telen fordufter for i år:)
Det er fullt forståelig om du blir borte fra bloggen en stund,og jeg håper at du blir bedre med og bare ta livet helt med ro en stund..."vårlandet" ditt er jo en rekreasjonskilde i seg selv-tilogmed for meg som ser den på skjermen:)Blir i et ekstra godt humør fordi det minner meg om vår,sol,sommer og varme:)
Ha det så godt du kan Ann.
Klem fra Elisabeth

Fru Andersen sa...

Nydelige bilder!

God helg.

Ann sa...

Hei, og tusen takk for både det ene og det andre! Og så fint å se at det er flere enn jeg som venter på våren nå! :)) Til dere som synes våren virker langt unna enda, så fortvil ikke, vi har hatt en mildere vinter enn vanlig og mye mindre snø enn normalt, men mulig jeg gledet meg over det litt for tidlig, hi, hi, for nå har det vært ti bitende kuldegrader her i snart en uke! MEN; det er bare en ENDA større grunn til å lage full vår INNE synes jeg! ;)) Tulipanene spretter ut om få dager her inne i vinduskarmen, og jammen er det fint å kunne nyte synet av livsglade tulipaner og andre vårblomster, lyset fra solen og alle vårduftene her inne i stua mens jeg venter på at det skal bli like "vårete" ute! :))
Jeg planter ikke ut sommerblomster før i juni jeg heller altså, og krukkene jeg bærer ut i solveggen på terrassen i april/mai må jeg fint finne meg i å bære inn om natten! ;)
Lise: Den kommer, den kommer! ;))
Hjertelig velkommen og takk Vivi!
Hermine: Du, det benkeskapet har vi lagd selv. Vi kjøpte to ferdige rimelige benkeskap, jeg husker dessverre ikke hvor, og "sydde" de sammen til ett langt et. Vi malte det og satte på nye knotter, og vips så ble det slik vi ville ha det! ;)) Det er forresten litt snedig det skapet, for vi har nemlig bygd det om innvendig også. Skapdøren går helt opp, det bare ser ut som skuffer! ;) Hmm....kanskje jeg skulle ta bilder av dette en dag slik at dere får se hva det er vi har gjort, for jeg trengte nemlig ikke skuffer men plass for oppbevaring av tidsskriftskassetter i to høyder da vi bygde det, derfor ble skuffefront og skapdør "sydd" sammen til en skapdør! ;)
Gode idéer er best når de deles Fjellbu, så for all del: bruk dem! ;)) Blir så glad når noen finner inspirasjon her inne hos meg, det er jo derfor jeg blogger! ;) Gleder meg på dine vegne til alle hageprosjektene du skal i gang med.
Nå er det jammen ikke lenge til det blir full vår ute også! Åh det er en herlig tid vi har foran oss!! :O)

God helg! -Og stor vårgledeklem til dere alle!

Ann.

Ingvild sa...

Kjempenydelig du har plantet! Gleder meg til å se når blomstringa begynner! Løkblomster er helt nydelige, og klarte selvfølgelig ikke å la vær å kjøpe en haug på salg som jeg plantet ut i hagen i november. Gleder meg til hagen begynner å blomstre igjen! Ingenting som det!