mandag 9. januar 2012

Etnisk inspirasjon i herlige sjokkfarger

 Ja, det har nok rablet for Ann på Glassveranda! ;)) Hvis noen av dere lot dere skremme av gårdagens blogginnlegg kan jeg love at det ikke blir særlig mindre ekstremt i dag! :o)

For i dag har jeg hentet frem noen av mine etniske ferieminner: tekstiler og pledd, nok en Buddha, noen røkelsespinner m.m. og satt det hele sammen til et etnisk inspirasjons-stilleben med noen aldeles fortryllende sjokkfarger! 

Den spesielle oransje fargen er en farge som er å finne igjen på klærne til de tibetanske munkene, det er en gnistrende vakker farge, men det er ikke en farge som er å finne hjemme hos oss andre steder enn på denne tekstilen tror jeg...

Den blå fargen, den røyk-grålilla, den dype plommefargen og den rustne fargen går imidlertid igjen på en del pyntegjenstander og tekstiler hjemme hos oss. 

Indiske og afrikanske tekstiler, farget med naturlige plantefarger, har ofte de herligste farger! Sammen gir de mystikk, -et eksotisk uttrykk!

Denne orkidé-fiolette "blårosa"-fargen er for øvrig den eneste rosa-fargen jeg liker av alle verdens rosafarger! 

For mange av disse fargene i et rom, for store flater med dem, vil gi et rotete og mørkt, visuelt tungt, rom. Men, om du bruker tekstiler som dette som "krydderfarger" i et tilnærmet helhvitt rom får du et virkelig flott og spennende uttrykk! 

Jeg har før snakket om røkelse og røkelsespinner her på bloggen ved en rekke anledninger, og her ser du "de i den sorte esken"! Jeg har hundrevis av forskjellige typer røkelsespinner, men disse tror jeg må være de som dufter best av alle røkelsespinner i hele verden! ;)

Noen som vet om disse sorte eskene selges her hjemme i Norge, og i så tilfelle hvor? Jeg har en favoritt-Buddha-butikk på den franske riviera jeg er innom hver eneste sommer for å bunkre disse røkelsespinnene, og en lignende butikk på Gran Canaria som sørger for vårlageret. 

I desember syntes det av årsaker jeg ikke skal gå nærmere inn på her i dag, fornuftig å ikke dra til syden i januar i år som vi normalt gjør...

...Jeg innser jo nå at vi må ha vært sinnsyk i gjerningsøyeblikket jeg og mannen da vi tok den avgjørelsen, for det hadde unektelig vært godt med noen uker i solen nå! Når det imidlertid gjelder røkelsespinnene tror jeg - takk og lov - lageret mitt holder fram til at vi reiser til rivieraen igjen i sommer! ;)

Jeg har ingen planer om å etablere denne noe i overkant fargerike stilen som gjennomgående stil i huset vårt altså, men i hvertfall finner jeg veldig ofte mye inspirasjon i ekstreme interiører og stilleben! Jeg håper derfor at mitt etnisk-inspirerte stillebenet vil kunne inspirere deg også, -kanskje til i innføre noen flere farger i interiøret nå som vi går mot en ny vår?

Jeg kjenner at jeg allerede nå er klar for en ny vår jeg, varmen fra vårsola, og en deilig sommer med lange varme, lyse dager og sommerkvelder! Julepynten har jeg pakket ned nå, og jeg er klar for skarpt dagslys, vårsol, løkblomster, soloppvarmet kropp, solbrune kinn og muntre vårfarger! 

Vi må nok belage oss på å vente enda noen måneder før det blir vår i hagene våre, men heldigvis har jeg bloggen og her inne blir det nå full vårstemning og masse vårinspirasjon fremover! ;)

Ha en fortsatt fin kveld! :0)  

Klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

 

3 kommentarer:

Beate sa...

Så lekkert det var :) Å så fint å se noe annet enn hvitt selv om det nå begynner å bli flere og flere som dras mot litt annet enn bare hvitt da

Hege Morris sa...

Så mye kult og flotte bilder!
klem Hege

Ann sa...

Var litt spent på om det ville komme noen kommentarer under dette blogginnlegget! ;) Ble jo bittelitt fargesterkt i forhold til hva som er vanlig her inne ;) Selv er jeg glad i spreke farger sammen med alt det hvite! ;) Trenger litt farger rundt meg, kanskje spesielt nå når jeg venter på våren! :))
Tuuusen takk for koselige tilbakemeldinger! :0)

-Og ha en fortsatt fin uke!

Stor klem, Ann.