fredag 9. desember 2011

Jul i spisestuen: Adventspyntet spisestue!

Sist fikk du se oversiktsbilder fra spisestuen vår, i dag tenkte jeg du skulle få se hva det er jeg har pyntet spisebordet med nå i adventstiden.

Planen var å ha med også disse bildene i NIBs juleutfordring, men hva jeg enn gjorde så ville bare ikke Blogger la meg laste opp så mange bilder i store formater i ett og samme blogginnlegg på onsdag, så de kom dessverre ikke med. Det er jo slikt som skjer av og til, men nå har jeg minsket bildene litt, og i dag fungerte opplastingen helt fint, og dere som pleier være innom her skal selvsagt få se dem likevel! :))Julepyntet spisebord er en viktig del av adventsstemningen hjemme hos oss, -det er jo her vi spiser alle måltider, her vi baker julekaker og det er her ved spisebordet vi sitter og pakker inn julegaver.

Det er virkelig mye julestemning i en enkel bunt kanelstenger, er det ikke?

Kanskje husker du disse "lysestakene" mine fra fjorårets jul? Jeg har de samme lysestakene på bordet i år, vel, sant å si stort sett hvert år! ;)

Dette er kort fortalt en dørkrans jeg har lagt på et kakefat (stettfat), og så har jeg satt et ekstra stort kubbelys i midten. Hvilke kranser jeg bruker varierer litt fra jul til jul.  

Her på dette brettet har jeg lagt en bunt med kanelstenger, en karaffel til julens egglikør står klar, en stettskål er fylt med mørke nydelige mokka-sjokoladebønner.

Det står en bitteliten stettskål på brettet også, den er fylt med nellikspiker. De dufter så herlig av jul! Lille julaften bruker vi dem til å lage mønster i klementinene slik at de blir ekstra julefine. 
Det er mere spiselig julepynt her på "gavepakkebordet", må vite! -Vi skal jo kose oss mens vi holder på med juleforberedelsene! ;) 

Jeg har et eldgammelt trau som har vært i familien i generasjoner, i det har jeg lagt en tykk bomullsduk med blondekant. Oppå den, pepperkakekjeks. Det hele ble ganske lekkert synes jeg.

Trauet brukes kun til godsaker ved høytider og spesielle anledninger, så ungene har alltid store forventninger til hva som nå skal skje (Hva skal vi få fornoe spennende å spise??! 8)) hver gang det gamle trauet blir satt på bordet.

Disse reisdyrene pynter jeg også middagsbordet med når vi har juleselskap, -like vakre på nystrøket hvit duk ved siden av sølvtøy og krystall som ved siden av gamle trau! ;)

Gleder meg veldig til å pynte til julemiddagene, -jeg elsker å pynte bord! Vi skal ha selskap hjemme hos oss neste helg - førjulsfest med ti gjester - så allerede da byr første sjanse seg til å ta heeelt av med bordpyntingen, hi, hi ;))Klementinene har tradisjonen tro fått plass i eggekurven! En glassengel og et lite treskilt med teksten "God Jul!" henger fra kurvens bærehank.

Mmmm... sjokolade! Det er bra godt, er det ikke? :O)) Sjokolade hører helt klart julen til, -eneste problemet med den er at den ikke varer særlig lenge hjemme hos oss...! ;)

  


Håper du har hatt en fin uke, og GOD HELG! :0)

Stor klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

4 kommentarer:

Hvite Blonder og Myke Karameller sa...

Etter å ha sett disse herlige bildene du viser, må jeg bare ut å forsyne meg med bittelitt sjokolade :))
Farlig med sånne fristende blogginnlegg :))
Ha en fortsatt fin fredagskveld
klem Heidi

Skattifnatti sa...

Så lekkert bord! Og veldig smart å bruke krans til dekorasjon rundt lys :)
Ha en fortsatt fin kveld.

MVH Tonje

katrina - dot dot dash sa...

great silver decorations!

Ann sa...

Takk! ♥ Sjokolade er helt klart favorittgodisen min! ;)

Stor klem, Ann :0)