torsdag 1. desember 2011

Flere litt snodige bilder fra hjemmet...

I går fikk du se bilder fra huset vårt, -oversiktsbilder fra 1. etasjen tatt fra merksnodige "ikke-vinkler"! Det gir ofte en bedre oversikt over planløsningen når man får se bilder av avstander, dører og ganger, -"trafikk"-områder i huset som kanskje ikke akkurat er det første man har lyst til å vise frem, men som - i hvertfall jeg - synes er veldig spennende å se hos andre! ;)) Så som en fortsettelse på gårdagens bildeserie: Her er noen flere "oppklaringsbilder" fra hjemmet vårt!

Dette første bildet viser hva du ser dersom du står med ryggen mot spisebordet (mellom hjørnet på spisebordet og det store maleriet) i spisestuen og kikker mot vitrineskapet vi bygde av gamle vinduer. Rett til høyre for hvor jeg står, er de doble glassdørene som leder fra spisestuen til dagligstuen. På dette bildet ser du også pianoet bedre, -det står på skrå mot hjørnet, med ryggen mot matboden.

Det er en til dør her som du ser, rett ved siden av det store "gamle" vitrineskapet, og den har aldri vært vist her på bloggen tidligere! Også denne døren leder inn til dagligstuen, til bokhjørnet. Vi trenger den egentlig ikke, den er mest i bruk om sommeren, men vi har likevel valgt å ha den her likevel, -både fordi den slipper inn mye dagslys fra alle vinduene i dagligstuen, og fordi den gjør planløsningen mere åpen. En lukket vegg her ville gitt en veldig innestengt følelse når man sitter i spisestuen. Vi har jo utsikt til sørvest-terrassen fra spisebordet gjennom de mange vinduene i spise-delen av spisestuen, men gjennom denne ekstradøren ser vi også ut gjennom terrassedøren bortenfor som leder til den nye store sørøst-terrassen som vi bygde nå i sommer. Her står solen rett inn allerede grytidlig om morgenen! ;)  

Til venstre i dette bildet ser du så vidt i fronten på spisestue-peisen.

Du ser også nederste del av trappen, mellom 1. og 2. etasje, som jeg nevnte i gårdagens blogginnlegg. I hjørnet bortenfor døren inn til matboden, før du kommer til trappen, står en barkrakk. Der burde den forresten ikke stått, for det har en lei tendens til å samle seg vesker, klær og denslags på den stolen! ;) 

Ser du døren mellom entréen og "mellomgangen" der jeg stod i går og tok bilder den andre veien?

Dette bildet tok jeg mens jeg stod med ryggen mot terrassedøren som leder ut til sørøst-terrassen. Herfra ser vi inn i spisestuen, -du ser litt av spisebordet?

Jeg burde vel kanskje - kremt - ha ryddet i bokreolen og lukket halvåpne skuffer før jeg begynte photoshooten, men dere tåler sikkert litt reality-blogging, hi, hi :)) -Må bare innrømme et det ofte ligger en haug med permer på denne hyllen i bokreolen... her havnet de i påvente av at de "en vakker dag" skal bli satt inn i hyllen der de egentlig hører hjemme! ;)

Nå tror jeg faktisk du har sett de fleste kroker i denne etasjen, du finner spisestuen, kjøkkenet, dagligstuen, Bad 2/vaskerommet, badstuen, badepaviljonen (spaet), inngangspartiet og to av terrassene under "hjemme hos oss" i menylinjen øverst under headeren her på Glassveranda. Alle disse rommene ligger her i 1. etasje. I tillegg til disse rommene er det et par rom til (ca. 50 m²) i denne etasjen som jeg aldri har vist bilder fra her på bloggen, men mer om det en helt annen kveld! ;))

Minner om at de blå ordene her på Glassveranda er aktive linker, så klikker du på dem får du opp flere bilder og detaljer om temaene.

Ha en fortsatt fortsatt fin kveld! I morgen er det endelig, endelig fredag! :O)

Stor klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

2 kommentarer:

Ingunn sa...

Supert å se hjemmet ditt fra ulike vinkler. Dere har så fint hus!!!!

Ha en fin desember!

Klem Ingunn

Ann sa...

Tusen takk Ingunn! ;)

Ønsker deg og dine en fin adventstid! ♥

Stooor klem, Ann.