lørdag 19. november 2011

Om sy-vegring og innredning etter "veien-blir-til-mens-du-går"-metoden - Del 4

Joda, spisestuestolene ble ferdige til slutt!! :)) Her står de: Klare til bruk, med nyoljet treverk og nypolstrede seter! Jeg synes selv de ble veldig fine! :o)

De gamle spisestuestolene av skinn er nå solgt, og disse "nye" har nå fått plass rundt den nymalte lysegrå bordplaten på spisestuebordet. Du skal få se spisestuen slik den ble med alle 12 stolene på plass, men i dag tenkte jeg du skulle få se hvordan jeg trakk om setene!

Jeg hadde en stabel hagestolputer liggende i uteboden. Slike stripete til å ha i fluktstolene ute på terrassen om sommeren, -du vet? Vi kjøpte nye puter til fluktstolene for noen år siden, og siden har de stripete bare ligget i boden og tatt opp plass... Jeg valgte derfor nå å "flå" de gamle fluktstolputene: Jeg fjernet det stripete stoffet, og innmaten/putefyllet i disse har jeg skåret i samme størrelse som setet på spisestuestolene. Her på bildet ser du hva jeg deretter gjorde: Et stykke møbelstoff klippet i riktig størrelse ligger klart på bordet, deretter to lag putefyll. Så stolsetet (opp-ned) øverst. 

Jeg festet først stoffet på setets høyre og venstre side. Før jeg stiftet det fast brettet jeg inn kanten. På den måten blir stoffkantene skjult, ingen tråder er synlige og stoffet rakner ikke.

Da høyre og venstre sider var ferdige, brettet jeg pent inn hjørnene og gjorde det samme på setets frontside og bakside som jeg gjorde på sidene. Dette stoffet er solid festet for å bli! Jeg har brukt et svært sterkt og stabilt møbelstoff til dette.

Utenpå det grå møbelstoffet la jeg så til slutt ytterligere et stoff. Dette mønstrede stoffet sydde jeg kantene på før jeg monterte det på stolsetene, -ja slik som man gjør med kantene på en duk. Dette har jeg gjort fordi dette stoffet skal kunne tas av og vaskes i vaskemaskinen dersom noen søler noe på stolsetet. For at stoffet ikke skal rakne i vaskemaskinen må kantene være sydd som på en duk. Etter at kantene var sydd, monterte jeg det mønstrede tøyet utenpå det grå stoffet, bare med litt færre stifter! ;)

Her ser du den ferdige stolputen. Den ble myk, pen og praksisk, og da er jeg fornøyd! ;)) Stolene har fått nøyaktig samme setetrekk som de seks stolene vi hadde fra før, -det ble helhetlig, stilig, ryddig og riktig så vakkert rundt spisebordet vårt nå, -ja MYE bedre enn da de store mørke kompakte skinnstolene stod der skal jeg si deg! ;)) Jepp, mor i huset er veldig fornøyd med sine "nye" gamle spisestuestoler hun! :O) Åhh SOM jeg gleder meg til å dekke på til julemiddagene! :0)))


    
Ikke bare ble de pene, de ble veldig rimelige stoler også! 500,- for alle seks, pluss litt møbelstoff! Er du på utkikk etter nye spisestuestoler kan en tur innom brukthandelen trygt anbefales! ;)) Jeg er så glad stolene omsider er ferdige, for nå gjenstår det "bare" å manne meg opp til å gå løs på omtrekkingsjobben av de to sofaene i stuen... :DHa en riktig fin lørdagskveld! :0)

Klem, Ann,
interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

5 kommentarer:

Linda sa...

Du er så flink, og imponererer som alltid:) Jeg har masse å ta igjen her i bloggeland etter en travel høst på andre fronter, og ikke minst gleder jeg meg til å oppdatere meg her i din verden. Her kan jeg jo ha gått glipp av litt av hver skjønner jeg:)Jeg ønsker deg en masse god helg:) Klem

sisselastrid sa...

Sy-vegring du liksom :))))) Du er no kjempeflink til å sy! Stolane vart flotte!

Ha ein flott laurdagskveld :)

Klem

propelle sa...

Eg har lest bloggen din lenge, men dette er fyrste gong eg legg att ei helsing! Eg må berre seie at eg er så imponert over alt du får til! Desse stolane er blitt kjempelekre, dei ser nydelege ut!

Bloggen din er inspirerande, og det er så flott at du dokumenterer så grundig alle framgangsmåtene du benyttar deg av! Du er flink!

Mita på landet sa...

Så lekkert det ble!
Ikke bare er innleggene dine super-inspirerende, men du får det jo til å se så lett ut.. Nesten så jeg begynner å tro at JEG også skal klare å trekke om de gamle stolene vi har stående..;)

Vel, vel - vi får se..

Ha en god søndag:)

Marita

Ann sa...

Tusen hjertelig takk for så koselige kommentarer!! ♥ :))
Denne syjobben gikk greit for dette ble bare rette sømmer rundt en firkant, -resten ble gjort med stiftemaskin! ;))
Marita: Det å trekke om stolseter som dette er faktisk lett, og du MÅ jo heller ikke sy kanter rundt, du kan jo bare brette inn og stifte slik jeg gjorde med det grå stoffet jeg la på først, så dette får du garantert til å gjøre du også! ;))

Ha en fortsatt fin uke alle sammen!

Stor klem, Ann :0)