onsdag 30. november 2011

Når du står i entréen og kikker inn ser du...

Jeg fikk en koselig mail fra en dame som hadde lyst til å se hvordan spisestuen, kjøkkenet, stuen etc. henger sammen hjemme hos oss, så nå har jeg funnet frem noen bilder som jeg tok for noen uker siden, like før vi malte spisebordet og kjøpte flere "nye" gamle spisestuestoler.

Dette første bildet viser hva du ser dersom du står i døråpningen mellom entréen og spisestuen og kikker inn mot stuen. Rett innenfor og til venstre for denne døråpningen er trappen opp til husets 2. etasje. 

Dersom du går rett til høyre når du går gjennom døråpningen kommer du inn i kjøkkenet vårt.

Rett fram ser du dagligstuen. På høyre side mellom stuen og kjøkkenet ligger spisestuen.

Her på dette bildet står jeg noen meter lenger bak i entréen når jeg tar bildet. Til høyre for meg her jeg står er entréedøren. Til venstre er IR-badstuen og terrassedøren som leder ut til terrassen med drivhus og sportsbod.

Rett bak kommoden du ser til høyre i bildet, før du går gjennom døren til stuen, ligger Bad 2/vaskerommet. På terrassen rett utenfor Bad 2/vaskerommet er badepaviljongen hvor spaet står.


Her har jeg gått gjennom døren. Til venstre i bildet ser du så vidt i trappen som fører opp til 2. etasjen. Vi kaller bare dette området for "mellomgangen", -en liten "ekstragang" mellom trapp, kjøkken, matbod og entréen. 

Bortenfor matboden ligger spisestuen. Du ser det store vitrineskapet vi bygde av gamle vinduer her til venstre. Du ser også i endesiden på pianoet. Dette står med ryggen mot matboden.

Til høyre i bildet, rett ovenfor pianoet, står spisestue-peisen.  

Her ser du peisen bedre. Ved siden av den ser du det gamle glasskapet fra min oldefars butikk. Jeg har satt det oppå et gammelt bord, -også det er et jeg har arvet. Den gamle "bommen" på hyllen under bordet har også vært i familien i generasjoner.

Du ser så vidt i enden av spisebordet bortenfor peisen.

Dette bildet har jeg tatt mens jeg står i trappen mellom 1. og 2. etasje.

Med 1. etasje er vi ikke på bakkenivå altså. Det er en full sokkeletasje (ikke kjeller) under denne etasjen. 

Til høyre for peisen ser du døråpningen inn til kjøkkenet. En tilsvarende dør finnes mellom kjøkkenet og spisestuen. (Du kan se den: her). Til venstre for peisen ser du spisebordet.

Vel, håper i hvertfall dette var litt mere oppklarende! ;) Minner om at de blå ordene her på Glassveranda er aktive linker, så klikker du på dem får du opp flere bilder og detaljer ;)

Ha en fortsatt fin onsdag! :0)

Stor klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

5 kommentarer:

toves sammensurium sa...

Så lekkert,en hvit drøm!:)
Toveklem:)

mamma i nord sa...

Så fint du har det.

Moro å se slike bilder, man får mye mer inntrykk av hvordan ett hus virkelig ser ut.

Ønsker deg en fin onsdags kveld.

Ann sa...

Hi, hi, tusen takk Tove! :)) Nettopp mangelen på lys i mellomgangen og peisestuedelen av spisestuen er en av grunnene til at jeg ikke har vist oversiktsbilder herfra tidligere. Ingen vinduer her midt inni huset og mørkt eikegulv gjør at lyset slukes, så nå gjorde du meg glad! :O)

Ja jeg vet, Mamma i nord! ;)) Synes selv det er veldig morsomt å se slike bilder fra andre sine hus, -bilder som er tatt fra de snodigste "ikke-vinkler" slik som bildene mine her! :)) Det gir litt mer oversikt over planløsningen når man får se bilder av avstander, dører og ganger. -Slike "trafikk"-områder av huset som kanskje ikke akkurat er det første man har lyst til å vise, men som er veldig spennende å se hos andre! ;)) Konkluderte med at da må jeg vel våge vise noen slike selv også da! :))

Ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann.

Anonym sa...

Drømmehjem - sukk ♥

Ingunn sa...

Kjempefint hus. Og fint at ikke alt er hvitt! Og veldig fint med gamle ting med sjel.

Hvor stort er huset tilsammen?