lørdag 22. oktober 2011

Stilfull, chic, Halloweenpynt, -finnes det?

Starter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at disse 11 nydelige bildene som du ser her i dette innlegget tilhører det amerikanske flotte interiør- og livsstilsmagasinet Better Homes and Gardens. (All 11 of these beautiful photoes shown in this reportage belong to the highly respected American magazine Better Homes and Gardens).
  


Halloween trenger ikke være oransje, det er fullt mulig å lage stilige, stemningsfulle, dekorasjoner og stilleben til Halloween uten å bruke oransje. Dette bildet er fra en voksenfest, men man kan jo lage noe lignende med et mere barnevennlig innhold når det skal være barneselskap! ;)) Synes forresten denne tavlen var bare helt fantastisk flott!! -En slik en jeg bare ha, -og ikke bare for å bruke på Halloween. Har mange fine rammer stående i boden som ikke er i bruk, og tavlemalingen står allerede klar den! ;)) Hjemme hos oss har vi imidlertid mye sjokkoransje i huset denne kvelden, ungene liker selvsagt disse fargene, Halloween-fargene, selv om mor egentlig kan styre sin begeistring for den klare oransje fargen...

Oransje for meg er klementiner det, og ikke så mye annet! ;)) Men det er jo Halloween bare én kveld i året, og da smeller vi til med oransje gresskar i alle varianter på trappen, i spisestuen og i entréen!
 
Halloweenpynt trenger imidlertid ikke være oransje. Her har noen pyntet døren med en høygaffel med kornkolber på! -Man tager det man haver ;)) Det fine med å nyttiggjøre seg av ting som er i bruk ellers i året er jo at man slipper å lagre tingene. Vi har kasser med Halloweenpynt slik som andre har kasser med julepynt. De tar jo unektelig litt unødvendig plass i boden de andre 364 dagene i året når det ikke er Halloween... 

Spøkelser som dette er mere hvite enn oransje, og liker du ikke sort er slike flott bordpynt! Sett noen glass på bordet med bunnen opp. Bruk hvite servietter. Serviettene er bygd opp av 2-3 lag, tar du de fra hverandre får du noen flortynne serviettark som er utmerket til å bygge spøkelser med! ;))

På toppen av hvert glass setter du en klementin (på bildet er det brukt et lite bøtte-gresskar men klementiner fungerer minst like bra! ;)). Tegn skumle gresskar-ansikter på dem. Bordpynten er ferdig! Halloween-kjærligheter på pinne selges bl. a. på Nille. Du kan stikke de med enden ned i klementinene dersom du vil at din bordpynt skal bli helt lik den på bildet. (Men NB! Hold klementinene over vasken når du stikker dem, når alle kjærlighetene er på plass tørker du av mandarinsaften som piplet ut, før du setter den på plass oppå glasset igjen).

Jeg vet at det er mange som ikke klarer tanken på alt det oransje i hjemmet sitt selv om det "bare" er en dag det er snakk om, har man ikke unger kan man jo bare hoppe glatt over hele Halloween, men vi med barn vet at Halloween har kommet for å bli. Ungene ELSKER det! Det er jo karneval, venner, kostymer, ansiktsmaling, godteri og fest! -Og så er det jo bittelitt skummelt i tillegg! Litt sånn som når vi er på kino og ser en spennende film! :)) Ja det kiler litt ekstra i magen. Det er jammen ikke rart at ungene elsker Halloween!

Dette er den beste Halloween-idéen jeg har sett på år og dag! Popkorn i hvite, nesten transparente, poser! -Som har fått øye! Søte små spøkelser ble det, så enkelt, men så genialt! Jeg tror jammen jeg skal lage noen slike i år for å dele ut til ungene som kommer på døren på Halloween. Ungene elsker popkorn, så dette er et fint alternativ til gummigodteri, kjærligheter og denslags. Dessuten, har du mange små sultne hekser, spøkelser og skjeletter på døren på Halloweenkvelden, er popkorn helt klart et rimeligere alternativ til å dele ut sjokolade og kjærligheter på pinne til et femtitalls unger ;) Hvor selges rimelige små hvite papirposer, eller halvblanke ekstra små brødposer i plast da?... tar gjerne imot forslag! ;)  

Girlander med sorte sløyfer på trappegelenderet, bilder/plansjer med hodeskaller og skjeletter hengt opp i anledning Halloween. Diskret Halloweenpynt, -men ser ungene i det heletatt pynt som dette, eller er dette bedre egnet til Halloweenfester for voksne?...


Her en gammel lemdør, enkel krans av fjær (kråkefjær?), noen hodeskaller, sorte kvister og et rustikt skilt med "Bø!" på.  
Her er det brukt oransje, men på en "voksen" måte. Litt bonderomantisk: Oransje gresskar, kranser av strå, drivvedbiter påmalt tekstene "Trick" og "Treat".

Her i Norge har vi jo mange helhvite hjem, som faktisk tåler fargen oransje.
   


Gresskar kan selvfølgelig også males,  f. eks. spraylakkeres i en ønsket farge og dekoreres.

Mange liker ikke Halloween i det heletatt. Det kan være mange grunner til det, og uansett årsak bør vi "Halloweengale" respektere deres valg. Gamle mennesker er ikke vant til Halloween og kan bli skremte, syke mennesker kan bli vekket når de egentlig trenger å sove, hunder kan bli skikkelig urolige og aggressive når det står rare skumle mennesker på døren. Det er derfor veldig, veldig viktig å lære ungene noen "Halloween-vett-regler". Du finner noen nyttige Halloween-vettregler: HER.

Hvordan vi feirer Halloween hjemme hos oss ser du bilder av om du klikker på Halloweenlinkene som nå i oktober ligger i venstre marg her på Glassveranda. 

Flere inspirerende bilder her: Better Homes and Gardens.

Ha en fin lørdag! :0)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

2 kommentarer:

Tonje Merethe sa...

Så mange fine idèer. Takk for fine tips.
Enig med deg at Halloween har kommet for å bli, så bedre å gjøre noe med det enn å bare være negativ og klage over handelstanden. Og når man kan lage ting selv så blir det jo billigere.

Tror jeg også vil prøve å lage popcorn spøkelser. Fant noen cellofanposer på panduro.
http://www.pandurohobby.no/Products/Forvaring/Godisforpackningar

Ha en flott søndag!

Ann sa...

Hei og takk for fint tips! :))
Her ble det popkornspøkelser, visst nok ikke med disse posene, men noen som ligner veldig, og popkornspøkelsene ble en braksuksess! :0)))
Blir nok popkornspøkelser her i huset neste år også! ;)

Ha en fortsatt fin uke!

Klem, Ann :0)