lørdag 15. oktober 2011

Hjelp! Layoutmessig uopprettelig bloggrot?

Jeg har byttet nettleser på PCen jeg blogger
fra. Bildene mine står vanligvis så pent på rekke og rad i layoutmessig militær orden i blogginnleggene her på Glassveranda trodde jeg, men - kremt - det var visst kun på min egen skjerm, og bare for lesere med nøyaktig samme skjermstørrelse og nettleser som meg...

Nå med ny nettleser ser det ut som om at bildene i blogginnleggene er kastet utover skjermen i en kaotisk og helt tilfeldig rekkefølge når jeg ser på mine gamle blogginnlegg med ny nettleser! Jo flere bilder i blogginnlegget, desto verre ser layouten ut!! Hjelp!!!

Hvordan kan jeg få blogginnleggene mine til å være like brede på alle/de fleste skjermstørrelser og nettlesere? Noen som vet?! (...sukk...) Lar det seg i det heletatt gjøre i Blogger eller må jeg da flytte bloggen til en vanlig internettside (.com)? Hvor kan jeg i såfall stille inn bloggen/låse den i en fast "bloggebredde"? (Funker Livewriter til slikt?) Alle innspill mottas med STOR takk!!!

Jeg ble sant å si HELT forskrekket da jeg fikk de hvordan blogginnleggene mine så ut layoutmessig på forskjellige andre nettlesere og/eller skjermstørrelser. Absolutt alt er forskjøvet!! Bildene ser jo helt tilfeldig plassert ut i innleggene! Sukk... jeg har heller ikke særlig lyst til å bytte til et slikt et smalt bloggoppsett med kun plass til ett bilde i bredden heller, hvis det kan unngås...?

Vel, det var kveldens/nattens store hjertesukk! Jeg har slitt med nettlesere dagevis nå! Testet ut, skrevet, gitt opp, prøvd igjen, fått nytt kaos, helt nye problemer etc. Explorer 9+ lar meg ikke justere fontstørrelsen i innleggene. Firefox like så. Så nå forsøker jeg Chrome, og grugleder meg til å se resultatet! Men jeg må jo bare hoppe i det å prøve noe, for det ble etterhvert aaalt for mye tid som gikk bort til venting på bildelasting m.m. med gamle Explorer 7 i hvertfall!

Jeg jobbet på reklamebyrå i noen år... så i verste fall kan jeg jo "sette" blogginnlegg, legge hele ferdige sider ut som jpg, som i et blad/avis, men du verden det blir en del omlegging! (innleggene blir da også ganske så statiske... linker mer trøblete o.s.v.) Håper å slippe det... Skal jeg det må jeg jo også få bloggen til å vise bilder i f. eks. størrelse A4 i full størrelse i innlegget... hvordan gjør jeg det i såfall? Noen som vet?

Håper noen som er innom her har noen erfaringer når det gjelder dette med "bloggbredde" og/eller bruk av bilder i A4-størrelse (men 72 dpi). Alle innspill mottas med stoooor takk!

Klem, Ann.

3 kommentarer:

Ann sa...

Måtte inn i selve malen å endre fargekodene for å få tilbake den sorte teksten! Veldig merkelig at en oppdatering av nettleseren skulle påvirke malen i Blogger??! Hmm... ja, ja, fikk i det minste tilbake sort tekst nå, for den lysegrå var veldig vanskelig å lese. Men så var det de fontene... jeg prøver igjen! ;))

Klem, Ann.

Anne (Moseplassen) sa...

jeg svarer litt i hytt og pine i dag Ann, men er trøtt og sliten så det går litt sakte i nøtta mi.

Hvor stort bilde du kan bruke i bloggen vil avhenge av hvor stor skjerm leseren har. Mange har ikke så bred skjerm, og det er derfor fremdeles anbefalt å holde bloggens bredde på under 1000px (pixler) totalt. (sidefelt + hovedkolonne).(dpi er helt uinteressant i denne setting, det er pixler som er det som teller på skjerm).

På Moseplassen er innholdet (sidefelt+ hovedfelt) rett under 1000px. Sidefeltet er på 250, hovedfeltet er på noe over 700 og så er det noe for mellomrom mellom de to. Du ser jo hvor store bilder jeg kan ha der. Det er jo ikke en blogger(blogspot) blogg, men du ser konseptet).

Noen blogspoteksempel på 1000px brede blogger: http://kathrinefoto.blogspot.com/
http://www.clausdalby.dk/
http://turbolotte.blogspot.com/


Du bruker jo ikke spesielt store bilder nå, kan godt bruke mye større, også med ny mal!
Spør da Ann, om det er noe du er usikker på. Jeg kan ikke kode, men jeg kan kaste ball!

Ann sa...

Hi, hi, kjenner jeg er sliten jeg også nå, men du skal i hvertfall vite at jeg setter uendelig stor pris på alle disse nyttige innspillene fra deg Anne! ♥ Tuuusen hjertelig takk for alle tips, hint og råd!! Jeg så jo da jeg nå omsider våget å endre grunnmalen på bloggen (var råredd for totalhavari i den forbindelse! ;))), at det ble veldig enkelt i jobbe ut fra pixler. Det å sitte med en meter lang html-kode som måtte justeres hver eneste gang en bitteliten layoutendring skulle gjøres, var veldig tungvint. En målelinje for pixler fant jeg jo nå i den nye standardmalen! :D "I died and went to heaven!" :DD Det er så trolig godt å vite at leserne nå faktisk ser blogginnleggene slik jeg selv ser de på skjermen min heretter! Før så det til tiden ut som om at bildene var kastet tilfeldig utover skjermen da jeg sjekket bloggen på andre skjermer enn min, og 100 ganger enda verre enn jeg trodde viste det seg å være nå før helgen da jeg oppgraderte nettleseren på alle maskiner her hjemme hos oss! Jeg ble så fortvilet da jeg fikk se bloggen som jeg har lagt så mye tid i se ut sånn... Og nå er jeg SÅÅÅ glad for at omleggingen er over og alt ser ut til å fungere slik som det skal i det nye bloggoppsettet! I tillegg kan jeg nå bruke mye større bilder på bloggen når jeg vil det! :O) Igjen takk, kanskje ikke minst for at du i denne og andre kommentarer denne helgen ufarliggjorde prosessen hvis du skjønner, du fikk meg til å tro at det å endre mal ikke er så skummelt, og at det bare var å hoppe i det først som sist! ;)) Et vennskapelig og VELDIG nyttig spark bak som jeg virkelig trengte, hi, hi! :)) Om noen som er innom Glassveranda leser dette og lurer på å endre mal på bloggen sin: Bare gjør det, det går helst bra! MEN for sikkerhetsskyld: Ta backup av både blogginnhold og layout først da, bare sånn i tilfelle at noe skulle gå galt i prosessen, men vet jo aldri, men sånn i ettertid ser jeg ikke helt hva som kunne ha gått galt, jeg tror malskifte i Blogger er ganske så trygt, og du får vanvittig mange nye funksjoner med de nye malene! ;) (Min var mange år gammel).

Ha en fin uke! :0)

Stor klem, Ann.