fredag 16. september 2011

Røkelsespinner, og duftkon, dufttårn, duftkjegler?

Røkelsespinner og duftkon/dufttårn/duftkjegler? Hva heter egentlig disse korte, konformede dufttårnene i Norge? Hjelpe meg, jeg er faktisk ikke sikker, men om det er til noen hjelp så heter de incense cones på engelsk, coni d´incenso på italiensk og cônes d`encens på fransk... -og de dufter i hvertfall heeelt himmelsk! :))

De fleste har jeg kjøpt i løsvekt i Frankrike, der selges disse i butikker som også selger natur-produkter uten tilsetningsstoffer, slik som lokalprodusert krydder, tørket lavendel, olivensåper, duftlys, parfymer, duftolje etc. -alt fra Provence-regionen. - Og disse har en helt egen og "ekte" duft.

Det selges helt sikkert duftkjegler i Norge også, men da kan det være som med de som selges i pakker på supermarkeder og lignende steder i Frankrike; kvaliteten varierer noe veldig! Noen brenner ned på bare sekunder, andre varer i tre kvarter. Noen dufter nydelig, andre dufter billig, kvalmt etterbarberingsvann. Har du hatt noen dårlige erfaringer med røkelsespinner og/eller duftkjegler, så prøv igjen! ;)) Og et lite tips: Ofte er det de som dufter jord med et svakt hint av krydder eller sitrus som dufter best når de blir påtent, de som dufter skikkelig sterkt av parfyme eller søt frukt før de blir tent dufter ofte kvalmt når de tennes...

Røkelsespinner, og duftkon/dufttårn/duftkjegler kommer i middelhavsdufter, krydderdufter, juledufter, sommerdufter, sitrus, kanel, ja i alle tenkelige og utankelige varianter, og jeg har sikkert 20 forskjellige pakker duftkjegler og 30 forskjellige pakker med duftpinner i tillegg, lagret i skuffer og skap i hjemmet vårt, -på badet, i entréen ved badstuen, i lysthuset, i spisestuen, på vaskerommet, ved spaet og i dagligstuen! ;)

Jeg tenner vanligvis bare én røkelsespinne om gangen, og bare i det rommet jeg befinner meg i, det blir heller ikke hver dag, men du verden så herlig de dufter! De fyller rommet med duften av kanel, mandarin og nellik ved juletider, rosmarin, basilikum og lavendel om våren, vanilje, fersken og cocos om sommeren og lyng, epler og oregano om høsten!

I kveld har jeg for første gang tatt i bruk denne "lysestaken" til dufttårnene mine, ja den er vel egentlig ment brukt til telys. Jeg fant den i en av mine favorittbutikker i Nice i sommer, en butikk "med det rare i", jeg vet faktisk ikke hva den heter, men den ligger i første gaten nedenfor jernbarestasjonen "Nice Ville" i Nice og jeg bare innom der hvert år! ;)) -Også der var denne i bruk til duftkjegler.

Kjære kom nettopp inn i stuen med en hodelykt på hodet!! :))) Han skal ut for å steke pizza!! ;) Hjemmelaget ekte italiensk Margherita-pizza med tynn bunn stekt på stein på grillen blir det nok hver fredag hjemme hos oss så lenge terrassen er snøfri! :D Før eller senere må vi vel steke den inne i ovnen, men enn så lenge stekes den ute på grillen! ;)) (Men vi skal spise den inne i varmen altså! ;) Har du lyst til å spise Margherita-pizza i kveld eller i morgen du også, så finner du oppskriften i venstre marg her på Glassveranda! ;)


Har du meldt deg på i giveaway-trekningen?: PÅMELDING

Ha en fin fredagskveld! :0)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:1 kommentar:

Johanna Stålros sa...

Vilken snygg! Kram Johanna