mandag 19. september 2011

Men hvem i himmelens navn er det som teller vinduer da?!

Ja det kan man lure på, men her sitter jeg, nedsyltet i influensa og teller vinduer! :D Jeg har nemlig vasket vinduer i helgen, og var så stolt og fornøyd da jeg i går kveld endelig var ferdig med å vaske alle vinduene i 1. etasjen på huset, både innvendig og utvendig har de fått en grundig høstvask, alle vindussprossene har jeg også vasket, så vinduene ble så rene og pene og skinnende blanke at! ;)) (På bildet er trærne som pleier å stå oppå skjenken plassert på gulvet for at jeg skulle få plass til å gå på skjenken for å vaske buevinduet ;)

..."Er det noe å skryte av da? At du rakk å vaske vinduene i kun én etasje?!" -kom det ut av munnen på en venn av en venn som vi traff på butikken sent i går kveld og som trodde jeg hadde vært på fjellet p.g.a. antrekket og mitt røde fjes. (Hadde blikk kunne drepe...) "Hvor mange vinduer er det egentlig snakk om?" spurte han. "Men hvem i himmelens navn er det som teller vinduer da?" svarte jeg og lo det hele vekk, jeg ville bare hjem, inn, dusje, slenge bena opp i sofaen og la armene henge rett ned resten av kvelden!

I morges våknet jeg med dott i ørene, hodet fullt av "vatt", vond hals, feber, hodepine og tett nese, rennende øyne, ja du vet, "full pakke"! :D Ja jeg må jo bare le, det hjelper lite å gråte! ;) Jeg som "aldri" blir forkjølet er heeelt syltet i dag!! (Det spørs bare om det ikke er den der "manneinfluensaen" jeg har fått, du vet den som får en til å tro at man snart skal dø! ;))) Jeg tok paracet og lagde meg en stooor kopp te, tuslet ut på stuen, slo på radioen, krøp oppi sofaen og la meg under et ullpledd, -og mens jeg lå der begynte jeg å tenke på de vinduene...

Så nå har jeg telt dem jeg! Ja jeg er nå en av - sannsynligvis - svært få mennesker som faktisk vet hvor mange vinduer de har i huset sitt! :D Vindusregnskapet mitt viser at vi har 42 (!) vinduer i husets 1. etasje, 8 i sokkeletasjen, 9 i 2. etasjen og 1 på loftet, det blir nøyaktig 60 vinduer det! I tillegg er det 1 i vinterboden og 5 i lysthuset, så hver sommer og hver høst er det faktisk 66 vinduer som skal vaskes hjemme hos oss!!?...

Jeg skulle ønske jeg ikke hadde telt dem, for vi har egentlig ikke så mange vinduer, det virker ikke slik om du skjønner, men nå når jeg vet hvor mange det er så blir det ikke fullt så lett å motivere seg til vårrengjøringen! :D Men det er jo heldigvis en stund til den da, så forhåpentligvis har jeg glemt antallet innen den tid! ;)

Har du meldt deg på i giveaway-trekningen? Hvis ikke kan du gjøre det her: PÅMELDING

Ha en fortsatt fin uke! :0)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

9 kommentarer:

Unknown sa...

Hjelpe meg 42 vinduer, ikke minste rart du ligger strykeflat i dag. Her er det 6 vinduer pluss 2 altandører med glass, så veldig overkommelig å vaske vinduer her i vår leilighet.

God bedring. :)

sisselastrid sa...

Du skulle nok ikkje ha tellt vindua dine, men no veit du i alle fall ka du skal svare neste gang - og då kan det hende vedkommande syns det va litt av ein prestasjon ;) God bedring! Klem frå Sissel

Anonym sa...

Fra en som nettopp har vasket egne vinduer og hvor det IKKE er ens favorittaktivitet, så sier jeg til deg " Flink pike"!!! Ordentlig flink pike faktisk. For vi har på laangt nær 66 vinduer.. men likevel klapper jeg meg selv på skulderen. For faktisk.. vi gjør dette ikke akkurat fordi vi synes det er så himla gøy, eller? vi gjør det av en god porsjon ansvar- og pliktfølelse for at huset skal se nogenlunde bra ut!
Nå kan du med god samvittighet legge deg rett ut på sofaen, pleie forskjølelsen din og le av vennen til vennen din.. som sikkert heller ikke har 66 vinduer i sitt hus;)
God bedring.
Klemmer fra en husmor:)

Ann sa...

IKKE min favoritt-aktivitet heller!! ;)) Men godt å vite at det er gjort og så ble det jo så blankt og pent! :)) Nå er tiden inne for ny paracet kjenner jeg, og så skal jeg gå å legge meg, takk for god-bedring-hilsener, satser på at formen er bedre i morgen! ;)

Klem, Ann.

Åshild sa...

Jeg har også telt, og vi har under halvparten. Men alle er gammeldagse med løse innervinduer. Så det blir likevel mange felt/flater. Har aldri noen gang tenkt at jeg skal vaske alle i en etasje på en dag.

toves sammensurium sa...

Sa du 42????Blir svett ved tanken...ikke rart du har feber*lol*
Det må være litt av et palass du bor i tenker nå jeg?
Du burde få medalje for innsatsen,er imponert Ann!
God bedring...og så får du trøste deg med at det nok blir en stund til neste gang:)
Toveklem:)

Hvite Blonder og Myke Karameller sa...

Må bare få skryte av deg å si du har gjort en kjempejobb !! Det er jo ikke bare å la filla sveipe vindusflaten liksom... Innebærer nok litt mere gnikking og pussing ja :)
Masse fint å finne her inne på bloggen din, og det er en ting jeg lurer på: Hvordan går det med vrihasselen din som du har/hadde inne ? Har du fått den til ?
God bedring til deg :)
Klem Heidi

Ann sa...

God morgen! :)) (-Og jeg er om mulig enda mer forkjølet i dag! :DD...huff og huff....)
Åshild: Ja da spørs det bare om du ikke har mer arbeid med dine vinduer enn det vi har med våre! ;) -Men flotte er de jo slike gamle koblede vinduer ;)))
Er nok et ganske vanlig hus i et gammelt boligfelt Tove, men det har etterhvert blitt ganske stort (http://glassveranda.blogspot.com/2009/06/12-ars-iherdig-arbeidsinnsats.html), og så er det jo så godt med masse dagslys i huset så jeg får liksom aldri nok vinduer! -Vel, bortsett fra når de skal vaskes, da er det kjempenok! :D
Heidi: Like spennende hvert år å se om bladene kommer, den har foreløpig klart seg, men man vet jo aldri. Vrihasselen vår har misforstått årstidene, så det er grønn ved juletider og naken om sommeren, så vi får bare vente å se! ;)) Oj nå kom jeg på at jeg må hente inn oliventrærne som står ute i lysthuset! :O... nei det må bare vente til en dag jeg er litt mindre forkjølet!! ;)

Ha en fin tirsdag! :0)

Stor klem, Ann.

Ingunn sa...

Ååå stakkars deg. Ønsker deg god bedring, og kos deg med ditt fantastisk fine hus! Deilig når solen skinner inn i stua når man er syk synes jeg.

Klem Ingunn