søndag 25. september 2011

Møbelstoff-kupp!! Nå blir det omtrekking av møbler!

En stor norsk møbelprodusert som produserer kontorstoler, kurs-og konferansemøbler og møbler til kantiner, hoteller og restauranter, hadde lagerrydding i forrige uke! De solgte bl. a. møbelstoffer fra Camira (Camborne), -som selger møbelstoffer av en fantastisk kvalitet med en enorm slitestyrke til møbelprodusenter over hele verden! Dette er vanligvis fryktelig dyre stoffer, så da jeg fikk muligheten til å kjøpe en hel rull av dette nydelige gråmelerte stoffet - hele 65 meter langt og 140 cm bredt - for bare 1000,- kroner for hele rullen (!!!), ja da trengte jeg ikke lang betenkningstid må vite! :)))

Det var veldig mange tekstiler å velge mellom, veldig mange farger og mønstre, men dette gråmelerte stoffet er 100% likt det jeg har ønsket meg! Dette er stoffet jeg har lett etter til en overkommelig pris i årevis, så da å finne et høykvalitets møbelstoff til den prisen, ja gleden er nesten ikke til å beskrive! ;)) Nå blir det vel omtrekking av møbler!! :0)

Jeg kjøpte også en annen møbeltekstil fra samme produsent. Denne rullen er på 25 meter, også dette stoffet er 140 cm bredt, og det har en lys grådusrosa farge. Denne rullen betalte jeg 200,- for, selv det er mindre enn tekstiler som dette vanligvis koster pr. meter!


Begge stoffene er bare helt nydelig og jeg skulle ønske det gikk an å kjenne på stoffene her på bloggen, hi, hi, for de er så gode, -sterke, men myke.

Det lyse grådusrosa stoffet hadde jeg først tenkt å bruke til å trekke opp de sorte spisestuestolene med, men jeg ombestemte meg...

Sorte skinnstoler var prakstiske da ungene var yngre, men nå er jeg veldig klar for å kvitte meg med det sorte skinnet! Jeg kjøpte hvite trekk til dem i bomullscanvas, de kom aldri på. Jeg har funnet beige ferdige lintrekk med knyting/sløyfer bakpå ryggen, det er alt for "romantisk"/krusedullete etter min smak. Andre aktuelle alternativer fant jeg aldri.


Jeg lurte en stund på å trekke stolene opp med hver sin tekstil, altså ingen like hverandre, gjerne i støvete farger med grafiske mønstre, men slo ganske fort fra meg den idéen... for mange mønster og farger i et rom har lett for å bli visuelt veldig rotete. Mønstre ville også tatt litt luven av det store maleriet i spisestuen som jeg er så glad i. Dermed begynte jakten på det "perfekte" gråmelerte stoffet til spisestuestolene... Jeg har funnet noen møbeltekstiler før, men de alle sammen har "kostet skjorta" så det ble med tanken. Så for å gjøre en lang historie kort: Jeg er bare sååå glad for at jeg fikk tak i det gråmelerte Camira-stoffet!!

Men hva skal jeg med 65 meter!? Jo det skal jeg si deg: Vi skal også trekke om sofaene i dagligstuen! De er så utrolig gode de sofaene, og de er varige kvalitetsmøbler, men jeg er så himla lei av det beige stoffet at jeg kan nesten ikke få sagt det!
Dere som er innom Glassveranda med jevne mellomrom husker kanskje at jeg kjøpte hvite canvas-trekk fra Ikea til sofaene... men de ble ikke liggende på sofaene veldig lenge... det ble lyst og lett, ja for all del, men det ble bare for shabby for meg. Jeg savnet rett og slett den spenstige sofaen vår uten krøllete/skrukkete trekk, den som var "kompakt" og alltid "veloppreid" hvis du skjønner? De beige trekkene er stramme, skreddersydde, til putene, -de skrukker aldri, må aldri korrigeres, puffes, ordnes, rettes opp. De må selvfølgelig støvsuges av og til de også, men det var også alt. De nupper ikke, mørk lo, støv og hårstrå fester seg ikke på dem, de var praktiske og fine å se på! Disse hvite er "rotete" og ikke praktiske i det heletatt! Men den beige fargen... -jeg orker ikke mer av den!
De nye gråmelerte sofaputene vi nå skal trekke om skal vi få skreddersydd hos noen som virkelig kan slikt. Jeg må hente inn priser, men regner med at syingen vil koste 150,- pr. pute x 12 puter, det blir likevel rimelig i forhold til å kjøpe nye sofaer. Selve "skroget" på sofaene skal jeg forsøke å trekke om selv for slikt arbeid er dyrt å sette bort... Jeg får bare ta tiden til hjelp. Blir det fiasko har jeg likevel mer enn nok stoff igjen til å få noen som driver med denslags til å gjøre jobben om igjen! ;))


Også spisestuestolene tror jeg at jeg skal få sydd trekk til hos et firma... kanskje jeg prøver å sy et selv først, jeg har jo tøy nok til å tåle et mislykket forsøk eller to også her! ;) (Godt er det, for sying er IKKE min sterke side! :D)

Av det lyse grådusrosa møbelstoffet skal jeg sy noen digre varme deilige pynteputer til min nye gråmelerte sofa når den er ferdig! Det får jeg kanskje til selv! ;)

Nå har hele 164 koselige damer og menn meldt seg på i giveaway-trekningen her på Glassveranda! 10 franske skilt og putetrekk skal trekkes, så det er fremdeles gode vinnersjanser! :O) Har du lyst til å være med i trekningen du også så kan du melde deg på her: PÅMELDING

Ha en fortsatt fin helg! :0)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

5 kommentarer:

TSAR sa...

Heldige, heldige, heldige du!! Gleder meg til å se resultatet!

K@ri sa...

Hvilket kupp da!
Lekkert stoff var det også :-)
Og du: Trekk på spisestuestoler er enkelt, så det fikser i alle fall du!
Vakre tanker fra K@ri*

Mette sa...

Dette var litt av et stoffkupp. Håper du greier å finne noen som vil trekke om putene til den prisen du antyder. Jeg sjekket nylig og fikk en pris på 350,- pr.pute. Dyrt er det, men når møbelet i utgangspunktet har en høy kvalitet og er god å sitte i, føles det riktig å ta vare på, fremfor å kaste og kjøpe nytt. Lykke til med prosjektet.

Ingunn sa...

Så fint stoff. Artig å se hvordan det blir hos deg.

Ha en fin søndag. ;)

mamma i nord sa...

For ett kupp du har gjort.
Skulle hadt neo slikt selv.

Blir kjempespennende å se hva som kommer ut av disse rullene etter hvert.

Ønsker deg en fortsatt fin søndag.