tirsdag 13. september 2011

Bruk en lykt som fuglebrett i hagen i vinter!

Lykter er fine i hagen som fuglebrett! Enten du har en metallhus-lykt slik de jeg har brukt, en sekskantet eller en firkantet lykt med glassvegger på, eller lignende. Lykten kan være av tre eller av metall, det spiller ingen rolle. Kanskje har du en lykt stående som du har vært uheldig å knuse glasset i? Eller en litt rusten litt shabby en? Da er den det perfekte fuglebrett! :))

Uansett lykt, du bør fjerne glasset i lykter som skal brukes som fuglebrett, for at fuglene ikke skal skade tærne sine på sylskarpe glasskanter. Lykter i alle varianter er utrolig vakre når de henger i et tre, og du kan godt henge flere like lykter opp i et tre slik som jeg har gjort, eller henge opp flere forskjellige lykter i en gruppe.

Du kan også henge lykten opp i en blomsterkrok, du vet en slik en som man bruker til å henge hengamplene (blomster) i om sommeren for at de skal henge litt ut fra veggen?

Heng gjerne opp fuglebrettene/fuglematerne i hagen allerede nå. Etterhvert som småfuglene nå snart har gomlet i seg alle bær de kan finne i trærne ute, og insektene går i vinterdvale, så begynner fuglene å se seg om etter mat-alternativer, og da er det om å gjøre å ha fuglebrettet sitt fullt av fristelser slik at de ikke flyr til naboens hage og bosetter seg der i vinter! ;)

Husk bare på at dersom du først begynner å mate dem så stoler de fort på deg og det nye matlageret sitt, og du må derfor fortsette å legge ut mat til dem hele vinteren igjennom, ellers sulter de...

Bildene du ser her er av noen røde fæle metallhus, lykter, som jeg pusset opp i fjor! :)) De fungerer minst like bra som fuglebrett som lykter, og hvordan jeg "pusset opp" lyktene mine ser du: HER.

Har du bilder et fuglebrett som du selv har snekret, eller kanskje en levegg, et drivhus, en pergola eller noe lignende som du har bygd i hagen din, så ta en tur innom Anne på Moseplassen og meld deg på i "Byggverk i hagen"-konkurransen hennes! Jo flere byggverk det blir i "Byggverk-i-hagen"-galleriet inne på Moseplassen, desto mere hagelesestoff har vi i vinter vi som gjerne bruker vintersesongen til å planlegge kommende sommers hageprosjekter! ;)) Påmeldingsfrist: Sent i morgen kveld så det rekker du! :) Du kan lese mer om konkurransen her: Moseplassen.

Har du meldt deg på i giveaway-trekningen her på Glassveranda forresten? Du kan se premiene og melde deg på her: PÅMELDING

Ha en fortsatt fin kveld! :0)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

5 kommentarer:

Karna sa...

Smart tips, nå for tiden har jeg buskene full av skogsduer som mesker seg i svarthyll bær...kjekt at de blir spist..har store planer om å lage saft hvert år..., men jeg kommer aldri så langt...kommer meg til IKEA og kjøper hyllebærsaft der istedet...ho,ho...

Linda sa...

Lurt:) Jeg har en slik som egentlig er for stor til å ha bordet synes jeg... så den kan få henge i treet. Må bare satt bjelle på katten før jeg tør og lokke inn fuglene:)

Beate Interiør- og mam mabloggen Sofista B. sa...

Åh - for en god idé! Har akkurat kvittet meg med 2 veldig fine lykter! Glassene kunne ikke festes igjen etter at de ble vasket, fordi klemmene var rustet i stykker. Planen var å male dem, men siden jeg ikke kunne få glassene til å sitte, tenkte jeg t lysene ville blåses ut i vind. Fuglehus ville de dog vært perfekte til!

Idéen er herved lagt inn i "Note 2 selfe"!

Underberget sa...

For en god ide, koselig for småfuglene dette!

Anonym sa...

Det var en fin ide :) bare så synd jeg ikke har hage..