tirsdag 30. august 2011

Deilige høstfristelser!

Høsten er her, trærne har allerede fått et og annet gult blad, men det overser jeg fullstendig nå som det er så mange himmelsk gode bær i hagen! :))

Nyplukkede knallrøde rips med vaniljesaus, -saftige, litt syrlige, bær, servert med en litt tykk, søt, nylaget vaniljesaus! Mmmmmm!

Rips med vaniljesaus smaker aldri bedre enn når man kan lene seg godt tilbake i myke puter i godstolen i solveggen ute på terrassen en flott høstdag, når fuglene kvitrer og solen skinner fra en nydelig blå, nesten helt skyfri himmel og løvtrærne rasler svakt i den milde vinden! Nei på slike dager gjør det ingen ting at bjørketrærne i hagen har begynt å få gule blader! ;))Vi plukket bare akkurat nok bær til at vi kunne kose oss i dag, i morgen plukker vi mere, før nattefrosten kommer skal vi hente inn resten, men enn så lenge fråtser vi heller litt i "ferskvarelageret" vårt hver dag! ;)Verdens enkleste snacks? I hvertfall må det være verdens vakreste snacks! Hagen byr på mye godt nå om høsten, jordbærplantene våre produserer stadig nye bær, vi har litervis med store søte solbær, noen liter stikkelsbær har det også blitt, litt blåbær, ja til og med noen store, sorte, saftige, bjørnebær!
Rips med vaniljesaus får meg alltid til å tenke på bestefar! Han plystret alltid på en munter melodi mens han plukket rips og plukket rips! :D -Og jeg fikk selvsagt være med! ;) Han lagde ripsbærgele, ripssaft, ripssyltetøy m.m., -han hadde mange, mange ripstrær i hagen! Vi har ikke fullt så mange, men vi har nok, -vi skal jo tross alt ta rede på alle disse bærene også! ;) Nå har vi ikke flere ripstrær enn at vi fint klarer å plukke bærene og bruke de til noe, uten at det blir et ork, ja vi koser oss skikkelig med bærplukkingen jeg og ungene.

I morgen skal vi plukke bær som skal fryses hele på brett, slik at jeg kan pynte kaker og desserter med dem utover vinteren! ;))

Har du forresten meldt deg på i giveaway-trekningen her på Glassveranda? 10 lekre franske giveaways! :)) Du kan ta en titt på premiene og melde deg på i trekningen her: PÅMELDING


Ha en fortsatt fin høstuke! :0)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:3 kommentarer:

Unknown sa...

Nam dette er en av mine høstfavoritter også ,Marit.

Unknown sa...

Så fint minne du har med rips :)
Jeg liker ripsgele på skiva, og rips generellt.
Ha en fin dag!

Ann sa...

Veldig mye godt i hagen nå om høsten, og rips er helt klart en av mine favoritter også! :))

Ha en fortsatt fin høstuke!

Stor klem, Ann :0)