tirsdag 26. juli 2011

Interiørbloggene - viktige pusterom?

Nyhetssendingene på TV har brent seg inn i både netthinnen og hjertet på flere enn meg den siste uken vil jeg tro, det er så lite vi kan gjøre for å trøste så jeg føler vel at det minste vi "andre" kan gjøre er å forsøke å leve oss inn i hva disse ungene, ungdommene og deres familier har gjennomgått siden fredag....


Men nå har jeg slått av TVen og nyhetssendingene, livet må videre... Heldige er vi "andre", vi som ikke hadde nære familiemedlemmer eller venner direkte involvert i tragedien, heldige er vi som klarer å si "Livet går videre", men saken er den at hvis livet skal gå videre, så er det nettopp vi, vi "andre", som må ta det første steget...


Bildene er av noen skjell og steiner som vi har lagt til pynt og hverdagsglede på et betongfat på bordet ute på den nye frokostterrassen vår. Ungene mine samler alltid skjell og steiner, uansett hvor de er i verden, de har det sjeldent travelt, de tar seg tid til å nyte detaljene rundt seg, nyte lyder, farger, former, mønster, smaker, dufter, -de nære ting, de enkle ting.


Vi har noe å lære av ungene vi voksne som stort sett har det travelt hele tiden. Jeg tror verden hadde vært et mye bedre sted, et sted uten så mye sinne, aggresjon og hat, uten så mange fordommer, dersom vi alle hadde vært flinkere til å nyte livet, nyte de små ting, se, beundre, legge merke til de vakre detaljene, nyte øyeblikkene og hverandre. Visst er det mye vakkert i verden også, vi må bare ta oss tid til å legge merke til det.

Nedenfor finner du et sitat av Agnes Gonxhe Bojaxhiu, bedre kjent som "Mor Teresa". Er du fast følger av Glassveranda har du sett det før, det står skrevet på en liten tavle som henger over badspeilet vårt, hvor det er noe av det aller første jeg ser hver morgen. Fritt oversatt fra engelsk høres sitatet slik ut:


"Livet er en gave, gjør mest mulig ut av det.
Livet er en mulighet, utnytt den.
Livet er vakkert, beundre det!
Livet er en drøm, realisér den.
Livet er en utfordring, møt den.
Livet er en plikt, fullfør det.
Livet er et spill, spill det.
Livet er skjørt, hold fast i det.
Livet er et løfte, oppfyll det.
Livet er sorg, takle det.
Livet er en kamp, akseptér det.
Livet er en tragedie, stå imot.
Livet er et eventyr, våg det.
Livet er flaks, skap den.
Livet er verdifullt, ikke ødelegg det.
Livet er liv, kjemp for det!"


(Agnes Gonxhe Bojaxhiu ("Mor Teresa").


Hun sa ikke at det ville bli lett...

Jeg blogger som normalt igjen fra i morgen, om interiør og uterom, form og farge, strukturer og materialvalg, Gjør-det-selv-prosjekter, teksturer, kontraster og estetikk, ja du vet, -det vanlige! ;) Kanskje er det flere enn jeg som trenger interiørbloggene som et viktig pusterom fra den siste ukens grusomheter, nyhetssendinger og livets langt mer alvorlige sider.

Jeg ønsker deg og dine en trygg, rolig og fin tirsdagskveld!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

5 kommentarer:

Johanna Stålros sa...

Underbara bilder på snäckor som jag älskar! Kram J

Unknown sa...

Fint innlegg og nydelige bilder....som du sier er det viktig å prøve å nyt de små tingene i livet;o) Disse dagenen har vært forferdlige for lille norge.... Blir rørt av all kjærligheten og samhørigheten som har vært i landet det sist døgnet. Pusterom på bloggene hjelper også...må få litt positivietet og glede inn i hverdagen igjen ;)
Varm klem Elisabeth

Åpent^hus sa...

ja. det kommer til et punkt der man ikke greier å ta alt det tunge inn over seg mer.
det er så mye fint i bloggverden, at man skal ikke ha dårlig samvittighet for å fortsette med det.

ha en fin kveld.
beste hilsner fra
Åpent hus

Hanlie Joubert sa...

so beautiful all the colors of the sea shells.... i want to be at a beach now :)
have a wonderful day
hanlie

Hilde sa...

SÅ vakre bilder! Det er godt med et avbrekk fra alt det grusomme - vi bryr oss alle sammen, men vi trenger pauser der tankene kan hvile seg og nye impulser og ideer kan få slippe inn...
Klem Hilde