torsdag 28. juli 2011

Gjør-det-selv/DIY: Gamle grå rustikke terrassegulv kan også bli et tøft hagebord!

Fikk du med deg gårdagens Gjør-det-selv der du fikk se hvordan du kan lage en plantekasse i størrelse XXXL av gjenbruksmaterialer til terrassen eller uteplassen? Vi vinterisolerte kassene slik at vi kunne plante en palme i den! Fikk du ikke med deg det blogginnlegget kan du lese det HER.


Vi har mere igjen av det gamle terrassegulvet vi, så i dag da jeg kom ut på terrassen var min kjære til min store forskrekkelse nesten ferdig med å bygge et bord av material fra det gamle terrassegulvet som lå på terrassen som vi rev ned tidligere i sommer...


"Men vi har da allerede laget et bord til frokostterrassen?!", spurte jeg. "Joda, men kanskje det kunne brukes til noe annet, for det blir jo mye stiligere med et røffere grått værbitt et i samme utførelse som plantekassene?", svarte Kjære! ... 


...Joo.., han har jo rett i det, og et firkantet bord passer jo unektelig mye bedre til det nye sofabenkhjørnet vårt enn det runde... For all del, er Kjære i snekremodus så skal vel ikke jeg stanse han, hi, hi, og bordet ble knalltøft det! Heldigvis hadde han også husket på å ta noen bilder (!!) underveis, slik at du nå kan få se hvordan bordet er laget:


1) Først lagde han en ramme av fire gamle grå gulvbord/planker.


2) Deretter la han terrassebord på rammen. (Bruk varmforzinkede skruer som ikke ruster!)


3) Til slutt la han en "pynteramme", en avslutning, rundt bord"platen". Den er laget av samme material som resten av bordplaten, men er skåret i 45 graders vinkel i hjørnene.

Her ser du hvordan pynterammen er skrudd fast til bord"platen", -med laaaange skruer!


5) Hele jobben tok ca. 20 minutter. Deretter lagde han bordben...


Bordbena er lagd ved at to og to gulvbord er skrudd sammen. Et av de to stopper mot rammen i pkt. 1), den andre går helt opp, inntil bordplaten, og må derfor skjæres et hakk i (se bildet) på størrelse med rammen i pkt. 1. Dette for at det skal bli både pent og stødig. 


6) Mor i huset vasket sitt nye bord fire ganger grundig i klorin! ;))


Bordet er ferdig og klart til bruk. Tok noen bilder i kveld uten benkemadrasser og puter på plass i sofahjørnet, men i morgen skal jeg ta nye bilder med madrasser, putene og det hele! Jeg tror det nye bordet, ja hele frokosthjørnet, blir heeelt supert! :O)


Nå må jeg sove! Solbrent på nesen har jeg også blitt i dag, men klager ikke! Det er så utrolig godt med litt skikkelig sol og varme! Ha en fin fredag i morgen! :0)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


9 kommentarer:

Johanna Stålros sa...

TADA! så duktig, och händig. Snyggt bord. Kram J

Herman Grans ♥ sa...

Det blei kjempestilig!
Fortsatt god sommer :)

Anonym sa...

20 minutter på snekre det lekre bordet?? Ok, hvis du noen gang skulle bli lei av mannen din, kan du sende ham hitover! ;-) Forresten, med dine supre ideer og egenskaper må du gjerne bli med, du også! Har sluttet å drømme om at "Forandring Fryder", "Tid for hjem", eller "Ekstrem Oppussing" skal ringe på døra, trenger ikke andre enn dere to! Hehe :-)
Hilsen fru S.

Anonym sa...

Jeg tror at her snakker vi om synergieffekt på sitt beste. Smil! Jeg tror at mannen din har krefter og lyst til å stå opp tidlig om morgenen og snekre på eget initiativ, IKKE MINST fordi du trolig er en solstråle og en kjempe inspirasjonskilde. Tuuusen takk for at du deler av din kreativitet!

Ann sa...

Men i alle dager, har jeg ikke kommentert under disse utrolig koselige kommentarene før da?! :0... Tuuusen takk for både koselige - og morsomme - tilbakemeldinger! :D Jeg måtte ringe mannen min og be han lese kommentaren her fra Fru S. Jeg regner med han har vokst minst 5 cm når han kommer hjem fra jobben i dag! :DD
"Be enthusiastic! Nothing great was ever achieved without enthusiasm!"(R.W. Emerson). ;))) MEN: Jeg har heldigvis en mann som er like gal, kreativ og "evigoptimistisk" som meg! ;)

Nå gleder vi oss VELDIG til å sette i gang med vårens prosjekter! Nytt år, nye prosjekter! ;))

Stor klem, Ann.

Ann sa...

Bilder av det ferdige frokosthjørnet på terrassen finner du her:

http://glassveranda.blogspot.com/2011/07/gjr-det-selvdiy-frokosthjrne-pa.html

Vi lagde dette spisebordet til terrassen, men dette bordet kan jo like gjerne stå innendørs, i stuen, mellom to sofaer f. eks.?

Gir du bordet litt ekstra lange ben blir det et supert spisebord til spisestuen!

Et bord som dette kan lages av gammel værbitt material for å gi bordet et rustikt preg, slik vi har gjort her. Eller du kan lage det av ny material og beise det grått. Det kan lakkeres etterpå om du foretrekker en glatt overflate. Du kan jo også male et bord som dette med heldekkende maling: Hvitt, kanskje koksgrått? -Eller olivengrønt eller turkist for den saks skyld! ;))

Vigdis sa...

Så smart! heldige du som har en mann som liker å snekre!

Anonym sa...

Hvilke dimensjon er det på bordene?

Ann sa...

Disse gamle terrassegulvbordene har dimensjon 28 mm x 76 mm

Klem, Ann :)