onsdag 8. juni 2011

Lilla i hagen

Igjen er det Anne på Moseplassen som har utfordret til å vise frem hagebilder, denne gangen er temaet lilla blomster: "Lilla – En vakker blomsterfarge, en farge med mange fasetter, en farge på mange ulike blomster. Har du lilla i hagen? Finn frem til din lilla blomsterfavoritt og delta i konkurranse". Kanskje har du noe lilla i hagen du også som du kunne tenke deg å dele med andre? Det er enda tid, utfordringen hos Moseplassen pågår helt frem til 14. juni ;) Det viktigste med slike konkurranser og utfordringer i Blogglandia er slettes ikke å vinne. Det viktigste er å spre hage/interiørglede, å få fram mangfoldet, å la seg inspirere av hverandre, så let frem et bilde og bli med i det nye lilla bildegalleriet hos Anne på Moseplassen du også! :))

Jeg har valgt ut bilder av kun noe av alt som er lilla i hagen vår. De fleste av våre 150 syriner er i lilla, rosalilla og blålilla nyanser, og vi har lavendel, margaritter, lobelia, petunia, kryptimian og mye annet lilla i hagen i tillegg til de andre lilla vekstene du ser her på bildene.
Blåkonglegranen har kongler med en blålilla farge. Vakre de også selv om de ikke er blomster ;)
Hva heter denne? Noen som vet? Jeg har nok visst det en gang, men så var det å huske det da... kremt... jeg har begynt å notere meg hva de forskjellige plantene heter og håper på å få et oversiktlig hagearkiv etterhvert. Hver gang noen spør meg hva den og den heter, kan jeg bare slå det opp! ;)
Stemorsblomstene er enkle å få til, de blomsterer hele våren, sommeren og høsten og trenger ikke mye stell. En vannskvett av og til så er den fornøyd. Noen synes stemor er en kjedelig blomst, men jeg synes den er utrolig vakker og helt super nettopp fordi den er så lettstelt :)

Margaritter og lavendel er også blant mine hagefavoritter! Blålillarosafiolette klare farger er vakkert sammen med det grønne mot et hvitmalt hus! ;)


Gressløkblomstene er jo også lilla. Små, men vakre.


Inne i lysthuset i hagen har vi også lilla sommerblomster.


Blålilla perleblomster har vi i stuen så og si hele året. Friske syrinkvister blomster i stuen vår fra påske til langt utpå høsten. Med 150 syriner i hagen, og flere forskjellige sorter, er det alltids noen av dem som står i blomst! ;)

Ettersom syriner helt klart er det som kjennetegner hagen vår, og det første bildet i dette blogginnlegget er av den aller eldste syrinen på tomten vår, velger jeg å delta i konkurransen med dette bildet. Syrinen på bildet er minst 50-60 år gammel, men er likevel for en ungdom å regne, ettersom syriner kan bli 2-300 år gamle, kanskje enda eldre, om man beskjærer dem med jevne mellomrom. Bildet tok jeg mens jeg stod på bakken nedenfor terrassen og så opp, så vinkelen på huset ble litt snodig, men det gjør ikke noe for det var den veldig lyse grålilla fargen på blomstene på dette treet jeg ville ha frem. Ingen andre av syrinene våre har denne lyslyse grålilla fargen, og dette er også det treet i hagen som dufter desidert best av alle 150! Nesten litt trist at dufter ikke kan vises på bloggen! ;))

Alle bildene i Moseplassens konkurranse skal ha et "Frøken noe"-navn, og jeg har rett og slett gitt mitt bilde navnet "Frøken Glassveranda" :O)

Ha en fin onsdag!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

7 kommentarer:

Åshild i bestemors hage sa...

Den du lurer på er en Honningknoppurt.

Dronninghuset sa...

vakre bilder som oser av sommerglede ;-)) du er flink til å ta bilder.

nyt dagen og kvelden,
klem Tove i

dronninghuset....

Mandelhjärta sa...

Du verden, hvilket blomsterflor i lilla nyanser!
Lykke til i konkurransen! :)

Fossestua sa...

Så mange vakre blomster og trær dere har! Herlige bilder :)Skulle også ønske at duftene kunne kjennes på bloggen :) Det må være herlig å sitte i hagen din når syrinene blomstrer! Selve lukten av sommer :)
Har foreløbig 7 unge trær, og to som er ca 30 år gamle. De eldste hentet vi hos foreldrene mine for en ukes tid siden....det var ingen lett jobb akkurat! Men det gikk ;) Hadde god hjelp da heldigvis :) De sturer litt, men får håpe de kommer seg.
Ønsker deg en fin og solfylt uke Ann :)
Klem fra Lise

Anne (Moseplassen) sa...

Så flotte lilla jenter :)
Hyggelig at du er med på konkurranse Ann, og den blomsten du lurte på er en honningknoppurt.

Anonym sa...

Så mange flotte blomster i lilla du har!
Nydelig bilder!
Lykke til!
Ønsker deg en fin pinsehelg. :O)

Ann sa...

Tusen takk for koselige kommentarer og nyttig info! Syrinene dine vil helt klart komme seg Lise. Kan bli litt slappe i bladene den første uken etter at de er flyttet, men vann de godt så får de raskt tilbake spensten igjen! ;)

Ha en fortsatt fin uke! :0)

Klem, Ann.