onsdag 15. juni 2011

Humor i hagen

Noe av det koseligste jeg vet på rivieraen er slike skilt som dette! Litt skakke laget av værbitt tre står de på gaterabatter og i parker, påmalt teksten " Se opp for fallende kokosnøtter!" på engelsk og/eller fransk. Det skiltet egentlig sier til meg er: "Hei, hei! Her er det jammen skikkelig sommer du!" ;)))

I går lagde jeg og lillemor et lignende skilt som vi satte i hagen ved siden av "palmen" vår, som står midt på plenen ved siden av ungenes trampoline. Hva "palmen" egentlig heter husker jeg ikke, den kommer nok aldri til å produsere kokosnøtter, hi, hi, jeg skal ta et bilde av hele det digre treet når vi er ferdige å flytte på småtrærne i dette området..., og så skal jeg spørre gartneren "min" om navnet på denne tresorten neste gang jeg er innom det lokale gartneriet.

Tips: Lag en betongfot til skilt i hagen, denne graver du ned i bakken når betongen har størknet/herdet. Da står skiltet stødig, og velter ikke om ungene dulter borti det. (NB! Stikk trestolpen ned i betongen mens betongen fremdeles er våt, slik at den blir sittende fast i betongfoten). Du kan rett og slett bare ta litt ferdigblandet betong i en pose, en slik du får i dagligvarebutikken når du handler matvarer. La trestolpen stikke opp av posen, knyt rundt stolpen. Da får du ca. denne formen på betongfoten. Foten skal graves ned i bakken, så at den ikke blir så perfekt spiller ingen rolle.

Vi klipte plenen for tre dager siden, men i denne varmen vokser den flere cm i døgnet! Løvetann-krigen har vi også tapt som dere ser, med løvetannenger utenfor vår tomt på øversiden av huset formelig "snør" det løvetannfrø deler av sommeren, så de er nok kommet for å bli! ;) Jeg trøster meg med at det i hvertfall er en blomst, og en blomst som er lett å "få til" å blomstre" ;))) -Joda, jeg har etterhvert fått et nokså avslappet forhold til løvetann! :)

Nå skal jeg ut i finværet og fortsette å male! Å ligge direkte i solen er ikke for migrene-mennesker, bedre å gjøre noe i halvskygge slik at man ikke blir overopphetet. Sol er uansett det beste jeg vet, og aldri et problem! Jeg ELSKER sol, det herlige lyset den gir både ute og inne, og nyter hvert minutt av sommer, solen og varmen, enten jeg sitter i solen eller er i halvskygge og maler! ;)

Ha en fin onsdag!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


6 kommentarer:

Barnelykke sa...

Festlig ide :) Det må prøves en gang det er litt betong til overs ;)

B I R T E

Lin K sa...

He, he - fantastisk bra! Litt humor må man ha, både inne og ute. Tror nok ikke jeg kan skilte med fare for nedfall fra palmer - selv om de faktisk har plantet noen på et hotell rett ved oss. Kanskje heller en advarsel om fare for luftskyts? Veldig mange måker her til tider ;)

Linnette

Anonym sa...

Tusen takk for mange kommentarer inne hos meg! Nå ser det ut som lusa har flyktet fra busken! Jippi!! Det kommer også nye skudd på herligheten, så planten er helt klart ikke død! Det måtte skikkelig lusekverk til for å drepe vandalene, og det førte til at flere av bladene henger litt med nebbet. Mange blader har blitt brune og fulle av krøller, men jeg satser på ny vår i krøllebusken!! :-)

Fru M sa...

Veldig kult! kan tenkes jeg prøver noe av det samme en gang når epletreet vårt blir litt større enn idag...Mvh Å

Unknown sa...

Festlig! :-) Litt humor i hverdagen er viktig!

Ann sa...

Takk for koselige kommentarer!
Luftsskyts her også, Linnette, hi, hi :))
Åh så bra at det endelig går bedre med vrihasselen din!!

Ha en fortsatt fin uke! :0)

Klem, Ann.