onsdag 1. juni 2011

En vanlig onsdag i spisestuen, og lurer på å male eikegulvet...

Det regner og regner, innimellom bryter solen nesten gjennom skylaget, men så plutselig er den helt borte igjen. Første dag i årets første sommermåned er her og jeg ble samtidig akutt lei av regnværet! Nok er nok, nå vil vi ha sol fra knallblå himmel, varme og muligheten til å jobbe med diverse prosjekter ute i hagen uten å nesten-druktne!

Vi skal jo støpe ferdig pilarene til nyterrassen, vi skal bygge benker i paviljongen, vi skal male noen fasader på huset, lage mønedekoren ferdig, men regnet gjør at vi ikke kommer i gang med noe av det. Pilarhullene står under vann! Nei dette er ikke gøy i det heletatt lenger! Jeg holder meg inne til regner stanser. Går kun ut for å vanne plantene i drivhuset. Jeg maler skoddene på lekerommet, det er jo nyttig det og gøy å se det fine resultatet, men aller helst vil jeg være ute om sommeren! Muskler og ledd blir også ekstra kranglete når det er vått, rått og kaldt i luften, så det er bare enda en grunn til at jeg ønsker meg litt skikkelig sol, sommer og varme nå!

Selv om det regner ute fyller dagslyset huset med en herlig stemning! Jeg måtte ta noen bilder av spisestuen i morges da jeg kom ned trappen fra 2. etasjen og ble blendet av lyset fra alle vinduene. Selv bordet i mørk oljet eik så nesten hvitt ut fordi vinduene speilet seg i det. Jeg rett og slett elsker det hvite dagslyset! Motlyset i disse bildene ble for sterkt, det fikk rommet til å se mørkt ut heller enn lyst, så første tanke var "Æsj, bildene er jo ødelagt!"... men så begynte jeg å se litt nærmere på dem og fant ut av de var da sannelig vakre på sin egen måte likevel, fordi de fikk frem lyset, refleksjonene, skyggene.

Gulvet er ekte eikeparkett, så noen vil vel kanskje besvime av oppgitthet når jeg nå sier følgende: Jeg vurderer å male gulvet i en heldekkende lys, lys isblå farge, eller kanskje lys grått som i lysthuset! Jeg har tenkt på det lenge, ja helt siden jeg aldringsmalte skjenken m.m. i spisestuen, men, det vil kanskje gjøre rommet "kjølig" om vinteren...


Huset vårt har smale gammeldagse gulvbord i heltre i hele 2. etasjen, disse malte vi bare, noen gulv hvite, noen lys grå, da vi pusset opp disse rommene for 12-14 år siden. Jeg syntes de var sååå pene da de var helt nymalte, men gulvene fikk fort stykke hakk dersom man mistet noe i gulvet, og så alle de smale sprekkene mellom bordene i gulvet da, nei huff, huff, det likte jeg ikke noe særlig! Veltet ungene et glass vann så forsvant vannet på sekunder! :S Til tross for all jobben med å slipe ned gulvene og male dem så vi la parkett oppå tregulvene på rom etter rom etterhvert som vi hadde råd til det. Siste rom som fikk parkett var vårt soverom og det er kun et par år siden. Jeg er veldig, veldig fornøyd med de nye parkettgulvene!

Spisestuen har derimot hatt parkett hele tiden. Den lå her allerede da vi kjøpte huset, vi tok den opp for å rette og etterisolere gulvene og legge vannbåren varme, men la den ned igjen etterpå, slipte vekk gammel lakk og lakket den på nytt. All den jobben, og nå vurderer jeg å male den heldekkende lys grå eller isblå! :D Ai, ai, håper solen og sommeren kommer hit snart slik at jeg kommer meg ut i hagen, ellers blir det kanskje maling av parkettgulvet i spisetuen i helgen! :D

Hva synes du, galskap å male eikeparkett eller spennende som malt? Har du erfaring med malt eikeparkett? Holder malingen eller spretter den av i biter ved det minste støt? Eik er jo et mye hardere materiale enn de tradisjonelle trebordene som lå på gulvet i 2. etasjen hos oss før... eikegulv tåler en støyt...Men i dag vises aldri skader om noen mister en kniv gulvet eller lignende under måltidet, og det er jo unektelig praktisk. Med lyst gulv vil spisestuen bli enda lysere, og det frister veldig!... Men vil det bli for lyst, ja sterilt og ukoselig?... Dette er jo det rommet vi bruker aller mest... Gruble, gruble...Det er sannelig ikke lett å være meg inne i regnværet nei!! ;)))

Ha en fin onsdag! :O)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


7 kommentarer:

Anonym sa...

Hei!Ikke gjør det!Angrer på at jeg malte,alt syntes så utrolig godt.Få proffe til å slipe,og lysne det,men ikke mal!Syntes jeg da.Det er verre å ta det andre veien når det først er malt.Føler det er veldig mye hvitmaling av flotte tregulv ute i "Blogglandia",blir litt massesugesjon kanskje?!Sjekk utenlandske interiørblader,tenk "annerledes" er mitt råd!God helg,nå kommer finværet og det blir lyst og fint!Mvh hilsen Wenche Bloggfri

Mie fra Mies Mirakler sa...

Så fint du har det :) Jeg er ikke så tilhenger av hvite gulv, men liker lyse gulv. Men er sikker på at uansett hva du velger så blir det nok fint! *♥*

Linecas have sa...

Eik er flott, men om en ikke trives med ting så spiller det jo ingen trille hva slags matriale det er laget av.
Her står også bygging av diverse på hold. Møkkavær er det. Fysjom!
Lineca

Anonym sa...

Heisann !!
Vet ikke hvilket forhold du har til tepper, men kunne det være en idè og legge et stort hvitt/lyst teppe i rommet ? Da får en i alle fall et lite inntrykk av hvordan det blir som lyst.
Ellers må jeg være enig med Wenche Bloggfri; lei proffer som kan slipe og lysne det.
Lykke til med det dere måtte velge. Jeg følger spent med !

Ha en fin fin dag !!
Mvh
Kanutten

Anonym sa...

Male gammelt eikegulv med sjel?
Gamle gulv er da så vakkert!
Uansett hva du velger; jeg gleder meg over bloggen din :-)
Anne Grethe

Fotograf Christin Eide sa...

Utrolig nydelig og inspirerende blogg du har! Ta gjerne en titt på bloggen min. Konkurranse for brudepar anno 2012. http://christineide.blogspot.com/2011/05/konkurranse-bryllup-2012.html

Ann sa...

Tusen takk for nyttige tilbakemeldinger! Jeg har ikke gjort noe med gulvet enda, men jeg har i hvertfall bestemt meg for å ikke male det med noe heldekkende maling, -konkluderte raskt med at det er.. hærverk!! ;) Kanskje det bare blir slik det er... må i hvertfall tenke litt mere på det ettersom jeg er så usikker. Vurderer nå å kanskje beise det enda mørkere! Hi, hi, nei jeg aner ikke, vi får se hva det blir til til høsten. Sola og sommeren kom og vi gikk ut og tok fatt på byggingen av nyterrassen i stedet for! :D

Ha en fin uke! :0)

Klem, Ann.