lørdag 28. mai 2011

Prosjekt Skodder på lekerommet - Del 1

Endelig er vi i gang med å montere skodder også i sokkeletasjen hos oss, først ut er lekerommet! De av dere som pleier å være innom Glassveranda vet at jeg har drømt om skodder i tiår, men at det hvert eneste år har vært ca. 100 andre ting på "Må-gjøres-øyeblikkelig-listen" vår som hastet mere enn skodder. Skodder var jo ikke viktig i det heletatt, men nå har vi endelig tid til å ta tak i ikke-haste ting på "Ønske-listen" også! :))

Det hele startet da vi monterte skodder i lysthuset i fjor vår, deretter monterte vi skodder på vinduene i alle rom i husets 2. etasje. Vel, det vil si, vi er enda ikke helt ferdige i 2. etasjen, men dere skal få se flere av disse rommene etterhvert som skoddene blir ferdigmalte, skoddene på badet (og badet) har jeg allerede vist dere. Hvorfor vi nå bytter ut gardiner, persienner og liftgardiner med skodder kan du lese HER :)) Jeg fikk rett og slett bare helt nok av hele gardintullet, og skodder er både praktiske og vakre.

Når det gjelder skodder på lekerommet, så vil jeg vel ikke anbefale det på rom med helt små unger. På grunn av at skoddene er like kantete og harde som skapdører og i tillegg befinner seg 80-90 cm over gulvet, er nok vanlige gardiner best frem til at ungene er 7-8 år gamle. Da er de høye nok til å ikke slå hode og nakke i skoddene når de leker og eventuelt faller, og da er de også mer oppmerksomme på skodder og andre skarpe kanter når de reiser seg opp fra gulvet under lek. Spisse kanter og små barn er vel aldri en god kombinasjon...


Det er fem vinduer på vårt lekerom, og når gardinene henger som de skal, slik som på bildet øverst, er de jo pene, men slik henger de dessverre nesten aldri! ;)) Ungene gjør sitt beste med å heise opp og ned liftgardinene med alle sine tråder, kroker, trådstoppere og i det heletatt, men når de er ferdige ser det ut som om at de har klatret i liftgardinen!! :D Når de ikke får det til tar de så de andre hengende gardinene og trekker for, og da blir det gjerne hengende slik, kaotisk fortrekt, i dagesvis, og enten det er dag eller natt ute, helt til mor i huset kommer ned og ordner opp i gardinflokene! ;)


Men nå skal det endelig bli slutt på gardinkaoset nede på lekerommet! Vi har montert skoddene, jeg har maskert med maletape rundt hengslene, og i dag skal de få første strøk med maling. Jeg er litt usikker på hvilken farge, men jeg tror vi har bestemt oss for helt hvite skodder, for det ble så utrolig lyst og lett på badet! -Så kan vi heller dekorere dem med noe, slik vi gjorde på badet.

Dette er samme vindu som på bildet ovenfor. Ser mørkt og dystert ut nå kanskje, men vent å se når de blir ferdige! Jeg er heeelt sikker på at det kommer til å bi mye vakrere enn gardiner! ;) Ut av dette vinduet ser du forresten litt av lysthuset. Det store rosetreet utenfor vinduet er ikke grønt enda og den flotte knallgrønne hekken rundt lysthuset som om sommeren står så frisk og fin nesten helt opp til vinduene er nå klippet helt ned, men den kommer seg i løpet av en uke eller to! ;) Må være dette som kalles realityblogging? :)) Snodig vinkel dette, jeg skal se å få tatt noen skikkelige bilder av lysthuset og området utenfor når hekken har blitt grønn og alt det andre er på plass der utenfor, slik at de av dere som har lyst kan få se nærmere på dette hageområdet.

Alt om lekerommet, og mange flere bilder fra lekerommet, finner du HER. Nå skal jeg male, og senere i dag skal vi kanskje støpe resten av pilarene til nyterrassen! (Akkurat nå står hullene vi gravde under vann... )

Ha en fin lørdag! :O)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:Ingen kommentarer: