tirsdag 10. mai 2011

Prosjekt kokkebenk til uteplassen

Nå er den endelig ferdig, -kjøkkenhjelperen min som skal stå ute på terrassen i sommer! :))


Her til høyre ser du "kokkebenken" slik den så ut før jeg gikk løs på den med malekost, sjablong m.m. Dette er rett og slett et "pimpet" plantebord fra Biltema, må vite! ;) Der selges dette plantebordet i oljet tre til kr. 299,- Og de har også nesten maken på Jula.

Jeg ga aller først bordet to strøk med hvit maling. Ettersom treverket er oljet fra før av må du bruke oljemaling. Jeg brukte Drygolin Extrem, en husmaling som gjør at bordbena vil tåle helt fint å stå ute på terrassen om sommeren selv om det skulle komme en regnsskur eller sju...Etter at malingen var skikkelig tørket malte jeg teksten "Jardin de lilas" på benken, fransk for Syrinhagen. (Jeg har den teksten på flere møbler i hagen vår, hvordan jeg har lagd teksten kan du se HER).


Så monterte jeg et langt skaphåndtak i rustfritt stål på hvert side av benken. Du vet slike som brukes på skuffefronter og skapdører til å åpne og lukke skapdører? 
Disse selges rimelig bl. a. på Ikea. Jeg har montert de liggende og etterpå har jeg tredt S-kroker på dem. Disse selges i små pakker hos Jula, Biltema og andre lignende steder. 
Dermed fikk benken mange praktiske kroker på sidene for oppheng av grillredskaper, kokkekniver etc. (Den underlige krok-hengeren som henger fra en av S-krokene er et feriefunn fra Frankrike. Den henger vanligvis på kjøkkenet, men er super å ta med seg ut på terrassen med alle kjøkkenredskapene på).


Noen varme focacciabrød holdes svale og myke der de ligger innpakket i et klede i eggekurven som henger fra en av S-krokene.


Langs hele benkefronten, under platen, er en annen stang festet. Denne holder et kjøkkenhåndkle og har også plass til flere S-kroker.


Jeg ble veldig fornøyd med den nye kokkebenken min jeg. Et koselig sted å kutte grønnsaker i solen! 


Dette lille benkeprosjektet er et alle kan få til ettersom jeg kun har malt og "pimpet" et ferdig benk. Kanskje kan du lage en egen allerede nå i helgen? -Så er den klar til 17. mai-grillingen! ;))

Ha en fortsatt fin uke! :O)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:11 kommentarer:

Janicke sa...

Super idè! Kjempeflott utekjøkkenbenk til en rimelig penge :)
Det er alltid like kjedelig å stå inne og kutte grønnsaker når resten av gjengen sitter ute og nyter solen og griller. Tror jeg må ha meg en tur på Biltema i ettermiddag! :D
Ha en super uke!

Inga sa...

Flott idé! Denne stjeler jeg.

Takk :o)

Anonym sa...

Så flott! Det ble kjempefint :-)
Som alltid både koselig å inspirerende å lese bloggen din.
Ønsker deg en fin sommerdag!
Anne Grethe

Fossestua sa...

Så flink du er til å se muligheter i ting Ann :)
Bordet ble kjempeflott :)
Ønsker deg en fin dag
Her skinner solen, håper den skinner på deg også :)
Klem fra Lise

(eddas) sa...

Bare kjempeflotters:)
ha en solfylt dag..
klemklem

Maris Gyngestol sa...

Kjempe kul idé! Det bordet ble jo råflott!!

Ha en flott dag!
-Mari

Sveitserhus og rosehage sa...

Det var en god idé! Resultatet ble jo veldig flott og koselig! Den kommer du nok til å ha mye glede av i sommer.
Ha en fin kveld!

Ann sa...

Å tusen takk for koselige kommentarer!! :)) Har jo bare hatt den i bruk en ukes tid, men kan nå ikke begripe hvordan jeg tidligere greide meg uten! :D
Jeg holder på med et annet benkeprosjekt til terrassen også, det - kremt - har tatt sin tid, hi, hi, men nå er også den benken snart ferdig og i helgen skal jeg ta bilder av det ferdige resultatet slik at dere får se! ;)
Her stuller og steller vi ute på terrassen som om at det fine sommerværet skal vare evig! :O) (Krysser fingrene og håper på det! ;))

Ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann.

Livingvilla sa...

En genial id! Så kreativ du er!!
Takk for flott inspirasjon!
Klem fra Vera

Trine sa...

Hvor kjøpes den stanga under brettet, og hvordan er den festet?

Ann sa...

Tusen takk, Vera! ♥
Stangen er fra Ikea, Trine, den er festet med små skruer som er skrudd oppunder benkeplate, fast i treverket, gjennom endefestene som følger med stangen.(Det er små treplanker, treverk, under metallet, disse følger med benken og gjør toppen sterk og stødig).

Lykke til med prosjektet! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.