søndag 29. mai 2011

Har fått tak i rødrosa syriner!

Det er ingen hemmelighet at jeg samler på syriner, vi har i overkant av 150 stykker i hagen vår, og jeg blir sååå glad hver gang jeg får tak i en ny sort!!

Denne sorten er rødrosa! Det er vanligvis vaskelig å forutsi helt nøyaktig hvordan fargen blir når de blomstrer, fargen varierer fra mørk rødlig rosa til lys dus rosa, men jeg var så heldig å få tak i tre stykker som er sett blomstret i en ganske mørk rødrosa farge i fjor sommer! Gartneriet hadde fem stykker av den mørkrosa typen, jeg kjøpte tre av dem! O store lykke! ;)))

De er helt nedklipt nå, men de får raskt nye skudd. Syriner tåler kraftig tilbakeskjæring. Jeg skal plante disse i dag og så er det bare å vente å se hva som skjer! :)) Mest sannsynlig blir det ikke blomster på dem før til neste år, men den som venter på noe godt... o.s.v.! ;) Syringa wolfii "San E" er opprinnelig fra fjellene i Korea, men den har vist seg å være hardfør og klarer seg fint både nord og sør i landet vårt.

Rødrosa blir en ny farge i syrinbukettene mine neste sommer, -jeg gleder meg noe heeelt vanvittig til å se dem blomstre for første gang!! :))

Mer om syrinhagen vår HER.

Ha en fin søndag! :O)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

6 kommentarer:

Home By Virginia sa...

Hei Ann :)

Elsker syriner... Ikke bare lukter de så utrolig godt men de er jo også en fryd for øyet... ♡

Ha en fin søndag!

*Klemmer*

Anne (Moseplassen) sa...

I alle dager. 150!
Hvor mange ulike sorter blir det da?

Nå fikk jeg skikkelig lyst til å se et samleinnlegg over syrinene dine. Et hvor du viser bilder av flest mulig så vi virkelig kan frotse i mulighetene. Har du laget noe slik allerede kanskje?

Anne C sa...

Syriner er så flotte, jeg har store planer om å plante det her i Hagen min. Men jeg trodde jeg måtte vente til høsten med å plante de?

Maliva`s verden sa...

SALUT!
For et vakkert syn og duft det må være å gå i din hage.....heldig du er;o)
Ps! Er det i området rundt Nice dere skal på visning? Ellers kan jeg også tipse om mange spennende leil/villaer som selges gjennom;
http://www.provence-feriehus.no/

Stein sa...

Helt enig med deg i at syriner er utrolig vakre busker når de blomstrer. Jeg plantet ut Syringa "Wolfii San E" i skogen min i fjor så nå håper jeg at jeg får sett den i blomst når jeg kommer tilbake til Sverige denne helgen! Den var full av knopper når jeg var der sist for et par uker siden. Ellers er jeg veldig glad i Syringa "Beauty of Moscow" og "Sensation", samt variantene med variegerte blader siden buskene kan være litt kjedelige etter blomstring..
Ser du har etterlyst gule syriner i et tidligere innlegg. Du kan kjøpe Syringa "Primrose" hos http://www.hagekompaniet.no/shop/ som ligger på grensen (Charlottenberg). Jeg vet ikke hvor gul den egentlig er, for når jeg googler den varierer de veldig i farge.
Ha en fortsatt fin dag!

Ann sa...

Skal se om jeg ikke får sydd sammen et skikkelig syrininnlegg i løpet av sommeren Anne! ;))

Anne C: Syriner kan du plante hele året! Bare pass på å vanne de stort sett hver dag i starten hvis det er tørt og varmt ute :))

Takk for tipset Maliva, skal se på det! :0)

Hei Stein! Ja Sensation er jo bare nydelig, Primerose også, jeg har nylig ganske nylig bestilt to stk. fra det lokale gartneriet her, men de har ikke kommet enda, men du og du som jeg gleder meg!, hi, hi! ;)) Jeg er også veldig, veldig begeistret for blå syriner, men har ikke fått blomster på mine enda... håper enda! ;) Men tusen takk for alle tips, alltid nyttig med info om hvor man kan få tak i hva! ;))

Ha en fortsatt fin uke alle sammen! :0)

Klem, Ann.