søndag 1. mai 2011

Duket for sommerfest!

Disse bildene tok jeg ute på terrassen vår i går, Norske interiørblogger (NIB) skrev på bloggen sin for noen dager siden at tema for Utfordringen i mai ville være festbord, så i går la jeg derfor litt ekstra omtanke i borddekkingen.


De to øverste bildene i blogginnlegget har størrelse 20 x 20 og 20 x 30 cm. Klikker du på bildene vil du se at de blir større uten å bli kornete, det er bare bloggoppsettet mitt som ikke tillater meg å vise bildene større her i blogginnlegget! ;) Disse, eller et av disse, får bli mitt bidrag til NIBs festbord-utfordring.
Over bordet henger en enkel krans laget av syrinkvister fra hagen vår. Den er festet fra fire punkter med brun naturhyssing, og holdes oppe av en tynn stålwire som er spent i luften høyt over bordet.
Skjell hører sommeren til, og vi skulle dessuten spise sjømat, jeg valgte derfor å pynte med noen store skjell. 


Et nærbilde av syrinkransen... 
...og et avstandsbilde av festbordet. 
Her ser du hvorfor varmeklokken (den i blankt stål) har blitt delvis blå! Den reflekterer den herlige blå vårhimmelen! :))
Syrinene våre har ikke fått blomster enda, men det gjør ingen verdens ting. Vårens nye friske grønne blader er vakre i seg selv!


Duken jeg har på bordet er naturstrie! Den er vakker, så rustikk, og en herlig kontrast til klart glass og pent dekketøy. Naturstrie selges på hagesentrene, og det slike normalt brukes til er å pakke inn lite hardføre trær og planter om vinteren for å verne dem mot snø, is og kulde! ;) 


Oppå denne "duken", i midten på bordet, har jeg lagt en løper.Vannkaraflene mine er egentlig hvitvinsflasker. Vinen er drukket ved en tidligere anledning og jeg har deretter vasket flaskene, fjernet logoen og lokket har jeg festet med brun naturhyssing til flasken. Det ble noen spennende, rustikt og annerledes, og vannkarafler med lokk er dessuten fine å ha nå som biene, humlene og andre innsekter igjen er ute å flyr i vårsola.Dekketallerkene er Diamant fra Hadeland. Det hvite serviset med blått mønster er et Engelsk service som min mann har arvet etter sin bestemor. 
Vinkurven er fra Home & Cottage, løperen er fra Kid, lysglassene er fra Nille, jeg husker ikke hvor jeg kjøpte vinglassene, vannglassene er Blåklokke, bestikket fra Christiania, strieduken fra Jula. Varmeklokken kjøpte jeg på loppemarkedet i Cannes (Frankrike), Det store brettet med en klokke av flettet strå malt i en gråhvit farge med en nærmest kalket finish, er også et av feriefunnene mine. Jeg kjøper ting jeg synes er lekre, blander vilt, hvor tingene kommer fra bryr jeg meg sant å si ikke så veldig mye om! ;) 
Tavlen er en vanlig tavle som jeg har malt rammen på. Ungene mine brukte den til å tegne og skrive på da de var mindre, men jeg fikk "låne" den hvis jeg lovte å være forsiktig med den! ;) Den står i et plexiglass-stativ, -et slikt som egentlig er beregnet til pyntetallerkener. 

Først tok jeg bilder, etterpå koste vi oss skikkelig med Chili- og hvitløksmarinerte reker med ruccola og appelsin-salat til, mørbradbiff med mye godt tilbehør stekt på grillen med litt god, lett sommervin til, -joda, sommerfølelsen kom plutselig veltende over oss alle sammen mens vi satt der rundt bordet! Visst er det en herlig årstid vi har foran oss! 

Jeg ønsker deg og dine en flott ny uke! :O)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


22 kommentarer:

Nina Iren sa...

oi dette var et utrolig flott dekket bord. Lengter etter sommeren.....fikk en sommerføelse å se på ditt bord.Ha en ny flott uke.

Monica sa...

Så fint bord du har dekket, herlige farger, nydelig servise og en fin blanding mellom det fine og det rustikke. Kikket litt på lysthuset ditt også, virkelig vakkert. Nydelig den eiregrønne fargen. Legger meg til som følger her hos deg, for her var det virkelig mye inspirasjon å hente.

Ha en fin ny uke :))

Thelma Louise sa...

utrolig lekkert bord...lykke til i utfordringen..)

klikker meg raskt ut igjen, pga musikken du har på siden din...

Anette Willemine sa...

Så herlig bord du har dekket, Ann! Nydelige farver du har brukt!

Gratulerer med ukens blogg på Boligpluss! Bloggen din er utrolig inspirerende, så det var gøy å se at den ble plukket ut!

Ønsker deg en deilig ny uke!

Klem,
AW

Unknown sa...

kjempefint!
liker kvisten over bordet!

Mitt Landliv sa...

Dette var en nydelig borddekking med en skjønn miks av det meste. Lekkert, personlig og sommerlig... Kransen over bordet er prikken over i-en!

Herlig blogg du har, kommer gjerne tilbake :)

VillaVårfrubakken sa...

Hei på deg, nydelig bord dette....blir nok en av mine favoritter.

Turid sa...

Et herlig bord, Ann! :-) Nydelige farger og fine kontraster i materialene du har brukt. Helt etter min smak ;-)

Ha en fin dag, og lykke til i utfordringen!

Klem, Turid

Lykkeliten sa...

Utrulig lekkert, så gjennomført og pent ! :)
Likte så godt tallerkene dine ! ;)

Ha en nydelig uke og lykke til i konkuransen ;)

Sang Tao - Judith sa...

Fiiiint!

Unknown sa...

Herlig pyntet ♥
Lekre detaljer!
Ha en finfin tirsdag og lykke til i utfordringen;)

Klem Line

Gry sa...

Utrolig lekkert med mange herlige detaljer!! Liker veldig godt måten du kombinerer stoffer, farger og elementer på. Takk for tips og ideer!

En riktig fin uke videre ønsker jeg deg ;) Klem Gry

"En Vintage Drøm" sa...

så fint.. lur ide med duken og kransen over var sommerlig.. Vil gjerne komme på middag hos deg! .. :D klem

Ann sa...

Oj tusen takk for både det ene og det andre!! ♥, og hjertelig velkommen som følgere Monica og Mitt Landliv! :)) - Sååå koselig!

Ha en riktig fin uke alle sammen! :0)

Stor klem, Ann.

Maliva`s verden sa...

Helt fantastisk vakkert dekket bord. Heldig de som får være dine gjester;o)

Dronninghuset sa...

VAKKERT BORD...NYDELIGE DETALJER. KOSELIG Å SITTE VED DETTE BORDET MED GODE VENNER...
FIN KVELD TIL DEG,

TOVE

Li/Småtingene sa...

Så riktig lekkert! Herlig idé med naturstrie som duk; det var både lekkert og sikkert praktisk ;-). Så nå må det Jula-besøk til... De vakre blåmønstrede tallerknene var prikken over í-en!

Ha en deilig torsdag!
:-)

Bekka sa...

Dette var et nydelig dekket festbord - vakkert.
Ønsker deg masse lykke til i utfordringen :)
Og rikig god helg!
Klem fra Bekka

Deer Darling sa...

Lekkert! Nå gleder jeg meg til sommeren:)
Lykke til i utfordringen og god helg til deg!

Hasigamas mamma sa...

Nydelig,nydelig, nydelig! Og for et LYS!
Lykke til!
klem
Lise

Marita og Anne(ensmakavhonning.com) sa...

Wow...så nydelig og delikat:)
God helg og lykke til i utfordringen!

Ann sa...

Å så mange koselige kommentarer!! Tuuusen takk til dere alle sammen! ♥ :)) Vi venter gjester i helgen og gjett om jeg gleder meg, for da får jeg jo pynte bordet til hagefest igjen, hi, hi! ;))

Ha en fortsatt fin uke! :O)

Stor klem,
Ann.