tirsdag 12. april 2011

Store påskeegg i lekre farger!

På trappen ved siden av ytterdøren vår pleier det å stå et påsketre med gule påskeegg i ved påsketider, på bordet på terrassen står et annet påsketre med egg spreke farger som gul, orange, lime og rosa, men inne i spisestuen og stuen vår hadde jeg lyst på noen mere fargenøytrale, men likevel "påskete", egg til pynt på bordet i påsken.


Glinsende sjokkgule påskeegg med fæle mønster på, slike som er ment for påskegodteri, selges i de fleste bokhandler, dagligvarebutikker, leketøysforretninger etc., men etter tiår med leting har jeg ikke lyktes med å finne noen lyse, lekre med en matt overflate. Det er derfor jeg nå har malt en samling påskeegg i lyse lette, matte, farger, som jeg har kombinert med fargen sjokolade (fargekoden på fargen sjokolade finner du HER). Jeg har malt alt i alt 12 stk. 15 cm store store påskeegg, 8 av dem er nå ferdige og det er disse du ser på bildene her.

Fargene jeg har brukt, i tillegg til sjokoladefargen, er en lys dus gråturkis farge og en lys cremehvit, dette er farger jeg personlig synes er kjempelekre sammen!

Jeg har rett og slett bare dekorert eggene på frihånd og etter eget hode og "veien-blir-til-mens du-går"- metoden, hi, hi, -noen har fått vårlige spirer (kruseduller) på, andre har fått små vårlige blomster, andre litt større blomster. Jeg brukte en liten spiss malepensel.

Dekorfargene jeg har brukt er de samme fargene som jeg malte eggene med, i tillegg er noen detaljer malt med en litt fyldigere himmelblå-turkis farge og fargen kritthvit.


Her på bildene ligger eggene på et kurvbrett, de ble forsåvidt ganske lekre der også, men ytterligere 4 egg til skal ha plass sammen med de øvrige 8, så jeg har planer om å ha dem alle i en annen kurv/skål. De 12 store eggene mine skal bare være til pynt, det blir ikke påskegodteri i disse her, så jeg vil jo at de alle sammen skal vises der de ligger i kurven/skålen sin. Etter litt grubling har jeg funnet ut hva det er slags kurv/skål jeg trenger. Problemet er bare at jeg ikke har sett en slik en i salg noe sted! Dermed er det straks duket for et nytt DIY/Gjør-det-selv prosjekt her på bloggen! ;))

Jeg har en plan og en enkel skisse, men jeg må bare teste ut teorien selv først, hi, hi, og går alt etter planen så skal du få se hvordan du enkelt selv kan lage en "transparent" kurv/skål i gigantstørrelse, til å ha til pynt enten på et bord, eller på gulvet, i løpet av få dager! :0)) En slik kurv vil jo kunne brukes til alt mulig spennende hele året, ikke bare til påskeegg i påsken ;)

Jeg har også et annet vårspennende Gjør-det-selv/DIY-prosjekt du skal få se i løpet av uken. "Nøden lærte naken kvinne å spinne!" :)) Jeg har nemlig lett etter noe jeg bare "må" ha, men som jeg ikke finner ferdig til salgs noe sted. -Dermed gikk det som det måtte gå: Jeg lagde det selv! Ja hele 50 stykker faktisk! ;)) Følg med, følg med! Oppskrift på dette "Må-ha" kommer! ;)

Ha en fin onsdag i morgen! :0)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


13 kommentarer:

Min Verden sa...

Disse var utrolig fine! Jeg blir alltid litt ekstra betatt når folk lager ting jeg aldri kunne klare!

"En Vintage Drøm" sa...

åå de var kjempe flotte !! hadde ikke tenkt å begynne med noen makeover av påske egg iår, men nå revurderer jeg tanken.. Og "må ha" prosjektet høres spennende ut, kommer nok innom igjen.. Du er jammen flittig! :D
klem

Ann sa...

Jammen dette er jeg heeelt sikker på at du får du til!! :)) Grunn eggene med en heldekkende vanlig veggmaling i en lys farge. Kanskje har du en malingsrest eller tre du kan bruke som den er, eller litt farge du kan blande med litt hvit maling for å få pasteller? Vannbasert maling eller akrylmaling er suupert fordi disse tørker fort! Så velger du deg 2 andre farger du liker, gjerne lyse og duse de også, til å "prikk"-male blomster eller noe annet dekorativt på eggene! :)) Blir det "feil", maler du bare over med grunnfargen igjen, lar egget tørke en halvtimes tid og prøver på nytt. Dette kan ikke gå galt!! ;)) . Og morsomt var det også! :O)

Stor klem, Ann.

Ann sa...

Takk for både det ene og det andre! :0) Makeover av påskeegg vil i hvertfall få deg i påskestemning!! -Det hadde i hvertfall den effekten på meg! :))
"Må ha" prosjektet tror jeg kommer allerede i morgen ;)

Stor klem, Ann.

Unknown sa...

De ble utrolig nydelige! :D

Anonym sa...

Trenger ikke være noe inni, påskeeggene dine er jo til å spise opp - så lekkre er de:O) nydelige

Sologbolig sa...

Herlige påskeegg du har laga.Nydelige farger og mønster. Har hatt et påskeeggprosjekt eg også, kjøpte noen av disse fargeskrikende eggene, reiv av det glinsende fargerike papiret ytterst og limte og danderte, vips....fine egg!!
Ha ein flott vårdag!

Lottemora sa...

Skikkelig fine ble de! Tror sannelig jeg skal stikke på Nille og kjøpe noen til en krone og deretter male dem...

Ha en finfin dag, hilsen Lottemora

Mamsens hus sa...

Så fine egg, og helt ulikt alle andre egg. :)
Flotte farger sammen.
Et lite spørsmål.. ;)
Hvordan får du brukt hele siden på bloggen din?
Har forsøkt og finne det ut, men ikke klart det.
Ha en fin dag. :)

Line`s MorsommeTing sa...

Super idè Ann! Jeg har jo fått med meg at Nille har egg til 1kr, så det burde ikke være noen vei utenom:)) Og når de blir så fine som dine her, så tror jeg sikkert jeg kan få det til også.
God Påske:)
Klemmer fra Line

Turid sa...

Fantastisk fine egg du har laget, Ann! Du er så flink! :-)

Klem, Turid

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

Åh so søte påskeegg☺
Desse pyntar nok veldig opp kan eg tenke meg☺
Takk for tipset☺

Klem M♥

hill`s interiørblogg sa...

Så nydelige egg... Det er jo så mange flotte ideer og påskepyntet egg at jeg blir helt stum av beundring.
Likte fargene på eggene dine veldig godt.
Ønsker deg og dine en super påske.
Klem fra Hill-Iren