lørdag 16. april 2011

Det "lille ekstra" med tavlemalt sink

Det er nesten ingen grenser for hva tavlemaling kan brukes til! Jeg må bare innrømme at jeg har fått fullstendig tavlemalingsdilla! Men se denne ordninære, ganske så kjedelige, vannekannen fra Biltema, -visst får den raskt litt mere særpreg om du gir den et tavleskilt? 

Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å plante perleblomster oppi denne, men i et forsøk på å skape orden i drivhuset fant jeg ut at denne lille vannekannen var et riktig så sjarmerende sted for oppbevaring av den brune naturhyssingen min!
Drivhuset skal ikke bare være praktisk, jeg vil gjerne av det også skal være litt nostalgisk hageromantisk der ute også, det skal ikke fylles med plastikkpotter i grelle farger! Jeg vil ha krukker i av formpresset papp og/eller torv, krukker av gammel terracotta med en vakker patina, krukker av kurv, tre og andre naturmaterialer.Jeg har oppbevaringskurver for sakser, hyssing, merkelapper, hageredskaper, men hyssingen har en lei tensens til å vikle seg inn i alt det andre ;) Derfor ville jeg ha en egen beholder til hyssingen. 


Denne vannekannen passer utmerket til dette formålet, vakker å se på er den også. Den trengte bare det "lille ekstra", noe som kunne gi den litt mere karaktér, og da ble løsningen tavlemaling! :))1) Maskér med malingstape slik at du får markert det området du ønsker å male.


2) Mal med liten svamprull det området du vil ha tavleskilt på. La malingen tørke til neste dag. Når malingen er tørket kan du fjerne malingstapen.
3) Skriv på ønsket tekst med et tavlekritt, eller så kan du jo bare tegne noe på tavlen kanskje? Et smilefjes, en sommerfugl eller lignende? Tavler er fine slik, du kan ha en tekst i dag, og en sommerfugl i neste uke! ;)
Jeg har enda flere metallting som skal få tavlemaling utover våren. Kanskje har du en sinkbøtte eller lignende du har lyst til å sette preg på? Sinkbøtter er store og kan ha store tavler med litt lengere tekster, kanskje et lite dikt? Eller så kan du jo plante et rosentre i den, skrive velkommen på bøttens side og sette den ved siden av ytterdøren? Mulighetene med tavlemaling er uendelige! ;))

Ha en fortsatt fin lørdagskveld! :0)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

2 kommentarer:

Dronninghuset sa...

takk for smart tips.
ble fint !
riktig god Palmesøndag,

hilsen Tove i dronninghuset.b.c

Ann sa...

Takk, og ha en riktig fin påske! :O)

Klem, Ann.