søndag 13. mars 2011

Hva gleder du deg til i hagen i år?

Jeg er så utpreget sommermenneske som det bare er mulig å bli, så jeg gleder meg til så mye jeg! :))

Jeg gleder meg til å bære oliventreet ut i lysthuset, og til å gi hekken rundt lusthuset en vårklipp. Mest av alt gleder jeg meg til endelig å kunne sommerpynte lysthustrammen igjen! Og til å bære benken som skal stå ved siden av lysthustrammen ut fra vinterdvalen igjen! Når det er gjort skal jeg åpne alle vindusskoddene i lysthuset, sette lysthusdøren på vidt gap og sette meg ned i stolen ved siden av oliventreet og bare nyte! Nyte tanken på at det endelig er sommer, synet av blomstene, lyden av kvitrende sommerglade fugler, duften av vår, lyset og varmen fra sola og et glass søt sommerlig hvitvin med isbiter i! ;)

Et annet vårrituale hjemme hos oss er å bære tregulvet ut av paviljongen vår (Vi har konstruert det slik at det kan løftes opp og bæres ut i 2 store deler) og deretter koste og spyle bort blader som fløy inn dit og gjemte seg i høststormen! Da vasker jeg trappen utenfor ytterdøren og spyler veien ned til paviljongen, så hele paviljongen og videre ned til gårdsplassen. Dette er litt pes, men jeg gleder meg likevel til det, for det blir jo så rent og pent etterpå! Og gleden er helt ubeskrivelig når vi etterpå kan bære inn tregulvet igjen, bære inn nyvaskede hagemøbler og vårpynte bordet med blomster, bære ut sitteputene fra boden, og sette oss ned der for første gang og spise varm eplekake med vaniljeis og vaniljesaus på, drikke kaffe/eplejuice og vite at nå, NÅ, er det endelig sommer igjen! :))

Jeg gleder meg også til å høytrykksspyle gårdsplassen, den innerste gårdsplassen hvor hengebenken henger, og videre belegningssteinen foran garasjen, stien bort til lysthuset og alle områder rundt huset og helt bort til portstolpene og litt til! Det er så utrolig herlig når hele uteområdet er rengjort! Det å kunne gå i barføttene rundt på alle terasser, på alle stier/veier og utearealer, uten å få et eneste sandkort under føttene er bare helt fantastisk! Og sååå kan ungene hente ut syklene sine! Når ungene tar på seg joggesko og går ut for å sykle, -DA er det vår! ;)J
eg gleder meg til å ta en våropprydding i alle blomsterbedene, pakke ut de trærne som er innpakket i strie, slippe løs de trærne som er bundet opp og legge på ny frisk herlig duftende bark i bedene! -Ja å legge på ny bark er faktisk noe av det jeg gleder meg aller, aller mest til! :)) Da blir det øyeblikkelig så ryddig og vårfint i bedene!


Jeg gleder med til å sitte på terrassen å bare late meg! Til å se på blomstene, kjenne varmen fra solen, se på alle de blomstrende syrinene, høre travle humler summe, kvitrende fugler, lekende barn på trampolinen! Ja jeg gleder meg til og med til å høre lyden av naboenes gressklippere igjen! :D Jeg gleder meg til bare å være, leve sakte, spise en melonbit, lese en bok, døse i solen!
Jeg gleder meg til å stelle og stulle i drivhuset, til å stikke fingrene i varm vårduftende jord, plante frø og løker, og se det spire og gro! Jeg gleder med til å sette meg på terrassen utenfor drivhuset med en stor kopp passelig varm Cappucino, sette barføttene ned på det soloppvarmede grønne gresset rett nedenfor terrassekanten, og bare sitte å se på at jordbærplantene, basilikum og rabarbraen gror! :))

Jeg gleder meg til middager ute på terrassen, solbrune friske barnefjes som gleder seg til grillet kylling, salat og is til dessert! Jeg gleder meg til hjemmelaget Margherita-pizza stekt på steinplate ute, som jeg skal spise ute på terrassen sammen med min kjære på fredagskveldene, og jeg gleder meg til tapaskvelder sammen med bare min kjære, eller sammen med venner!

Jeg gleder meg til å sløve på de myke putene i hengebenken, i skyggen fra epletreet, med en god bok, mens jeg lytter til lyden fra det sildrende vannet i den bittelille hagedammen like ved. Småfuglene kvitrer også ekstra muntert i denne delen av hagen når de koser seg i det sildrende vannet fra en liten fontene som vi pleier å ha uti den lille dammen. Skjurungene leker også her. Her sitter de på en stor stein og dusjer etter tur, og nå kom jeg plutselig på at i år jeg jammen huske å filme dem! De kan oppføre seg ganske merkelig når de leker i den lille dammen. Det hender til og med at de legger seg på rygg på steinen med vingene rett ut og lar vannet dusje hele seg! :D


Jeg gleder meg til i sitte i spaet på lyse sommerkvelder når glade, mette og rene unger har sovnet for kvelden, og bare være! Bare være til stede midt i øyeblikket uten å tenke på noe som helst! Bare nyte! Jeg er en slik som "bare skal" noe hele tiden, men i år har jeg planer om å øve myyye på å bare være, nyte, leve sakte! ;))

Og du verden som jeg gleder meg til å spise store knallrøde søte nyplukkede jordbær!!! -Og til å lage svære herlig duftende syrinbuketter å ta med inn i stuen! - Og til å plukke grønne, friske krydder i hagen! -Og ruccola i drivhuset!! -Og til å... hi, hi, jeg gleder meg kort fortalt noe veldig, veldig, veldig til at det endelig blir sommer i hagen igjen! :O)

H
va gleder du deg til i hagen i år? Skriv gjerne litt om det her nedenfor og/eller bli med på Moseplassens vårutfordring du også. Jeg var veldig i tvil om hvilket bilde jeg skulle velge for å illustrere "vår/sommer-i-hagen-glede", jeg blir jo i sommerstemning av alle sommerhage-bilder jeg og gleder meg til absolutt alt som skal skje i hagen i år, hi, hi, men jeg har omsider bestemt meg for å bidra med bilde nr. 4 i dette blogginnlegget, det kvadratiske bildet av paviljongen.


Jeg er en skikkelig frossenpinne som ikke går ut frivillig på vinterstid, mens jeg vår, sommer og høst til gjengjeld er ute i hagen absolutt hele dagen og gjerne hele kvelden også så fremt det bare lar seg gjøre! I går var endelig tiden inne: Jeg kom ut av vinterhiet mitt! For første gang i vinter jeg gikk ut frivillig, bare for å være ute! I et par varmegrader og med litt solgløtt innimellom var det nesten, men bare nesten, litt vårstemning ute, og hele familien, både store og små, gikk løs på snøen som lå på terrassene våre med spade, hakke, kost og stor iver!! Vi har myyye snø i år, ja helt vanvittig mye, men det ble på en måte full vår ute med en gang nå som alle terrasser ble snøfrie! :)) 3-4 varmegrader og sol noen dager i strekk nå (håpe, håpe! ;)) så kan jeg gå ut på tørre terrasser i bare ullsokkene, til og fra uteboden i bare ullsokkene, og til og fra drivhuset i bare sokkene, og når det er ullsokkføre ute, DA er det vår! :)))

Jeg ønsker deg og dine en fin ny våruke og håper vi alle får sol, noen plussgrader og et andeles nydelig vårvær kommende uke! :O)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


10 kommentarer:

fru Nielsen sa...

ååååå må si jeg virkelig kom i vårstemmning nå ja :)
Nyyydelige bilder og hærligt skrevet, ja den våren den våren, det er for meg den beste tid og jeg elsker våren akkurat som du så flott har beskrevet med all dens prakt og glede.
Helskjønnt det bilde av paviljongen :)
klem klem Heidi

EKTE INTERIØR sa...

Åååååh jeg gleder meg til så mye jeg med! Jeg har begynt å innse med årene at jeg også er et utpreget sommermenneske, som du skriver.

Jeg gleder meg til å bare være i hagen men fremforalt til å bygge vårt uterom. Har masse planer og ideer som surrer inne i hodet! ;-)

Trinity sa...

Herlig!! Nå kjenner jeg at jeg gleder meg jeg også. For en fantastisk hage, lysthus og veranda du har. Så nydelige bilder og vakker framstilling av å glede seg.

Lykke til i konkurransen og med sommerforberedelsene.

:-)

Anne (Moseplassen) sa...

Det er altså betydelig mye mer orden hos deg enn hos meg.. og for en paviljong! Nydelig :)
Kjempehyggelig at du er med og deler hagegledene dine!

Unknown sa...

Her var det mye fin hageinspirasjon. koselig blogg...hit kommer jeg tilbake.
klem...Ellen

Lin K sa...

Åh, for en fantastisk stemnning du satte meg i nå! Jeg har prøvd i det lengste å fortrenge lengselen etter våren, for å nyte de siste helgene på ski - men nå kom lengselen skyllende inn over meg i store bølger gitt...

Under 1,5 meter høye brøytekanter har jeg mange dyp lilla tulipanløker som skal spire for første gang i år. Helst til konfirmasjonsselskapet her den 30. april, men jeg begynner å tvile på om de vil rekke det? Kan ikke gi opp håpet ennå ;)

Og du, forresten - skulle gitt mye for å være deg en av de sommerdagene du beskriver i hagen din. Det høres ut som å leve i en drøm. Det må være deilig å ha kommet så langt at man har tid til å nyte resultatene av alt arbeidet man har lagt ned! Vi kommer forhåpentligvis dit vi også - en gang ;)

Linnette :)

Stein sa...

virkelig nydelige bilder fylt av essensen av sommer!! Takk for at du deler dem nmed oss!

Fossestua sa...

For et herlig innlegg! Betraktelig mere vårfølelse her inne hos deg, en det er utfor veggene våre ;) Nydelig lysthus dere har!
Klem fra Lise

Ann sa...

Tusen takk for så mange koselige tilbakemeldinger!! :)) Tydeligvis flere enn jeg som drømmer om sol og varme herlige sommerdager nå, hi, hi! ;) Men nå kan vi trygt begynne å glede oss, for nå er det ikke så lenge igjen til sommeren endelig er her igjen! :O)

Stor klem til dere alle, og masse lykke til med vårens og sommerens hageprosjekter! :)

Ann.

Lone sa...

Hej Ann.
Sikke skøn blog du har, klart at jeg vil stemme på dig i konkurrencen.
Ha' en smuk weekend.
Kh Lone - din nye følger