søndag 13. februar 2011

Kake til mamma i dag, eller kake til din kjære i morgen?

Starter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at dette bildet tilhører dinmat.no. (The beautiful photo shown in this reportage belongs to dinmat.no).

Dette er en kjærlighetskake og oppskriften finner du på dinmat.no. Jeg har allerede fått verdens vakreste og søteste morsdagskake i dag fra verdens to peneste, beste og mest sjarmerende barn - dette er selvfølgelig sett og vurdert heeeelt objektivt, hi, hi ;)) - men denne kakeoppskriften ser virkelig fristende ut, så den skal jeg forsøke å lage i sommer når hagen vår bugner over av store, røde, søte, ferske, saftige jordbær!

En kjærlighetskake er sikkert like flott å servere i et sommerselskap som på Valentins dag eller morsdag, det er jeg nesten sikker på! ;) Er du heldig å få tak i fine jordbær nå (vanskelig, men sikkert ikke helt umulig) kan du jo bake denne til din kjære i morgen og vie han litt ekstra oppmerksomhet på Valentin-dagen.

I morgen - 14. februar - er det Valentinsdag, men hva er nå egentlig det? -Og hvorfor markeres Valentins dag i svært mange land i Europa, i U.S.A, og også andre steder i verden? Amerikanerne har jo kommersialisert denne dagen fullstendig og gjort den til en julaften nr. 2, men det var i utgangspunktet slettes ikke hensikten med denne dagen. Dette var ment å være en dag da du viet dine kjære litt ekstra oppmerksomhet, kjærlighet og omtanke! Valentinsdagen er kjærlighetsdagen, på samme måte som morsdag er mammadagen, dagen da vi gir mor litt ekstra oppmerksomhet, kjærlighet og omtanke!

Jeg og min kjære markerer Valentindagen hvert år, det har vi gjort i over 20 år nå, og det kommer vi nok til å fortsette med til vi blir hundre! :))) Litt om hvordan Valentinsdag oppstod, og hvordan jeg og min kjære markerer denne dagen, kan du lese HER. -Det trenger ikke gjøres så komplisert! ;)

Vel, egentlig ville jeg bare minne deg på om at det er Valentinsdag i morgen! Et jordbærlokk på kaken kan jo også erstattes med et sjokoladelokk hvis du ikke finner ferske jordbær! ;)

Ha en fortsatt fin morsdag i dag enten du er mamma, datter eller begge deler! Nye bilder fra badprosjektet mitt i kveld! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


2 kommentarer:

fru Nielsen sa...

Hei
mmmm den kaken så jo bare jammy ut :)
Jeg fikk en stafettpinne om å nevne de tre beste bloggene mine og da kom du selfølgelig på nr 1
Har linket til deg fra bloggen min og håper du vil ta stafettpinnen videre. ;)
Ha en fortsatt nydelig dag
klem heidi

Elin sa...

Hei Ann !
Jeg laget faktisk ostekake med geletopp og ferske jordbær nå i helgen,
ikke så sufisant som den som var avbildet i innlegget ditt, for den tror jeg må være vanskelig å få til....(hvordan får man gelèen til å bli liggende på sidene forresten?)
Flere butikker her hos oss hadde både ferske jordbær, bringebær og blåbær nå til helgen, så ingen problemer med ingrediensene til div. kaker.
Spennende forandring av badet hos dere. Likte så godt disse må-ha-krukkene du har funnet. Kan jeg spørre hvor ?
Ha en fin feiring videre !
Klem