onsdag 26. januar 2011

Den eklektiske stilen handler om å våge å stole på egen form- og fargesans!

Starter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at disse 8 nydelige bildene som du ser her i dette innlegget tilhører Mixr.se, en nettside full av inspirasjon, eid og drevet av det svenske forlaget LRF Media. (All 8 of these beautiful photoes shown in this reportage belong to Mixr.se, a great website by the Swedish publishing company LRF Media).

Disse bildene er fra den svenske interiørstylisten Marie Olsson Nylanders eget hjem, og første gangen jeg så disse bildene var det som om at hjertet mitt gjorde et hopp! :)) Milde himmel, - noe vanvittig herlig er det ikke ofte jeg ser! Særpreg! Personlighet! Knalltøft! Interiøret er eklektisk, spekket med farger, kunst, antikviteter, rustikt treverk, herlige industrielle detaljer, patina og hypermoderne møbler i akrylglass i skjønn forening! Eklektik, men eklektisk chic, hvitt, og moderne! Ikke mørkt og tungt som er det vi tradisjonelt forbinder med eklektiske interiører! Helskjønt!! Marie Olsson Nylanders hjem tror jeg må være selve definisjonen på et spennende interiør!

Hun foretrekker unike, gjerne gamle ting, som bærer preg av å ha vært i bruk. Hun samler spesielle ting fra hele verden. Hun styrer unna masseproduserte møbler og ting som hvermannsen enkelt kan skaffe seg. Med det mener hun ikke at vi skal søke kostbare ting, men sjeldne ting, gjerne loppefunn, gjenbruk av materialer, gjenbruk av ting. Hun finner nye bruksområder for ting og bytter like gjerne møbler og pyntegjenstander med venner hvis hun er lei av tingene, som å kjøpe noe i bruktbutikken. Jeg bøyer meg i støvet! Jeg har vel aldri sett det bedre illustrert at det unike, litt merkelige, særegne, skjeldne og slitte virkelig, virkelig fungerer i et interiør! Det er jo nettopp slike ting som gjenspeiler personlighet og dermed gjør et interiør spennende! Med slike ting, unike, ikkemasseproduserte møbler og gjenstander, plukket ut fra helt egne - personlige - preferanser, får du noe helt, helt annet et et kjedelig "feilfritt", standard, "kataloghjem": Du får din egen unike interiørstil!

Dere som følger Glassveranda vet at alt dette er noe jeg sier om og om igjen her på bloggen, - det er en innredningsfilosofi jeg har stor tro på for å kunne skape spennende, kreative, interiører med identitet, særpreg, sjel og personlighet! Vel...d.v.s... alt unntatt det å "bytte møbler og pyntegjenstander med venner!"?! Det har jeg aldri sagt og aldri heller tenkt på!! Hvorfor i all verden har jeg ikke tenkt på det da? Jeg kan faktisk ikke huske å ha sett andre tenke på det før heller! Konseptet er jo helt genialt om du overfører det til et slags "Bytteparty"! Selv leverer jeg ting til brukthandelen når det er ting jeg ikke vil ha lenger. Der gir vi dem bort! Som et alternativ til søppeldyngen er jo brukthandelen super, men kanskje kunne jeg bytte nye rare ting til meg heller? Det har jeg aldri tenkt på!

Da jeg var yngre var det vanlig med "Klærbytteparty" venninner i mellom, -en skjorte mot et miniskjørt o.s.v., -ja du vet? Så hvorfor ikke lage et "Interiørbytteparty" i voksen alder? :))) Jeg liker idéen! ;) Jeg har boder fulle av vaser, lamper, matter og andre ting som aldri er i bruk lenger, videre spisestuemøbler, reoler, en kjellerbod fylt med eldgamle sjarmerende sprossevinduer, kopper, keramikk etc. etc. Noen av dere som vil ha et "Interiørnipsbytteparty" sammen med meg?! :))) Akkurat nå skulle jeg faktisk ønske at jeg ikke hadde vært anonym blogger, for da kunne jeg jo faktisk ha forsøkt å samle 10-15 interiørinteresserte damer til en slik event! -Til et "Gjenbruk-party", en "Rødvin- og skrotaften", eller til "Skrotbyttekaffe" :D En alminnelig tirsdag for eksempel? Det hadde vært morsomt å forsøke for å se hva som kom ut av et slikt "Interiørting-bytteparty", hadde det ikke? Kanskje ser jeg potensiale i ditt "skrot", og du i mitt? Hvem vet før vi har prøvd? ;)

Eklektisk betyr å velge ut, prøve, søke, teste, eksprimentere med vidt forskjellige ting for så å sette det sammen på nytt, på en ny måte, til et nytt system! Det handler om kombinere, å ta i bruk, det du liker aller best fra forskjellige stilarter, tidsepoker, kontinenter og trender! Kombinere det på tvers av hva som er "normalt", uten å ofre en tanke på hva som er "vanlig", hva som er "standard", hva alle "andre" vil tenke, mene og tro! Det handler om å våge å være annerledes! Våge å stole på egen form- og fargesans! Våge å skape sin helt egen unike stil!

Du kan lese mere om Marie Olsson Nylander og se flere bilder fra det spennende hjemmet hennes HER. Lyst, eklektisk, vågalt! -Herlig og spennende!, ikke sant? ;))

Ha en fortsatt fin kveld!

Klem,
Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


7 kommentarer:

Anne (Moseplassen) sa...

flott hjem!
Jeg liker det eklektiske. Deilig med spenning og kontraster og overraskelser. Og plass til skatter som ikke MÅ passe inn.
Det er jo en utfordring å lage noe som ser eklektisk ut, og ikke rotete naturligvis. Men alt er bedre enn hos meg, hvor det nå bare er kjeeeedelig.

ENGLE HJØRNE sa...

Som alltid masse fine bilder.

Mie fra Mies Mirakler sa...

Fascinerende hjem, det er så spennende med de som klarer å blande så mye rart og få det fint, virkelig en kunst! Genial ide med bytteparty da, jeg har ikke fått med meg hvor du holder til, men her i Bergen har vi noen som arrangerer offentlig bytteparty på kafe noen ganger, og et bruktmarked i en gate (Skostredet) på søndager når været tillater vår/sommer/høst, hver by skulle hatt et sånt marked. Hvor alle kan komme og kjøpe/selge/bytte. *♥*

SsSsS sa...

Hei Glassveranda,

Vi digger bloggen din - og følger mye med, både store og små. Vår lille familie har startet en Auksjon på FB-siden til butikken vår der alle inntekter går uavkortet til Stine Sofies Stiftelse. Vi har fått masse god hjelp fra mange Epla kolleger og vil nå henvende oss til våre NIB kolleger på lik linje. Vi har fått laget en sidebar knapp (som er utrolig kul) som vi håper du vil benytte deg av for å bidra til mer omtale av auksjonen. En knapp og du har allerede reddet minst en barndom, les mer her: http://lille-design.blogspot.com/2011/01/en-knapp-sa-er-det-gjort.html

Klem fra Familien S <3

Linecas have sa...

En fryd å se på. Den mosegrønne fløyelsputen i sofaen og det blå skapet.Nydelig. Takk for atter igjen et inspirerende innlegg.:)
Line-Cathrin

(eddas) sa...

Kjempestilig....men føler at der har jeg vært hele mitt liv:)Har aldri hatt noe kataloghjem...
Ha en fin dag...
klemklem

Turid sa...

Oj, ja dette var flott! :-) Er det eklektisk det heter det jeg liker da, mon tro? En blanding av gammelt, nytt, moderne, farger, redesign, loppis osv.
Blandingen av plexiglass og gammelt var flott, og jeg likte spesielt bordet på det første bildet.
Håper forresten du hadde det fint på Kanariøyene! :-) Klem, Turid