tirsdag 7. desember 2010

Våre nye, og kanskje unike, adventskalendere

Årets adventskalendere er helt klart de vakreste vi noensinne har hatt! Ingen objektiv uttalelse det da men :)), men det er den vakreste vi har hatt i hus i hvertfall! ;)

Jeg var så lei av de vanlige veggkalenderene som vi har hatt i bruk alle adventer siden ungene var bittesmå, du vet slike veggtepper til å knyte gavene fast i, så jeg bestemte meg for at i år skulle vi innføre en helt ny kalender, og helst en som var ny, spennende og vakker på samme tid. -Og hva var vel da mere naturlig for meg som alltid har vært, og fremdeles er, fullstendig kranse-gal, enn å velge en kalenderløsning med kranser!! ;))

Kalenderen du ser på bildene her ble resultatet! Jeg har aldri sett en slik kalender noe sted, så kanskje er dette verdens første, hi, hi ;), men jeg er rimelig sikker på at dette ikke blir verdens siste! ;)) Jeg synes denne kranse-kalenderen ble så nydelig, og ungene ble heldigvis helt ville av begeistring da de stod opp om morgenen 1. desember og fikk øye på de nye "sveve"-kalenderne sine! :)) (Jeg var litt spent på om de ville savne de broderte veggkalenderne som de har hatt siden de var små).

Kransen er hengt opp under taket i spisestuen, horisontalt. Den er festet med brunbeige naturhyssing fra fire punkter til én krok i taket. Deretter har jeg knytt transparent nylontråd (fiskesnøre) fast under kransen, som jeg har festet pakkene i. De små kalendergavene er pakket inn i gråpapir, deretter har jeg skrevet et tall på fremsiden av hver pakke med en hvit penn, og tegnet et snøfnugg på baksiden av hver pakke med den samme hvite pennen. Enkelt, men dekorativt.

Vi har to barn, og dermed to slike kalendere hengende i spisestuen nå, én i hver ende av spisestuen :))

Kanskje er kranse-adventskalenderen en idé som flere kan ha glede av å prøve ut til neste advent? Jeg synes i hvertfall den er helskjønn der den henger!

Bilder fra spisestuen vår i sin helhet finner du under "Hjemme hos oss" i menylinjen øverst her på Glassveranda. I menylinjen finner du også link til mye mere juleinspirasjon!

Ha en riktig fin tirsdagskveld! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


10 kommentarer:

Grønnsakshagen sa...

Den var anderledes og nydelig:-)

Bekka sa...

Så flott den var - både dekorativ og praktisk :)
Kos deg i førjulstiden!
Klem fra Bekka

Fossestua sa...

Hei Ann :)
Kjempetøff pakkekalender! Morsom vri på det tradisjonelle :)Kan levende forestille meg gleden i barnas øyne ved synes av disse :)
Klem fra Lise

Mie fra Mies Mirakler sa...

Jeg er helt enig med deg i at det er den fineste adventskalenderen :D Fantastisk fin, og samtidig så enkel og vakker på samme tid. Helt skjønn *♥*

Tutti - Mamma i flyt sa...

Så gøy å se. Slik adventskalender har miniprinsessa mi hatt i 3 år nå :) Jeg hentet den ned fra mammas loft og pusset den litt opp for datteren min. Den var en gang en gave til broren min fra hans gudmor. Syntes den var så fin at den fortjente nytt liv. Gøy å se at andre har kommet på samme ide :D Ha en skikkelig strålende advent !!

Mita på landet sa...

Lekker adventskalender!:)

Bird sa...

Å herre som jeg skvatt av den musikken!:D

GNIST by Gitte Bettina Lauridsen sa...

Fin blogg du har! Her kommer jeg for å høre den fine julemusikken din når jeg føler jula-stria ikke er noe gøy lenger og trenger påfyll.. takk :-)

Ann sa...

Takk for både det ene og det andre! :))
Tutti: Hi, hi, ja, ja, typisk! :)) Det var vel kanskje for mye å håpe på at dette var verdens første kransekalender, men jeg har aldri sett en slik før så jeg tenkte kanskje, kanskje! ;)) Ble så fornøyd med denne at jeg tror kanskje mange vil la seg inspirere og at lignende kransekalendere derfor blir å se i mange hjem neste jul! Kanskje! ;))
Fikk et spørsmål på mail om hvor jeg har kjøpt denne kransen og om den er kjøpt i år. Svaret er ja, jeg kjøpte den for en måneds tid siden på Princess :)
Jeg er endelig feberfri nå i kveld etter å ligget fullstendig utslått av influensa noen dager, derfor litt stille her på Glassveranda de siste dagene. Nye blogginnlegg kommer i morgen eller lørdag! :))

Ha en fortsatt fin uke alle sammen! :)

Klem, Ann.

Huldra sa...

Fine kalenderen sin! Er så moro å se alle de forskjellige løsningene man har, og denne kan du så absolutt være fornøyd med ja. Lekker! :)