søndag 5. desember 2010

En veldig enkel oppskrift på veldig gode kokosmakroner, -eller kokosboller!

Dersom du nå har lagd/skal lage egglikøren som du fikk oppskrift på i går, så har du nå hele 14 eggehviter til overs! Nå skal du få en veldig enkel oppskrift på noen aldeles nydelige kokosmakroner, slik at du også får brukt eggehvitene til noe fornuftig! Man kan selvfølgelig også lage "vanlige" kokosmakroner med bare en brøkdel av disse eggehvitene, men når man først har 14 eggehviter... ;) Jeg fikk spørsmål om oppskriften på kokosbollene mine her på bloggen i fjor, men... akk ja, vel, her er den i hvertfall :))


Oppskrift:

14 eggehviter
500 g kokosmasse
1/2 ts bakepulver
1 ss hvetemel
300 g sukker


Stivpisk eggehviter og sukker. Ha i bakepulveret og melet til slutt. Vend deretter forsiktig kokosmassen inn i blandingen til kokosmassen er jevnt fordelt i eggehvite-massen.

Du kan bruke to spiseskjeer til å forme kokosboller på bakepapiret rett på stekebrettet, eller så kan du bruke en skje og ha massen over i muffinsformer og steke kokosbollene i muffinsformer. (Ca. 60 stk). Stek kokosmakronene midt i ovnen på 200 grader i 12-15 minutt. Avkjøl dem. Oppbevares i lufttett kakeboks/glasskrukke.

Jeg pleier å steke dem uten muffinsformer, men når kokosmakronene er ferdig stekte drysser jeg litt melis over dem, og legger deretter hver og én av dem i hver sin muffinsform. Jeg synes de ser ekstra lekre ut når de presenteres på denne måten. Når jeg serverer dem i julen setter jeg "snøballene" i muffinsformene sine på et etasjefat. De er ikke bare gode, men også utrolig vakre der de står på bordet når julegjestene kommer. Jeg begynte å servere kokosmakroner/kokosboller i muffinsformer for ganske mange år siden, og fikk den gang så mange positive tilbakemeldinger på denne idéen at det har jeg gjort siden.

Lykke til med årets julebakst, og ha en fortsatt fin søndag! :))

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

2 kommentarer:

Mie fra Mies Mirakler sa...

For noen nydelige kokosmakroner. (for meg er kokosboller myke marengs med sjokolade og kokos utenpå) og mine kokosmakroner pleier å være ganske kjedelige, men disse er jo bare superlekre! Takk for tipset og oppskriften *♥*

Melissa sa...

Åh herregud, må jeg bare si!
Det så godt ut.
Jeg ELSKER kokosmakroner, og boller.
Disse skal jeg lage...
Et spm, hvor lenge stivpisker di hviten og sukkeret?
I fjor falt mine bare helt sammen.

Klem