søndag 26. desember 2010

6. jul med skinnende hvitt juletre ♥

I år er det 6. gang vi feirer jul hjemme hos oss med dette hvite juletreet, og fremdeles synes vi treet er nydelig! Da vi bestemte oss for at vi skulle ha hvitt juletre i dagligstuen, var de omtrent umulige å få tak i her i landet. Vi fant noen få hvite, men ikke av typen "fur" med myke fine "hår" som dette, kun slike med blank raslete stiv bust og de er ikke pene!

Vi bestilte dette treet fra U.S.A. og fikk det til Norge via en svensk interiørbutikk. Treet er helt hvitt og helt "kaninpels"-mykt. Lyskjedene på treet er transparente med diodelys i en hvit, men varm, farge. Jeg aner ikke hvor mange lyspunkter det er til sammen, men det er mange! Treet formelig lyser opp rommet der det står!

Jeg kan nesten ikke forestille meg stuen vår med et annet juletre enn dette! Det er som skreddersydd til stuen hvor alt annet er i fargene hvitt, lys antikk og i lys, lys beige-toner.

Stjernen i toppen av treet og en del av julepynten er figurer laget av tvinnet metalltråd. Noen av dem har sølvfargede perler på. Det henger også noen istapper av klart glass i treet og juletrekuler, noen runde, noen prismeformet, som er trukket med et mykt lys grått fløyelsstoff med noen enkle broderier på, dekorbånd i sølvfarget tekstil og noen enkle men dekorative paljetter.

Hvorfor kunstig juletre når hun elsker naturmaterialer, og hvorfor i all verden et hvitt tre? Vel, jeg "samler" på trær, hagen vår har et rikt utvalg forskjellige tresorter og jeg synes de er bare nydelige alle sammen! Jeg har alltid hatt dårlig samvittighet, helt fra jeg var ganske liten, da vi hugget ned det flotteste babytreet vi klarte å finne i skogen, kun får å sette det i stuen vår en ukes tid for så å se på at det flotte livskraftige treet sakte men sikkert døde til tross for at det fikk vann i massevis. Hi, hi, kanskje ikke så lystig å tenke på nå midt i romjulen dersom du har et ekte juletre, men dette er i hvertfall svaret på hvorfor vi har kunstig juletre.

Da det først var bestemt at vi skulle ha et kunstig juletre, var jeg aldri i tvil om fargen. Grønt var utelukket. Det ville være som å kjøpe et vinylbelegg som ut som ekte parkett eller skifer! Helt fullstendig utelukket!

Jeg hadde sett et hvitt juletre i en julefilm for nå sikkert 10 år siden, i en scene fra en et stort julepyntet shoppingsenter, og dette var det vakreste treet jeg noensinne hadde sett! Et slikt tre bare måtte jeg ha! Et hvitt juletre som strålte av renhet, lys og juleglede! Det skulle være enkelt pyntet, og det skulle være heeelt hvitt, -og det skulle være mykt! Englevingehvitt! Englevingemykt!! Vi lette i Norge i to år før vi ga opp og bestilte treet fra U.S.A. Kunstige trær koster litt mere, men så varer de til gjengjeld i tiår.

Jeg synes det skinnende hvite juletreet er så vakkert så vakkert der det står og speiler seg i det hvite steingulvet, men jeg skjønner at mange velger ekte trær. De er jo unektelig vakre og... ekte!! -Og så dufter de jo så utrolig godt! Valgets kvaler, men for meg ble valget enkelt da vi fant dette hvite nydelige treet. Å skulle erstatte dette med et mørke grønt et nå, kunstig eller levende, tror jeg faktisk ville blitt en skikkelig nedtur! Vi gleder oss hele året vi til å få lov til å hente frem vårt hvite skinnende englemyke juletre! ;))

Jeg ønsker deg og dine en fortsatt fin romjul, med eller uten ekte juletre! :0)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


10 kommentarer:

(eddas) sa...

Helt nydelig tre...skjønner at du er fornøyd.......
kos dere
juleklemmer

Gamlefossen sa...

Heisann! Sitter her med kaffekoppen og ramlet innom bloggen din via NIB. Så koselig, gjennomført og vakkert. Var spendt og faktisk litt skeptisk til dette hvite juletreet ditt da jeg leste overskriften, men må innrømme at jeg falt pladask. :-) Så nydelig! Det ser ut som det er laget til huset ditt.. Fortsatt god romjul! :-)

toves sammensurium sa...

Huttetu som jeg kjipte meg når Louis A dukket opp her *lol*
Bare lekkert med det hvite treet ditt,og slett ikke noe man ser hos hvermannsen! Er det ikke rart hvordan vi lager oss tradisjoner,og visse ting "hører med " til julen??? Det er jo litt av det gode liv det...ta frem gamle,kjære ting og få den gode følelsen det gir!
Jeg må bare si jeg liker innstillingen din;om man ikke får tak i ting her til lands så kan man faktisk skaffe det på et vis likevel...som Ivo Caprino sa en gang på tv og som jeg har stjelt fra han:Ingenting er umulig...nei er ikke et alternativ!!!!!!!
Og da får man det som regel som man vil til slutt,og jammen blir det noe ekstra med det også da!!! :))))))
Kos deg videre i julen - toveklem:)

Atelier Kari sa...

Takk for hyggelig hilsen på min blogg! Ditt juletre var fascinerende og flott! Med mitt naturkonsept sverger jeg jo selv til det som både lukter og drysser, men det hindrer meg ikke i å nyte din hvite jul. Ha en fortsatt god jul!

Hasigamas mamma sa...

Nydelig med hvitt juletre! Passet perfekt inn :)
Takk for hyggelig hilsen hos meg!
Ønsker deg ei fortsatt og romjul og et godt nyttår!
Klem
Lise

Kari-Anne sa...

Veldig koselig med julehilsen:) Ønsker deg og dine en riktig rin romjul og godt nytt år!! Akkurat lest hvordan skape sin egen interiørstil... det var fasinerende å lese! Skal ha dette i tankene:) så flott julepyntet hjem hos deg:)
Klem Kari-Anne

My home is my Castle sa...

Vil få ønske deg et riktig Godt Nytt År !
Gleder meg til å følge deg videre :)

Klem,Kari

ANETTESHUS.COM sa...

Vakkert, Ann!

Takk for din vakre og inspirerende blogg!! Gleder meg til å følge deg videre i 2011!! Et riktig GODT NYTT ÅR ønskes deg og dine, kjære bloggvenn!!

STØRSTE klemmen
ANETTE:)

Anonym sa...

Hei :-) ELSKER DET HVITE JULETREET DITT :-D Noe mulighet for at du kan skrive internett siden du kjøpte treet fra på et nytt innlegg eller her på kommentar feltet ? tuuusen takk værtfall :-*

Ann sa...

Hei, hei! :)) -Og tusen takk til dere alle som har skrevet her ovenfor, for både det ene og det andre!♥♥♥

Til anonym: Takk! :)) Det står om det i kommentarfeltet under et nyere blogginnlegg, her: http://glassveranda.blogspot.no/2012/12/du-hvite-glitrende-tre-god-dag.html :)) Håper det kan være til litt hjelp.

Godt nyttår til dere alle!♥

Stor klem, Ann :0)