fredag 12. november 2010

Winter Wonderland!

Plutselig kom den - snøen! Ganske mye av den også! :)) Det ble jo den julekortstemningen ute i hagen! Winter Wonderland! :D

Jeg er strålende fornøyd med at snøen kom akkurat nå, for det er nemlig min tur å arrangere jentetreff denne gangen, og jentetreffet er i morgen! Skjønt jenter og jenter... vi er en gjeng damer som var rødruss sammen i forrige årtusen, og vi pleier å møtes med jevne mellomrom for å skravle, le og kose oss sammen mens vi snakker om hverdagens mange forunderligheter og livets mange tilfeldigheter. Det er riktig så kjempekoselig! Denne gangen skal de altså hit, på førjulstreff/julebord, med mat, vin, latter og julestemning! Med andre ord kom snøen helt som bestilt! :)) (Huskene henger ved ungenes lekehus, grantrærne er utenfor tomten vår, men jeg ser dem fra terrassen vår).

Vi bor i et tettbebygd boligområde, men likevel i ganske landlige omgivelser ettersom tomten vår (ca. 2 mål) er godt beplantet med trær og tomten i tillegg grenser til et friarealområde på 4-5 mål hvor det er mange trær og fine akebakker, eid av kommunen. Her trives småfuglene! Dette bildet er tatt fra terrassen vår, i retning dette friarealområdet. (Du ser taket på grillpaviljongen vår og litt av badepaviljongen her på dette bildet. De nærmeste trærne er våre). Dekket av snø er det nesten en trolsk stemning her i "skogen", ja ekte julekortstemning! ;) Skulle bare ønske at dere også kunne høre den lille "skogen", for her i dette området bor det sikkert nærmere 50 småfugler om vinteren som kvitrer muntert fra morgen til kveld!
H
usker du "Villa Pip-pip"
-prosjektet mitt fra i sommer? Jeg la ut knust brød og fruktbiter i alle de tre husene i går, og de var oppspist på et øyeblikk! :)) Jeg skal ordne med meiseboller og den slags nå i helgen, de varer en stund. Skal jeg holde de glupske små fjærballene med brødsmuler i vinter må jeg ut med nye forsyninger både morgen, middag og kveld! :D
Dette bildet til venstre tok jeg ut gjennom soveromsvinduet vårt! Ser nesten ut som vi bor på fjellet, men vi bor bare få meter over havet, kun 40-50 meter fra fjorden. Bildet fra soveromsvinduet er tatt over hustakene og bebyggelsen. Treet er toppen på en bjørk som står i et hjørne av tomten vår, og skogen du ser i bakgrunnen er bak boligfeltet. Egentlig er det mange hundre eneboliger m.m. mellom oss og fjellet ;)

Jeg har satt ut fakler i snøen langs stien som fører fra gårdsplassen bort til lysthuset, og nå i ettermiddag skal jeg ut å pynte på lysthustrammen med lykter, kranser m.m. Som du ser på bildet her er skoddene i lysthuset lukket, og det hele ser nokså stengt ut akkurat nå, men jeg falt likevel for fristelsen å vise dere dette bildet av lysthuset (tatt sent i går ettermiddag) fordi jeg tror bildet likevel viser konturene av hvordan stemningen vil bli der ute når skoddene er åpnet, levende lys er tent inne i lysthuset, når lyset fra faklene og lyktene lyser opp den glitrende hvite nysnøen når det har blitt mørkt ute, når førjulspynten er på plass inne i lysthuset!

Jeg skal nemlig også julepynte litt i lysthuset allerede i dag, ikke med nisser og den slags veldig julete ting, men mer diskret førjulspynt som kranser, engler, kanelstenger, kongler etc., for det må være skikkelig førjulstemning når det er julebord, må vite! ;) Spisestuen vår skal også få litt førjulspynt, for vi skal inn for å spise etter at aperitifen er inntatt i lysthuset der midt blant faklene i den glitrende nysnøen :)

Hvis det ikke blir for travelt i morgen rett før gjestene kommer når faklene m.m. er tent, så skal jeg forsøke å få tatt noen bilder der ute igjen slik at jeg kan dele førjulsstemningen med dere.
Vi har en liten dompapp-flokk boende i hagen vår. De sitter i syrintrærne ved grillpaviljongen vår hver eneste ettermiddag, og nå er de lett å få øye på blant alt det hvite! Hannen er rød, hunnen brun. Dompapen er monogam og danner par for livet, og hva er vel mere romantisk enn det? ;)) Jeg må bare innrømme at det er det jeg vet om denne fuglearten, men du lese om Dompapen inne hos Anne på Moseplassen hvis du er interessert i å lære mer om den.

Dette Dompap-kjæresteparet satt og koste seg i et syrintre like ved ytterdøren vår. De fløy opp en gren og ned en gren, og så opp igjen, om og om igjen, og det så ut som de lekte Sisten! De kvitret (vel de skvaldrer vel mer enn de kvitrer), vasket fjær og susset også i den lave ettermiddagssolen! :)) Dette bildet av Dompap-kjæresteparet får bli mitt bidrag til
"Frøken Hagegjest" - konkurransen. Alle bildene i konkurransen skal ha et "Frøken noe"-navn, og jeg har gitt mitt bilde navnet "Frøken Vinterfryd" :))


D
ette bildet har jeg tatt fra terrassen vår, og bildet viser et glimt av fjorden. Det plutselige væromslaget ga tett frostrøyk, og frostrøyken lyssatt av den lave ettermiddagssolen gav en nesten litt magisk, trolsk stemning! Kulden varte bare et par dager, i dag er det mildt igjen og ingen frostrøyk, men heldigvis kaldt nok til at det ikke regner! Jeg håper at snøen blir liggende hele helgen, og helst mye lengre enn det også, for det ble jo så mye lysere, lettere og renere ute nå som alt ble hvitt! Når det først skal være vinter synes jeg det er greit med litt snø! Eller, hva synes du?
Dette bildet er også fra hagen vår. Ganske flott med skikkelig vinter, ikke sant? Plutselig bor jeg midt i et julekort og jeg trives med det! :)) Et glimt av lysthustrammen sommerpyntet ser du HER. Vinterbilder av grillpaviljongen HER. Bilder av vinterstemning på vest-terrassen HER.

Nå må jeg løpe, mye å ordne i dag, og aller først skal jeg hente frem den store 70-litersboksen i boden merket "førjulspynt! ;))

Ha en fortsatt fin fredag! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


4 kommentarer:

trine sa...

Nydelige vinterbilder! Takk for at du deler.
Ha en fin helg
Trine

Anne (Moseplassen) sa...

ååå, så fine vinterbilder!
Og så er jeg helt stum over at du har greid å fange et kyssende dompappar :D
Kjempesøte.

Veldig hyggelig at du er med på konkurranse også denne gangen!

Monica fra Koseleg sa...

Nydelige vinterbilder! Dompappene er så vakre! Jeg blir alltid kjempeglad når jeg ser de er på besøk her i hagen- flott bilde!

Anonym sa...

Vakre vinterbilder :) Du er dyktig :) Hilsen Nina