onsdag 3. november 2010

Kranser av pepperkakemenn, 3D-juletrær av avispapir, julestrømper av lommetørkler og mye annet julespennende!

Sarter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at disse 4 vakre bildene som du ser her i dette innlegget tilhører den amerikanske TV-verten, forfatteren og magasinutgiveren Martha Stewart (All 4 of these beautiful photoes shown in this reportage belong to the highly respected American television host, author and magazine publisher Martha Stewart).

Kongler er noe av det vakreste jeg vet om i naturen, og jeg synes jeg aldri kan få nok kranser å velge mellom... Denne vakre konglekransen skulle jeg gjerne ha hatt på ytterdøren i vinter! Så enkel, men aldeles nydelig! Har du mange kranser i hjemmet ditt? Har du kranser til pynt hele året, eller bare i julen? På ytterdøren eller innendørs også?

Jeg likte disse hvite helt enkle julestømpene svært godt, sydd av en hvit bomulltekstil og pyntet med

lommetørkler rundt toppen! Noen julestrømper har lommetørkler med kniplingskant, andre med monogrammer på, enkle, men riktig stilfulle, ikke sant? Jeg tviler på at ungene vil gå med på å bytte ut de kjære og noe mere fargerike julestrømpene sine som de har hatt helt siden de var bitte små, men vakre var disse i hvertfall.

Denne kransen av hånd-i hånd-pepperkakemenn var bare helskjønn! En slik en jeg bare prøve å lage til jul!! Kanskje henge den i spisestuen? Jeg synes det var en virkelig gøyal idé!

Pepperkakehus er ofte spekket med fargerike små Non-stop her i landet, og det har selvfølgelig også sin sjarm, men dette pepperkakehuset kun pyntet med melis og en stabel kanelstenger i "snøen" utenfor var også vakkert! Man trenger ikke dynke pepperkakehusene i Non-stop og seigmenn (ja vi gjør det her hjemme hos oss også! ;)) for å få julestemning rundt pepperkakehusveggene, det er sannelig julestemning i massevis i dette helt enkelt dekorerte pepperkakehuset også!

Denne varianten muffins med snøfnugg på pleier også jeg å bake :)) Denne muffinsen har et melis-snøfnugg, men det fungerer helt fint å bruke smeltet sjokolade også. Det flotteste resultatet får du dersom du lager snøfnugget på et bakepapir og legger det i kjøleskapet til det stivner. Etterpå kan du enten legge sjokoladesnøfnugget oppå muffinsen til pynt, eller la det stå på toppen at muffinsen! Et stående sjokoladesnøfnugg er også utrolig flott og effektfullt på toppen av en dessert, for eksempel iskrem som du skal servere i et førjuls-selskap eller på julaften. Lekkert og delikat!

Disse stearinlysene er omgitt av kanelstenger! Nydelig, ikke sant? Kan formelig kjenne den herlige kanelduften helt hit. Levende lys skal selvfølgelig aldri forlates alene i et rom, men disse må du kanskje passe litt ekstra godt på tatt i betrakning at lysene er omgitt av kanelbark! Men dette må jeg bare prøve! Kanelstenger selges i de fleste hobbyforretninger.

J
eg viste dere et lignende pepperkakejuletre i fjor før jul, men den gangen var treet laget av mørke pepperkaker tror jeg. Dette lyse fagre pepperkakejuletreet var heller ikke å forakte? Kjempelekkert og dette må selvfølgelig også prøves ut i år! ;)

Det spinkle juletreet med stjerne i toppen og det hele brukt som navnelapp/bordlapp på en tradisjonell juletallerken synes jeg også var nydelig! Så enkelt, men så effektfullt, stemningsfullt, så julete!! Tror jammen jeg må lage meg noen slike til julaften!

D
ette juletreet til venstre laget av gammelt avispapir lag for lag og etterpå pyntet med frostglitter må jeg i hvertfall prøve å lage! Så vakker, så vakkert og det faktum at det er laget av avispapir gjør det bare enda mer unikt og sjarmerende! Må prøves! :)

Det var årets første juleinnlegg her på Glassveranda, men langt fra det siste! Men nå er det jo bare tre uker igjen til advent så nå må det være lov å begynne å tenke juleinspirasjon og juleforberedelser dere, er det ikke? ;))

Mer inspirasjon fra Martha Stewart finner du her:
marthastewart.com

Ha en fortsatt fin uke! :)

Klem, Ann,

Interiørbloggen Glassveranda.

I helgen blir det Giveaway-trekning her på Glassveranda! Det er fremdeles mulig å melde seg på! Påmelding her: Giveaway-trekningen.

3 kommentarer:

Melissa sa...

Takk for flotte inspirasjonsbilder i kveld :D

Klemmer fra Melissa

Ann sa...

Takk for besøket du! :)) Jeg er sååå i julemodus allerede, at jeg måtte bare dele litt av den juleinspirasjonen jeg selv har funnet på nettet på leting etter kranser o.l., til tross for at vi bare er i begynnelsen av november! :0) Det finnes jo så mye julevakkert!! Åh som jeg gleder meg til å pynte til jul! :D

Ha en fortsatt fin helg! :)

Klem, Ann.

Hege alias Nyte sa...

Hei, Så koselig det var her , masse flott jeg fikk lyst til å prøve og ikke minst gleder meg til flere juleinnlegg :)