søndag 3. oktober 2010

Vi snekrer et stort vitrineskap av gamle vinduer - Del 5: ETTER-bildene!

Skissen av det store vitrineskapet som vi er i gang med å bygge av gamle vinduer ser du HER (Del 1), og fikk du ikke med deg Del 2 så kan du lese det blogginnlegget HER. Del 3 finner du HER, Del 3,5 HER og Del 4 HER.

Endelig er vitrineskapet heeelt ferdig! I dagens bloggeinnlegg blir det ingen konstruksjonsdetaljer, bare bilder av det ferdige vitineskapet! :))

14 eldgamle vinduer, alle med forskjellig patina, er nå forvandlet til et stort herlig vitrineskap! Noen vindusrammer er hvitlige, andre mere grålige, og vær og vind i hundre år har fjernet malingen helt av enkelte av dem, som med tiden har fått en drivved-lignende lys grå matt rustikk overflate. Denne naturlige patinaen er en viktig del av sjarmen, og det er nettopp de gamle vinduene som "gjør" skapet!Felles for alle disse vinduene er at de er kittet, kitten er ikke intakt på dem alle, men også det er litt av sjarmen! Glassrutene i disse vinduene er av den eldgamle typen som ikke er helt flate, heller litt svakt bunglete, ujevne, slik som vindusglassene var den gang for hundre år siden. Kort fortalt: Helskjønne!Tingene jeg nå har satt inn i vitrineskapet har tidligere stått i vitrineskap på kjøkkenet vårt og i stuen.

Noe har jeg funnet i Frankrike, noe i Italia, men det meste er norsk arvegods, keramikk og porselen etter mine besteforeldre, men også noe som min mann har arvet etter sine besteforeldre.

Varmeklokken (stål) kjøpte jeg på loppemarkedet i Cannes.


Denne sprengstoff-kassen er gammel. Den er faktisk helt lik den jeg har bøker og magasiner i ute i lysthuset. Jeg har to slike kasser. I denne kassen har jeg stearinlys (en naturstrie-rest og litt hyssing er tvinnet rundt lysene for å holde de i separate bunter). Jeg synes de er så herlige slike gamle rustikke værbitte trekasser, og i tillegg er de jo så anvendelige! ;)
Muffins-standen som jeg ønsket meg fikk jeg omsider for noen måneder siden :)) Den har vært i bruk i barnebursdager her i huset allerede, og kan anbefales! Muffinsene ser dobbelt så fristende ut utstilt på denne! ;)
Espresso-koppene og kaffe"kjelen" var med meg hjem i kofferten fra Italia for 20 år siden! 


Te/kaffe-kannen til høyre har jeg arvet. Også det mintgrønne fatet i bakgrunnen på bildet ovenfor er etter mine besteforeldre.
Denne brune tre"kurven" med fire rom kjøpte jeg for ikke lenge siden og den er virkelig praktisk til å ha smålys/telys i! Endelig kan jeg ha de sortert etter farge, og beholderen er lett å bære med seg rundt i huset på fredagene når det er "lys-skifte-tid"! ;)


Kjøkkenhåndklærne (påbrodert "Provence") er kjøpt i Frankrike. Jeg har mange forskjellige slike, også gamle fra Italia, og bruker de i brødkurver, f. eks. når vi serverer Focaccia-brød og brytebrød.

Denne tekannen er arvegods for har vært i familien i generasjoner.
Denne tavlen er en vanlig tavle som jeg har aldringsmalt rammen på. Ungene mine brukte den til å tegne og skrive på da de var bittesmå, men den har ikke vært i bruk de senere år, så mamma har nå fått den mot at jeg lovte å være forsiktig med den! ;) Liten, men stor nok, og den er virkelig effektfull der den står (i et plexiglass-stativ som egentlig er beregnet til pyntetallerkener). Den har fått plass oppå en stabel med gamle tinnfat som stort sett daglig er i bruk hjemme hos oss.


Klokken som står på stettfatet er av flettet strå malt i en gråhvit farge med en nærmest kalket finish. Denne fant jeg i Frankrike.
Muggen har jeg arvet. De gamle skålene i bakgrunnen tilhørte min manns mormor.
Det enkle og rustede (litt vanskelig å se her) vinflaske-stivet av hønsnetting og stålstreng til å ha på bordet, har jeg hengt opp fra en krok inni skapet til pynt. Også dette er noe jeg har funnet i Frankrike.

Stettfatet er helnorskt! I hvertfall kjøpt her hjemme i Norge... husker ikke hvor, -men pent er det sammen med det grå rustikke treverket i hvertfall!
Jeg bare elsker det nye vitrineskapet mitt! Den herlige naturlige værbitte patinaen på vindusrammene, de ujevne, ikke helt flate, glassrutene, -groft, røft og herlig!

Jeg håper virkelig at vitrineskapet mitt vil inspirere flere til å bygge store og/eller små vitrineskap av gamle vinduer! Det er så alt for mange slike sjarmerende gamle vinduer som hvert eneste år ender sine dager på søppelfyllingen. Det synes jeg er både litt trist OG unødvendig, når de kan brukes til så mye spennende og nyttig, som f. eks. vitrineskap! Så ut å redd noen gamle vinduer! Bygg, bygg! ;))

Søndag kveld blir det Giveaway her på Glassveranda!!! Håper du kommer innom for å ta en titt på premiene og for å melde deg på i trekningen!

Jeg ønsker deg en riktig fin søndag! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.
Litt om hvor jeg fant disse vinduene og hva annet slike gamle vinduer kan brukes til ( redesign / gjenbruk ) kan du lese i tidligere bloggeinnlegg HER, og HER.

22 kommentarer:

Anonym sa...

Kjempevakkert,at det går an,så flott dekorert også. Du er flink. :) Klem.

Fossestua sa...

Hei Ann:)
Skapet ble virkelig rålekkert!!!
Og helt unikt...dere har all grunn til å være fornøyde :)
Ble kjempefint med spottene, og så får du jo belyst alle de vakre skattene dine :)
Klem fra Lise

Bestefars Verksted. sa...

NYDELIG !!!!! Kjenner jeg får lyst og lage mitt eget,så tusen takk for at du deler hele prosessen !!!! Har fulgt spent med......og et vakkert resultat ble det til slutt : ) Ha en ny,fin uke...og kos deg med skapet !

Unknown sa...

Jeg har ventet i spenning, og resultatet ble jo bare bedårende:) Dere er så flinke:) Og så mange flotte ting du har i skapet:)Ha en flott søndag. Klem

Hasigamas mamma sa...

Nydelig, nydelig, nydelig!!!! Vakkert med disse gamle vinduene!
Ha en deilig søndag!
Klem
Lise

Nina i Julabygda sa...

Wow! Blir helt målløs! For et utrolig flott håndarbeid! Tenk om jeg kunne fått min drømmemann til å bygge et slikt ...kanskje jeg skal ønske meg til jul?! :) Og SÅ mye fint du har dekorert med inni...blir stum..nydelig, nydelig! Kan tenke du er kjempestolt!

Ha en fin søndag!

Klem fra Nina

toves sammensurium sa...

Åååå...endelig Ann!Dette har vært en prøvelse for en utålmodig sjel - for jeg ante jo hvor fint dette kom til å bli!!!!!
Og det ble det også;rett og slett helt herlig,og helt unikt!!!! Fantastisk!!!!Nydelig patina og sjel.
Og så hadde du jammen meg utrolig mye spennende inni skapet også,mye morsomt :)
Jeg kan bare undres.......hva blir ditt neste prosjekt????
Dette var ihvertfall moro!!!!
Nyt søndagen!!
toveklem :)

Anonym sa...

Gratulerer med et fantastisk skap!!! Helt utrolig flott - hadde jeg hatt det tror jeg ikke jeg kunne sett meg mett på det rett og slett... Nydelig innredet også - vakre ting. Dette var moro å få se - tusen takk, og nyt det!!

Elin sa...

Et fantastisk skap.....helt unikt !!
Dere er bare såååååå flinke til å få det til !!
Og så mange fine ting....både arvegods og antikviteter, som passer pefekt til skapet. Det har vært både lærerikt og spennende å følge nok et byggeprosjekt. Tusen takk for at du legger arbeid i å vise dette.

Bøyer meg i støvet av beundring !!

Mita på landet sa...

Herlig skap! Veldig fristende å prøve på noe slikt selv, men tviler på at jeg blir sittende med like fint resultat;) Takk for masse inspirasjon!

Alberte sa...

Jeg elsker skapet ditt! Snakk om kreativ gjenbruk.
Jeg har også en stor forkjærlighet for gamle vinduer - særlig dem som har gammelt glass. Har en del stående på lager - mannen i huset skjønner ikke vitsen. Jeg skal la ham lese på bloggen din.

Slitan med nytt, vidunderlig skap!

Klem ♥ Jannicke

Li/Småtingene sa...

For et skap!! Nydelig, og med sååå mange flotte ting inni! Har fulgt byggingen av skapet, og må si dere er virkelig FLINKE!! Et helt unikt og personlig møbel, som sikkert gir glede resten av livet!!

Takk for at dere deler!

Villa Minde sa...

Wow så nydelig!! Du er utrolig kreativ og flink til å gjennomføre prosjekter. Virkelig moro både å se bildene og ikke minst lese om prosessen! Ha en fortsatt fin søndagskveld! Klem fra meg

Åpent^hus sa...

hei
så fint skapet ditt ble!
flink du :)

Ann sa...

Tuuusen takk for alle disse utrolig koselige kommentarene!! :)) Det er jo så hyggelig å vise dere mine store og små prosjekter når dere tar så uendelig godt imot dem! Dere er bare herlige! :)) Takk igjen, og ha en fortsatt fin uke! :)

Stor klem, Ann.

Vibeke / Mammas Hus sa...

Fantastisk LEKKERT!!

På landet sa...

Nyyydelig, kjempe lekkert er det! Har prøvd å få tak i slike vinduer ønsker meg til ramme og speil.men får ikke tak i... Dere er dyktige, å så masse fint du har inni skapet :)

Ha en flott kveld.

Anonym sa...

Æ e kjempeimponert! Nu har æ fått ide te å skjule tv'n på veggen i hytta.Endelig!Tusen takk!:) Hilsen Heidi

ANETTESHUS.COM sa...

Skapet ble SÅÅÅ flott, Ann! Helt unikt og kjempe-lekkert! Imonert!

KLEM KLEM
Anette:)

Anette Willemine sa...

Så flott skapet ble. Dere er så flinke til å sette istand og lage nye ting. Jeg er imponert, Ann!

Ønsker deg og dine en deilig helg!

Klem,
Anette Willemine

Gretema sa...

Googlet Vitrineskap av vinduer og kom hit.. Så utrolig fint skap. Har planer om å lage ett selv bare jeg får tak i passende vinduer. Men det blir bare vinduer oppe siden vi skal bruke en gammel kjøkkenbenk til underskap.. Skal studere oppskriften din nå :D

Gretema

ØSTRE ROER sa...

Helt FANTASTISK flott! Jeg har lenge tenkt på at jeg vil gjøre noe slik og da er det jo HELT PERFEKT at du beskriver så detaljert hvordan du gjør dette. TAKK:) Vi har nemlig de gamle vinduene til hovedhuset på gården liggende på låven, og hva hadde ikke vært mer sjarmerende og nostaligsk enn å ta dem i bruk hvis vi restaurerer hovedhuset?:)