lørdag 23. oktober 2010

Litt om hvite Gladioler, aversjoner og preferanser

Jeg har aldri tidligere tenkt på Gladioler som bukett-blomster, har aldri fått det, har aldri kjøpt det til andre, og nå begriper jeg ikke hvorfor jeg ikke har "oppdaget" hvite Gladioler tidligere!! De er jo rett og slett bare helskjønne disse hvite Gladiolene der de nå står høyreiste i en enkel vase av klart glass på det grå bordet i stuen vår! Et koselig vennepar som var på mat/vin/skravlebesøk hos oss forrige fredag hadde med seg denne flotte Gladiol-buketten i gave da de kom.

Gladiolene var helskjønne allerede forrige fredag, men det fantastiske med disse blomstene er at de har jo bare blitt vakrere og vakrere for hver dag som har gått denne uken!! Andre blomstersorter ser ofte litt shabby ut etter en uke på sofabordet, mens disse bare utvider sin blomsterprakt etterhvert som dagene går! Jeg visste det ikke, men det viser seg at jeg elsker Gladioler! :)) Hvite gladioler kan herved anbefales på det varmeste!

Det begynner å bli en stund siden sist jeg tok imot en utfordring, men ettersom jeg nå for 2. gang i livet opplever å få livet mitt snudd fullstendig på hodet p.g.a. sykdom, så har jeg kanskje litt godt av å måtte tenke igjennom disse spørsmålene som fulgte med akkurat denne utfordringen fra Madelén med den flotte bloggen Bettum Villa.

1. Hva er ditt favoritt ord?
Uten tvil ordet "mamma" når det kommer ut av munnen på en av mine to små supergull! ♥

2. Hvilket ord liker du ikke?
Ordet "uhelbredelig" og en del andre ord u-ord, slik som umulig, uforståelig, usannsynlig, ukurant, ufattelig, unødvendig, ubegripelig, ulykkelig, uoppnåelig, uvesentlig m. fl. Dette er for meg svært negative og dramatiske, lite konstruktive, ord som ofte vitner om pessimisme, oppgitthet og handlingslammelse. Vi trenger disse såkalte "negasjonsordene" i språket vårt, men de brukes for ofte og legg merke til at politikerne, av alle ting, velger å bruke disse ordene hele tiden! ;)


3. Hva liker du?
Ungene mine, min kjære (vi har faktisk vært sammen i 20 år nå i oktober ♥) trening, mediterransk mat, filosofi, markedsføringsfaget, spennende interiører, sommer og sol, kunst, reiseopplevelser, musikk, storslått arkitektur og vakre uterom, særegenhet, individet, det unike, mye tanker og idéer, kreativitet, positivitet, effektivitet, entusiasme, ærlighet, hagearbeid, koseklær, dagslys, bøker, interiørmagasiner, vann, nok søvn, stillhet, smaken av frisk basilikum, ferske jordbær, duften av syriner, av grønnsåpe, synet av lykkelige sovende barn, turkist hav, rent hus, rent sengetøy, rene klær, svaberg, sjokolade, hvit varm sand mellom tærne, trær, båtlivet, blå himmel, isbreer, grafisk design, å tegne hus, blogge, pynte kaker... det er så mye jeg liker, må vite! ;))

4. Hva liker du ikke?
Uvitenhet, arroganse, mangel på respekt, mangel på selvrespekt, mangel på selvtillit, mangel på integritet, mangel på aksept for det som er "annerledes", mangel på likestilling (kvinner-menn, heterofile-homofile, fargede-hvite, kristne-muslimer, ja i det heletatt!), manglende våkenhet, manglende engasjement, manglende forståelse, manglende empati, manglende analytiske evner, handlingslammelse, kulde, vind, sykdom, urettferdighet, diskriminering. Mennesker som tar livet, god helse, menneskene rundt seg og det de har som gitt. Støy, stress, inkonsekvens, kriminalitet, mobbing, likegyldighet, religiøse fanatikere uansett religion, gambling, mygg, klegg, menstruasjonen, hikke og Janteloven!... og enda har jeg sikkert glemt noe ;)

5. Hva er ditt favoritt banneord?
"Men Guuuri!!"? .... sant å si så forsøker jeg å unngå dem, men snubler jeg i en dørstokk kan det være vanskelig...

6. Hvilken lyd liker du?
Milde, myke, forutsigbare lyder: Barnelatter, barn som synger pent, travle humler som flyr fra blomst til blomst om sommeren, bølger som bruser inn mot stranden en varm sommerdag, min kjære når han sier navnet mitt, rolig jazzmusikk, piano, gitar, de dypest stemte saksofonene, lyden av vann, puls og regn.

7. Hvilken lyd hater du?
Alle høylytte og/eller skarpe lyder: som kritt på tavle, gaffel i fat, andres barn som herjer, hyler, maser og/eller sutrer, mennesker med skriker av smerte, glass som knuses, metall som skjæres, skudd, vekkerklokken, brannalarmen, måker, biler som bremser og/eller kræsjer, jagerfly, juletre som velter, mat på ovnen som koker over, den susende pulslyden i hodet rett før du besvimer... ikke nødvendigvis i den rekkefølgen! :))

8. Hvilken jobb, annen enn den du har, kunne du tenkt deg å ha?
Det er et litt vanskelig spørsmål. Jeg har en tverrfaglig bakgrunn (byggteknisk/økonomisk-administrativ/internasjonal markedsføring), og har vært så heldig i alle år å, i en eller annen form, få lov til å jobbe med det som ligger mitt hjerte nærmest, nemlig markedsføring: Med markedsanalyser, grafisk design, reklame- og informasjonskampanjer, markedsplanlegging, salg, strategiutvikling, produktutvikling etc. Men av jobber/fagområder som jeg synes høres fristende ut utover det jeg allerede har jobbet med, så kanskje produktdesign... eller interiørstyling! ;)... eller kanskje interiørjournalist/fotograf!... -Det må jo være like gøy som blogging! ;)) Kort oppsummert så kunne jeg kanskje tenkt meg en jobb som inneholdt færre tall og beregninger enn det jeg er vant til, kanskje et arbeidsmiljø som var litt mindre mannsdominert (nå jeg blogge anonymt resten av livet! :D), en jobb med større fokus på kreativitet, form, farge og estetikk.


9. Hvilken jobb ville du ikke likt å ha?
Ingen jobber innen helsevesenet og ingen jobb som innbefatter stell av dyr. Heller ingen rutinejobb uten utfordringer med nøyaktig de samme arbeidsoppgavene hver eneste dag.

10. Hvis himmelen finnes, hva ville du at Gud skulle sagt da du kom til dit?
"Velkommen! Jeg er Gud og jeg vet at du vil trives her!"... Personlig synes jeg det er mer enn nok å ta tak i her, nå, i dette livet, og jeg bruker ikke energi på å gruble på et liv etter døden. Jeg satser på et liv før døden jeg og vil leve her og nå! Resten tar jeg som det kommer! ;)) Jeg tror at det vi ønsker å bidra med, ønsker å oppleve, ønsker å utrette, ja det må vi se til å få gjort i dette livet, her og nå og mens vi enda kan! Meningen med livet leter jeg heller
ikke etter. Meningen med livet tror jeg ganske enkelt er å være lykkelig, så er det opp til hvert enkelt av oss å ta ansvar for egen lykke og finne ut hva det er som gjør oss lykkelige! Lev så er du sikker på at du ikke angrer på alt du ikke
fikk utrettet etterpå! ;)

Jeg gir utfordringen/spørsmålene videre til andre bloggere som kunne tenke seg til å dele noen av sine personlige tanker og meninger, både aversjoner og preferanser, med leserne sine! :))

Ha en fortsatt fin lørdagskveld!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


Meld deg gjerne på i Giveaway-trekningen her på Glassveranda hvis du ikke allerede har gjort det! ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Enig med deg. Gladioler er nydelige. Selv om jeg, når jeg tenker meg om, aldri har hatt det her hjemme. Tror jeg må hinte litt til dansken her;)
Spennende å lese svarene dine. Og ser at vi tenker likt på flere ting, inkludert en jobb inenfor interiør;)
Håper du har en fin helg Ann.
Klem fra meg!

LykkeTroll-berg sa...

Jeg har set et lekehus du har bygget, er utrulig pent,at du har greid det? Har sådan lyst til og bygge lekehus selv til min datter men vet ikke helt hvordan jeg skal gå frem. Men det vet du kanskje? Jeg må da inrømme at jeg kunne tenkt meg og se flere bilder av dit fine lekehus ;)
Jeg la merke til at du har en sandkasse med 8 kanter. Jeg har let veldig etter en sådan sandkasse selv og lurte på hvor man kan få det kjøpt? Eller dere har kanskje bygget det selv?
Mvh:ilsebil