søndag 31. oktober 2010

Festbordet er dekket og NÅ er vi klare til Halloween!

Vi rekker litt mere Halloween-inspirasjon! ;)) Jeg og ungene har nå dekket festbordet, så jeg måtte bare skynde meg å ta noen bilder for å dele med dere, -i tilfelle noen akkurat nå sitter og lurer på hva i all verden de kan pynte festbordet med :))

Vi har lagt en sort fløyelsduk på bordet. Deretter har vi lagt noen sorte girlandere med bittesmå spøkelser og gresskarfjes over hele bordet på langs, langt bordets midtlinje, som pynt. Vi har også lagt noen Glow-in-the-dark spøkelser litt tilfeldig rundt på bordet, og noen oransje konfetti med teksten "Happy Halloweeen!"

Over bordet i lampen har jeg tredd inn en kvist som jeg har festet til wirene med en tynn ståltråd (slik tråd som er inni de hvite strimsene som følger med brødposene, du vet?). Fra denne kvisten har jeg så hengt gresskarhoder av papir i en tynn tråd. (I julen skal det henge engler her! ;))

Fra hver ende av lampen har jeg hengt to store uttrekkbare kreppapir-gresskar (slike som kan flatpakkes resten av året). Jeg har hengt de på endene av lampen for at de ikke skal forhindre øyekontakt mellom gjestene. Det er viktig at alle skal kunne se hverandre i øynene når de snakker sammen under et festmåltid. Lamper, bordpynt, blomster eller andre dekorasjoner må ikke forhindre øyekontakt mellom gjestene uansett størrelse på gjestene ;)

Muffinsstativet står klart på bordet, men muffinsene setter jeg ikke frem før like før gjestene kommer, for da tørker de bare inn. Det samme gjelder kanelsnurrer og annnen mat. Godteriet er derimot på plass allerede! Lagris- og gelesnører har fått plass i en stettskål av glass. Her på bildet til høyre ser du også girlanderne som ligger midt på bordet litt tydeligere.


Jeg har satt et sølvfarget stettfat på bordet som vi har fylt med skummelt Halloween-godteri: Karameller, vingummi og skumgodis.

Kuvertene er enkle, men gøyale. Halloween-papptallerkener, Hallowen-servietter og glass med halloween-sugerør med hekser på og oransje trekk-ut-ball i samme stil som de to store som henger fra taklampen. Jeg foretrekker vanlige glass heller enn pappkopper med lokk, både fordi pappkopper velter så lett (spesielt på fløyelsduk), og fordi de ikke dåler varme drikker særlig godt. Når sultne små spøkelser, hekser og vampyrer som har vært ute å gått i den kjølige høstluften en times tid er ofte litt kalde, og da smaker det ekstra godt med litt varm kakao eller solbærsirup til muffinsene heller enn brus ;)

En samling hodeskalle-kjærligheter har fått plass i en liten Halloween-bøtte. Jeg satte føste en glassvase i bøtten som jeg stappet gråpapir rundt slik at den står stødig, så duttet jeg gråpapir ned i vasen for at kjærlighetene ikke skal ramle nedi. Kjærligheter er deretter stukket ned i bøtten rundt vasen og i toppen på basen, og resultatet ble en liten kjærlighet-på-pinne fontene :)) Enkel, men effektfull der den står med noen på tavleskilt nedi som jeg har skrevet "Knep" og "Halloween" på med kritt. Et lignende skilt med "Knask" på har jeg plassert midt i muffinsformen (Man tager det man haver ;))

Ungene hopper og spretter rundt i stuen fulle av forventninger, og nå er vi heeelt klare til Halloween! Det gjenstår bare å finne frem CDen med Thriller på, så er vi også klar til spøkelsesdiscoen etterpå!

Fikk du ikke med det blogginnlegget
mitt tidligere i dag med bilder fra vårt Halloween-pyntede inngangsparti og Halloween-vettreglene så finner du innlegget: HER

Ha en strålende flott halloween-feiring! :))

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Har du meldt deg på Giveaway-trekningen? Lyst til å være med du også? Påmelding her: Giveaway-trekningen.Front entrance Halloween decor - Halloween decoration - Halloween decorating ideas - Scary front entrances - Halloween - Halloween decorated front door - Halloween decor - Halloween house - Front door Halloween decorations

7 kommentarer:

Lykkeliten sa...

Er redd jeg er ev dem som ikke liker denne skikken med spøkelser, gjenferd og gravstøtter, men ser at det kan være en hyggelig høstfest for ungene.

Synes du er flink som pynter og arrangerer slik hjemme og ikke lar ungene gå til fremmede.

Her ar vi opplevd knuste egg på vinduene, og toalettpapir overalt rundt omkring i nabolaget, noe som gjør de fleste negative.
Synd for dem som oppfører seg pent.

Jeg har kjøpt inn godteri til de naboungene som kommer altså ;-)

Ha en fin fest. Klem Lykkeliten

Linda sa...

Jeg ønsker dere en happy halloween:) Vi tjuvstartet i går med fest, men i dag skal de bort på fest og ut å gå.
Flott pyntet hos deg, skjønner godt ungene er i hundre:) klem

Siren sa...

Så flott du har pyntet, som å se det slik de pynter i Amerika! Ønsker deg ei riktig fin feiring! :)

Bettum Villa sa...

Her var det virkelig stemningsfult!! Fikk nesten litt lyst til å feire jeg også, men tror jeg venter til den dagen jeg har barn. Ser liksom ikke noe vits i å feire det nå.
Ønsker deg en flott og skummel søndag.

Klem Madelén

Bekka sa...

Så herlig pyntet bord - skjønner at barna var hoppende glade og fulle av forventninger!
Klem fra Bekka

Anonym sa...

Halloween er gøy for alle med barn! Jeg har hatt besøk av 56 barn i kveld og det er både masete og dyrt. Bor på byggefelt og det tar jo helt av med besøk. MEN...mine barn gikk også for et par år siden så det er jo bare å kjøpe inn og belage seg på en masete kveld. Sånn er det og sånn blir det. Ser det er fler og fler barnehagebarn som går i følge med voksne. Synes dette burde være for skolebarna...

Ann sa...

Tuusen takk for alle koselige tilbakemeldinger! :)) Både ungene våre og alle de små gjestene deres storkoste seg på Halloween, og både store og små gleder seg allerede til neste år! :))

Jeg tror det er veldig viktig å lære ungene Halloween-vett-reglene (se forrige bloggeinnlegg) allerede fra de er små, slik at man får ryddet ut den uskikken som hersker enkelte steder med knuste egg og dopapir kastet rundt husveggene. (Dette er et helnorskt Halloween-problem, som ikke finnes f. eks. i USA. Det er jo rett og slett hærverk!). Halloween skal jo være en hyggelig høstfest, et karneval, for store og små. Ikke en dag enkelte mennesker skal måtte grue seg til. Det er trist at noen må oppleve denne dagen slik.

Tenner du ikke lys på trappen skal du heller ikke ha besøk av 56 unger! I alle dager... Men jeg vet at noen serverer varm solbærsirup eller kakao ved døren i stedet for godteri, det blir ikke fullt så dyrt hvis du får så veldig mange små hekser, spøkelser og vampyrer på døren ;) Det er mange kalde, frosne unger ute og går på Halloween som setter pris på et glass varmende drikke. Men da er det desto enda viktigere for oss foreldre å lære ungene at varm drikke tar vi bare imot hos kjære og kjente naboer og nærmeste familie, ikke av fremmede! Blir man bedt på varm drikke av en fremmed, så takker man bare pent neitakk, smiler vennlig og ønsker vedkommende en fortsatt fin kveld!

Vi hadde en veldig hyggelig kveld, og jeg håper ingen av dere ble skremt fra å prøve igjen neste år! ;)

Klem, Ann.