onsdag 1. september 2010

Et gammelt skrin og en ny rustikk tekstil i kraftige støvete farger!

Denne tekstilen har jeg hatt liggende i mer enn 20 år! Den er "fabrikkny", ubrukt, ikke en av mine antikviteter, og min mor eide den før meg. Hverken jeg eller min mor har tidligere funnet ut hva i all verden vi skulle brukte denne kraftige og rustikke, forholdsvis fargerike, bomullstekstilen til. Jeg har alltid syntes den var vakker, men den passet liksom ikke inn noe sted i denne verden, men nå etter stilendringen i dagligstuen vår passer den inn der!
Jeg tenkte først å sy en løper av den, men tror jeg har bestemt meg for å heller sy noen store herlige sofaputer av stoffet. Stuen var tidligere i hvit, hvitt og blasse, duse, farger, så før stilendringer hadde farger som dette vært helt tabu på stuen vår, men nå som huset etterhvert fylles med flere kontraster blir stoffet helt fantastisk i kontrast til hvitt gulv, tak og lyse vegger. Jeg tror putene vil bli prikken over i´en i våre "nye" nesten kritthvite sofaer i slags grov canvas.
Jeg har under vurdering å også male stuebordet vårt. Det har vært lyst antikkhvitt i minst 10 år nå, kanskje 15, og jeg er moden for forandring. Jeg ble så fornøyd med bordet i lysthuset. Jeg synes det er så utrolig lekkert med lyse, lette interiører krydret med f. eks. et brunbeiset gammelt eikebord. Et bord i en kontrastfarge er med å heve interiøret, -det brune treverket understreker rett og slett hvor lyst, lett og rent rommet er, det er med å definere rommet på en måte som et hvitt bord i et hvitt interiør aldri vil kunne gjøre. Det er ikke et eikebord jeg vurderer i dagligstuen vår, men jeg vurderer å male det hvite bordet i en nesten koksgrå farge og deretter lasere det med en, eller kanskje to, lysere gråfarger. Tror det vil bli en veldig spennende interiørdetalj i stuen vår!

Det gamle treskrinet har vært i familien vår i generasjoner. Det er velbrukt, og innvendig ser du blekkmerker og merker etter mørkerød forseglingsvoks som ble brukt på brev og avtaler i gamle dager. En del av sjarmen synes jeg! ;) Skrinet skal få plass på en skjenk i stuen sammen med den lille kofferten som jeg viste tidligere denne uken. Bilder av den ferdigstylede skjenken kommer! :)

Det ble en lang dag i dag. Min datter var i bassenget i dag og skrubbet opp hele magen, brystet og underarmene så de delvis blødde. Ikke farlige sår, men det sved så ille, så ille. Lillemor ville ikke dusje, fikk ikke sove og vi måtte frem med både salver og paracet. Hun er fremdeles våken. Stakkars liten. Håper alt er bedre i morgen.

Men tenk at det var 1. september i dag og årets første høstdag! Sommeren går alltid så alt for fort, men høsten er også en fin tid på sin måte. Jeg gleder meg allerede noe veldig til jul jeg! ;)

Ha en fin dag i morgen! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

5 kommentarer:

Nostalgia sa...

Så nydelige farver :) Blir spennende å se hva du skal lage.
Ønsker deg en fiiin torsdag !
Klem, Nostalgia

toves sammensurium sa...

Det var friske farger,og dette stoffet ser kraftig og godt ut og er sikkert perfekt til puter!!Og jeg synes de matcher koefferten nedom her også jeg...men det var som forventet *lol*
Og det er sååå utrolig koslig med alle gamle ting og skatter man kan lete frem...især når det har hørt til ens egen familie og affeksjonsverdien er like stor som det visuelle! Sånt kan vi like:))))
Håper det går bra med trultemora di - ikke noe som svir er noe godt å kjenne på...har du prøvd aloe vera gel? Her i huset har vi prøvd ut det på diverse i det siste med stort hell !
Her stråler solen fra skyfri himmel i dag og det er SÅ flott...det håper jeg det er hos deg også :)))
Takk for mange koslige kommentarer hos meg forresten!!!

salige lavendel sa...

Stakkars lille oppskrubbete jenta...håper det føles litt bedre for henne i dag! Herlig med sånne gamle skrin. Ha en fin torsdag =) Hilsen fra Ann-Helen

Elin | Draumesidene sa...

Hei! Måtte inn her og sjå kven som stod bak ein slik fantastisk kommentar på bloggen min? :) Og så fann eg ei likesinna, nesten for godt til at du finns? Korleis har eg unngått å finne fram til deg før? Har akkurat laga til striebakvegg på flaskjermen på loftstova, med bokstavtrykk. Valgte til slutt å feste på ferdig tekst, men tanken først var å trykkje rett på :) Slik som lampen din. Legg meg til som følgjar, og kjem inn seinare for å ha meg ei laaang stund og berre nyte :)

Stor klem!
Elin :)

Ann sa...

Takk for så koselige kommentarer, takk for tipset Tove og tusen takk, og takk i lige måte, Elin!! :)) Kommer innom deg, og mest sannsynlig dere andre også! :)), i løpet av helgen! :)
Det går bra med lillemor nå. Litt ille i dag også, men hun er absolutt på bedringens vei nå og det varmer et bekymret mammahjerte! ;)
Jeg har ikke vært flink å legge meg til følger rundtomkring på spennende blogger. Tror ikke jeg helt har fått med meg hvordan? (Veldig mye jobb de gangene jeg har forsøkt?!) Jeg er følger hos mange via Facebook dog, men ingen vet jo at det er Glassveranda Ann! :D Kurs i hvordan man ENKELT blir følger hos noen via Google mottas med takk! ;)

Ha en riktig fin helg alle fire! :)

Klem, Ann.