onsdag 18. august 2010

Vevde veggtepper med riviera-motiver

På markedet i Menton fant jeg disse vevde veggteppene med nydelige franske landsby-motiver hentet fra den franske kunstneren Fabrice De Villeneuves malerier.

Jeg er, som nevnt i et tidligere blogginnlegg, gått helt tom for ledig veggplass, men hadde jeg hatt plass på veggene hadde jeg nok kjøpt dette herlige gatemotivet. Teppet er ca. 2,5 m høyt og 1,8 bredt og hadde uten tvil blitt aldeles nydelig på en stor hvitmalt tom vegg i et lyst og luftig rom med ekstra takhøyde!
Det var flere vevde veggtepper med motiver fra en rekke kjente franske malerier å velge mellom, men jeg synes disse to av Fabrice De Villeneuve var de klart peneste. Herlige farger, herlige franske motiver; sitrustrær, terracottakrukker, steinhus i varme farger, blå himmel, den typiske landsby-på-rivieraen-stemningen tatt på kornet! Vakre, ikke sant? Veggtepper til å drømme seg fullstendig bort i! Teppene kostet ca. 1400,- norske kroner pr. stk.
Fabrice De Villeneuves har, som Toulouse-Lautrec, også illustrert mange tøffe postere/plakater med herlige franske motiver og tekster i vakre fonter i løpet av sin karriere i tillegg til mere typiske malerier. "Paris Bicycle", "Espresso Cup", "Vintage Paris" er blant dem. Googler du navnet hans og velger "bilder" oppe til venstre i Google, får du helt sikkert se noen av dem dersom du ikke kjenner til arbeidene hans allerede.

Ha en nydelig onsdag! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


3 kommentarer:

Linda sa...

Nydelige:) De skaper nok en flott stemning i et rom:)

June J. Larsson sa...

Åååå, tenk at om en uke er jeg der! :)) Nå har jeg virkelig begynt å glede meg, og det er ikke minst takket være de flotte innleggene dine derfra og de gode reisetipsene fra deg!

Ha en fin kveld!
Klem
June
Nostalgi & Skriverier

Ann sa...

Takk for koselige tilbakemeldinger, og håper du får en virkelig flott tur June!! :))

Klem, Ann.