søndag 29. august 2010

Prosjekt Knust lampe redesign, før - etter bilder

Jeg har vært så heldig å få tak i en knust lampe! ;) Jeg fikk den av mamma og hadde lyst til å prøve å sette den istand igjen. Den har en vakker form denne lampen, og egentlig en vakker grønnfarge også, men de rødgule gulldetaljene gjorde den litt utdatert, og det faktum at den også var knust gjorde at det enkleste var å redesigne hele lampen!
Den keramiske lampefoten ble limt, og sprekkene/limskjøtene på lampefotens overflate ble deretter sparklet med vanlig akrylsparkel da limet var tørket. 
Da sparkelet var tørket pusset jeg over det med et sandpapir slik at overflaten igjen ble glatt og jevn som før den ble knust. 


Lampefoten ble så malt med en lys, lys grå vannmaling.Prosessen videre:
1) Etter at lampen er grunnet: Gi den et litt tilfeldig og ujevnt malingsstrøk med en lys sandfarget maling. Bruk malekost slik at du får markerte penselstrøk slik som på et maleri.
2) Når dette strøket har tørket gjør du det samme med en linfarget maling. Også denne skal males litt kunstnerisk på med tydelige penselstrøk. Resultatet er en lampefot med et spennende lysspill som veksler litt tilfeldig mellom fargene lys grå, lys sand og lin, synlige penselstrøk gjør den også litt grov, rustikk, med et håndlaget, kunstnerisk preg.
3) Lampeskjermen jeg brukte var en ganske så vanlig hvit lampeskjerm, som jeg var kjempelei av.
4) Redningen ble naturstrie, den typen strie som selges i kvadratmetervis hos bl. a. gartneriene. Denne strien brukes egentlig til å pakke inn sarte planter og trær om vinteren for å verne de mot kulden, men den er utmerket til lampeskjermer o.l. interiørprosjekter også! ;))
5) Jeg klippet til et passe stykke strie, som jeg rett og slett festet til skjermen med vanlig stiftemaskin både oppe og i nerkant på skjermen. Jeg kunne selvfølgelig også ha limt stoffet på, men i dette tilfellet passet de små spinkle stiftene i stiftemaskinen helt utmerket. (Stofftypen gjør at de ikke vises utenpå skjermen, bare inni hvis du myser).


6) Da lampeskjermen var ferdig lagde jeg tekstsjablonger som HER, og stemplet teksten på med maling med en liten svamp. Jeg brukte fargene sort og mørkebrun/svakt olivengrønnlig, til teksten.


Da var lampen ferdig! :))


Du skal få se bilder av denne lampen plassert i et interiør kommende uke. Til dere som venter på bildene av kvistlampen jeg lagde; også disse bildene kommer til uken, men lampen endte ikke opp der jeg først hadde tenkt. Det ene førte til det andre som førte til det tredje o.s.v, og dermed oppstod en layoutmessig kjedereaksjon i stuen vår... egentlig ganske typisk! :D


Ha en fortsatt fin søndagskveld, og en fin start på den nye uken i morgen! :)


Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.5 kommentarer:

Fossestua sa...

Jeg gir meg over....det er ikke måte på hva du klarer å trylle frem!!!
Lampen ble råtøff!!!
Og jeg elsker at du legger med en grundig oppskrift på hvordan du gjør ting også :)
Klem fra Lise

Anonym sa...

Lampa ble jo kjempetøff!
Flott med ideer til egne kreasjoner;) Hadde jeg bare hatt en lampe. Og en plass for å ha den:)
Håper du får en fin uke Ann. Gleder meg til flere prosjekter her hos deg.
Klem fra meg!

Hulda sa...

Dette var virkelig inspirerende! Så lekker lampen ble. Du er utrolig kreativ. En fryd å se på bildene dine.

-Hulda, Husfruas Memoarer-

DEBBIE sa...

WOW! LOVE WHAT YOU DONE WITH THE LAMPSHADE AND BASE... A LOT!
I`M OFF TO CHECK YOUR OTHER BEAUTIFUL POSTS!

DEBBIE MOSS

Marit sa...

Jeg er enig med "Fossestua" øverst her, det er utrolig hva du får til!
Masse kreativitet og flotte og inspirerende ideer!
Hilsen Marits pust i bakken :o)